Ухвала
від 30.08.2018 по справі 478/1087/18
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 478/1087/18 Провадження № 2/478/400/2018

У Х В А Л А

про витребування доказів

30 серпня 2018 року смт. Казанка

Казанківський районний суд Миколаївської області, в складі:

головуючого судді - Томашевського О.О.,

за участю:

секретаря судового засідання - Фалій В.В.,

позивача - ОСОБА_1,

представника позивача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в смт. Казанка, в приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області цивільну справу № 478/1087/18 за позовом ОСОБА_2, поданого в інтересах ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Комерційний банк ПриватБанк , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Приватний нотаріус ОСОБА_3; Казанківський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню та скасування виконавчого напису -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_2, поданого в інтересах ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Комерційний банк ПриватБанк , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Приватний нотаріус ОСОБА_3; Казанківський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню та скасування виконавчого напису.

В судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про витребування від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_3 документів та матеріалів на підставі яких вчинявся виконавчий напис від 02.08.2017 року № 10435 щодо звернення стягнення на заборгованість у безспірному порядку за кредитним договором б/н від 09.11.2011 року.

Суд, вислухавши пояснення позивача та його представника, проаналізувавши матеріали справи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Так, відповідно до ст.12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов'язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов'язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій.

Суд, зберігаючи об'єктивність і неупередженість: керує ходом судового процесу; сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами; роз'яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов'язки, наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій; сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом; запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов'язків.

Відповідно до ч.1 ст.81 ЦПК України , кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч.1 ст.84 ЦПК України , учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У зв'язку з викладеним, суд вважає за необхідне клопотання позивача задовольнити.

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст. 84 , 197 , 200 ЦПК України , суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Задовольнити клопотання представника позивача ОСОБА_2 про витребування від Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_3 документів та матеріалів на підставі яких вчинявся виконавчий напис від 02.08.2017 року № 10435 щодо звернення стягнення на заборгованість у безспірному порядку за кредитним договором б/н від 09.11.2011 року.

Витребувати від Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_3 належним чином засвідчені копії документів, що були надані Публічним акціонерним товариством Комерційним банком ПриватБанк та на підставі яких було вчинено виконавчий напис 02.08.2017 року № 10435, а саме:

- кредитний договір б/н від 09.11.2011 року, укладений між Публічним акціонерним товариством Комерційним банком ПриватБанк та ОСОБА_1;

- розрахунок суми заборгованості за кредитним договором станом на момент, що підлягає стягненню на підставі виконавчого напису;

- заява Публічного акціонерного товариства Комерційний банк ПриватБанк про вчинення виконавчого напису;

- підтвердження направлення боржнику та отримання ним вимоги про сплату заборгованості за кредитним договором;

- документи, які підтверджують безспірність заборгованості ОСОБА_1 перед Публічним акціонерним товариством Комерційним банком ПриватБанк за кредитним договором.

Оголосити перерву в судовому засіданні до 10 години 30 хвилин 27 вересня 2018 року.

Наступне судове засідання призначити на 10 години 30 хвилин 27 вересня 2018 року, яке відбудеться в приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області за адресою: Миколаївська область, Казанківський район, смт. Казанка, зал судових засідань № 4.

Надіслати на адресу приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_3, копію ухвали для виконання.

Про час, дату та місце судового засідання повідомити сторін у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підписана 30 серпня 2018 року.

Суддя Казанківського районного суду

Миколаївської області ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення30.08.2018
Оприлюднено04.09.2018
Номер документу76143126
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню та скасування виконавчого напису

Судовий реєстр по справі —478/1087/18

Рішення від 27.09.2018

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 18.09.2018

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 30.08.2018

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 31.07.2018

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 13.07.2018

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні