Ухвала
від 31.08.2018 по справі 904/6385/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

31.08.2018м. ДніпроСправа № 904/6385/17 Суддя Бєлік В.Г. , розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Акціонерного товариства "ДТЕК Дніпрообленерго", м. Дніпро

до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Калинова, 83", м. Дніпро

про визнання договору про постачання електричної енергії № 07274-00 від 18.04.2017 та додатки до договору укладеними

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство "ДТЕК Дніпрообленерго" звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом, з урахуванням заяви № 50163/1001 від 28.07.2017 про уточнення позовних вимог, до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Калинова, 83" про визнання укладеними в редакції позивача абз. 1 Розділу 1 предмет договору, п. 2.2.3, п. 2.3.11, п. 2.3.12, п. 2.3.22, п. 3.1.7, п. 3.2.1, п. 6.1.5, п. 6.1.6, п. 8.1.2, п. 8.1.3, п. 8.1.6, п. 9.4 та Додатки до договору 1, 1А, 1.1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, а також: 1) повідомлення про встановлення договірних (граничних) величин споживання електричної потужності; 2) повідомлення про порядок участі Споживача в графіках обмеження (ГОЕ, ГОП), графіках аварійних відключень (ГАВ, СГАВ) та автоматичному частотному розвантаженню (АЧР); 3) акти перевірки (заміни) розрахункових лічильників електроенергії, акти технічної перевірки розрахункового обліку електроенергії, акти про пломбування засобів обліку; 4) повідомлення про коригування договірної величини споживання електричної енергії та потужності (за результатами розгляду звернення Споживача), підписані уповноваженою особою Постачальника; 5) перелік повноважних представників Споживача, які мають право від імені Споживача надавати Постачальнику акти прийняття - передавання товарної продукції, отримувати від Постачальника попередження про припинення постачання електроенергії та рахунки по виконаним нарахуванням згідно з умовами Договору, підписувати від імені Споживача акти контрольного огляду розрахункових засобів обліку споживання електроенергії, акти про приведення розрахункових засобів обліку у відповідність з нормативними вимогами, інші акти згідно з чинним законодавством в електроенергетиці. Додатки, перелічені у даному пункті 9.4, є невід'ємними частинами цього Договору. Сторони дійшли згоди додатки 1.1, 6, 9 виключити з Договору у зв'язку з недоцільністю їх оформлення. Додатки: 1 А "Обсяги очікуваного споживання електричної енергії та електричної потужності Споживачем "Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Калинова, 83"; 3 "Порядок розрахунків"; 4 "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії"; 7. "Порядок участі Споживача в графіках обмеження (ГОЕ, ГОП), графіках аварійних відключень (ГАВ, СГАВ) та автоматичному частотному розвантаженню (АЧР); 8. "Розрахунок втрат електроенергії в мережі Споживача"; 10. "Загальна схема електропостачання" викласти у редакції Постачальника.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що 18.04.2017 позивач направив відповідачу оферту договору № 07274-00 про постачання електричної енергії, 15.05.2017 позивач отримав від відповідача протокол розбіжностей до договору від 18.04.2017 № 07274-00, про що свідчить супровідний лист Відповідача від 14.05.2017 № 10. Позивач, розглянувши протокол розбіжностей, не може погодитися з пропозиціями відповідача: сторони не дійшли згоди по істотним умовам договору, пропозиції відповідача є неприйнятними з огляду на положення чинного законодавства про електроенергетику. Суттєві розбіжності між сторонами залишилися не врегульованими з вини відповідача, так, як його пропозиції не відповідають чинному законодавству України: у сфері електроенергетики, зокрема, положенням Правил про користування електричною енергією та пунктам Типового договору.

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області від 01.08.2017 року позов задоволено частково та визнано нижченаведені пункти та Додатки Договору про постачання електричної енергії № 07274-00 від 18.04.2017 укладеними в наступній редакції:

1. Предмет Договору

Постачальник продає електричну енергію Споживачу у точці (точках) продажу електричної енергії для забезпечення потреб електроустановок Споживача з приєднаною потужністю 36,16 кВт, величини якої по об'єктах Споживача визначені додатком "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії", а Споживач оплачує Постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору.

п. 2.2.3. Забезпечити отримання Споживачем електричної енергії в межах узгоджених Сторонами обсягів та дозволеної потужності 36,16 кВт, величини якої по об'єктах Споживача визначені додатком "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії".

п. 2.3.11. Забезпечити безперешкодний доступ (за службовим посвідченням) відповідальних представників Постачальника та відповідальних представників електропередавальної організації (основного споживача) до власних електричних установок в наступних цілях: для проведення технічної перевірки засобів (систем) обліку, вимірювання потужності, контролю показників якості електроенергії та для контролю за рівнем споживання електричної енергії, для вжиття заходів по припиненню або обмеженню споживання електричної енергії Споживачем та/або субспоживачем у випадках, передбачених ПКЕЕ, а також для опломбування відключеного стану електроустановок Споживача (субспоживача) в результаті повного або часткового обмеження споживання електричної енергії Споживачем (субспоживачем) відповідно до встановленого ПКЕЕ порядку та з урахуванням вимог п. 2.3.12. даного Договору, для контролю виконання Споживачем умов цього договору та в інших випадках, передбачених законодавством. Споживач зобов'язується виконувати обґрунтовані письмові вимоги Постачальника та/або електропередавальної організації (основного споживача) щодо усунення виявлених порушень.

п. 2.3.12. Припиняти передачу або обмежувати обсяг передачі електричної енергії субспоживачу за обґрунтованою вимогою Постачальника та/або електропередавальної організації та здійснювати підключення електроустановок субспоживачів після укладення ними договорів про постачання електричної енергії з Постачальником та після сплати Споживачу відшкодування витрат по підключенню або відключенню субспоживача від мереж Споживача на основі вимог, заявок Постачальника.

Відшкодування витрат Споживача по підключенню або відключенню субспоживача - юридичної особи здійснюється цим субспоживачем на поточний банківський рахунок Споживача на підставі рахунку Споживача.

Сплата відшкодування витрат Споживача по підключенню або відключенню побутового субспоживача - фізичної особи здійснюється Постачальником на поточний банківський рахунок Споживача на підставі рахунку Споживача.

п. 2.3.22. Оплачувати Постачальнику вартість робіт по проведенню позачергової технічної перевірки, перевірки програмування, перевірки правильності роботи, ремонту, заміни або експертизи засобу обліку, що належить Споживачу за ознакою права власності, якщо ці роботи виконуються за зверненням Споживача.

п. 3.1.7. Безперешкодного доступу (за пред'явленням службового посвідчення) до електричних установок Споживача для проведення технічної перевірки засобів обліку, контролю за рівнем споживання електричної енергії, для вжиття заходів по припиненню або обмеженню споживання електричної енергії Споживачем та/або субспоживачем у випадках, передбачених договором або законодавством, а також для опломбування відключеного стану електроустановок Споживача (субспоживача) в результаті повного або часткового обмеження споживання електричної енергії Споживачем (субспоживачем) відповідно до встановленого ПКЕЕ порядку та з урахуванням вимог п. 2.3.12. даного Договору, для контролю виконання Споживачем умов цього Договору та в інших випадках, передбачених законодавством, виконання інших робіт відповідно до Договору.

п. 3.2.1. Звернутися до Постачальника електричної енергії за регульованим тарифом протягом розрахункового періоду у порядку, визначеному умовами розділу 5 цього Договору, із заявою щодо зміни (коригування) договірної величини споживання електричної енергії цього періоду та договірної граничної величини споживання електричної потужності, зазначених у додатках "Обсяги постачання електричної енергії Споживачу" та "Обсяги споживання електричної потужності Споживачем".

Споживач, який розраховується за тарифами, диференційованими за періодами часу, та/або Споживач постачальника за нерегульованим тарифом, електроустановки якого обладнані засобами диференційного (погодинного) обліку електричної енергії, має право протягом розрахункового періоду звернутися до Постачальника електричної енергії за регульованим тарифом із заявою щодо зміни (коригування) договірної граничної величини споживання електричної потужності, зазначеної у додатках "Обсяги постачання електричної енергії Споживачу" та "Обсяги споживання електричної потужності Споживачем".

п. 6.1.5. - виключити.

п. 6.1.6. З письмовим повідомленням, направленим поштою або на електронну адресу Споживача kalinova83.dp@gmail.com, не менше ніж за 10 днів для проведення планових ремонтних робіт в електроустановках Постачальника або для приєднання нових споживачів, у разі відсутності резервного живлення Споживача.

п. 8.1.2. - виключити.

п. 8.1.3. - виключити.

п. 8.1.6. У разі заборгованості субспоживача за електричну енергію на вимогу Постачальника та після сплати Споживачу відшкодування витрат по відключенню субспоживача від мереж Споживача, Споживач відключає електроустановки цього субспоживача у присутності представника Постачальника та у терміни, які доводяться Споживачеві Постачальником відповідною вимогою (розпорядженням), та надає можливість Постачальнику опломбувати електроустановки субспоживача у відключеному стані в результаті повного або часткового обмеження споживання електричної енергії цим субспоживачем.

Відшкодування витрат Споживача по повторному підключенню або відключенню субспоживача - юридичної особи здійснюється цим субспоживачем на поточний банківський рахунок Споживача на підставі рахунку Споживача.

Сплата відшкодування витрат Споживача по повторному підключенню або відключенню побутового субспоживача - фізичної особи здійснюється Постачальником на поточний банківський рахунок Споживача на підставі рахунку Споживача.

п. 9.4. Додатки до цього Договору:

додаток 1 "Обсяги постачання електричної енергії Споживачу",

додаток 1А "Обсяги очікуваного споживання електричної енергії та потужності Споживачем",

додаток 1.1. "Обсяги споживання електричної потужності Споживачем",

додаток 2 "Акт розмежування балансової належності електромереж та експлуатаційної відповідальності сторін",

додаток 3 "Порядок розрахунків",

додаток 4 "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії",

додаток 5 "Акт прийняття - передавання товарної продукції",

додаток 6 "Акт екологічної, аварійної та технологічної броні електропостачання споживача" (при наявності),

додаток 7 "Порядок участі Споживача в графіках обмеження (ГОЕ, ГОП), графіках аварійних відключень (ГАВ, СГАВ) та автоматичному частотному розвантаженню (АЧР)",

додаток 8 "Розрахунок втрат електроенергії в мережі споживача",

додаток 9 "Порядок розрахунків за перетікання реактивної електроенергії",

додаток 10 "Загальна схема електропостачання",

додаток 11 "Перелік об'єктів Споживача",

додаток 12 "Порядок розрахунків та умови користування Споживачем інтернет-сервісом "Особистий кабінет юридичного клієнта",

а також:

1) повідомлення про встановлення договірних (граничних) величин споживання електричної потужності;

2) акти перевірки (заміни) розрахункових лічильників електроенергії, акти технічної перевірки розрахункового обліку електроенергії, акти про пломбування засобів обліку;

3) повідомлення про коригування договірної величини споживання електричної енергії та потужності (за результатами розгляду звернення Споживача), підписані уповноваженою особою Постачальника;

4) перелік повноважних представників Споживача, які мають право від імені Споживача надавати Постачальнику акти прийняття - передавання товарної продукції, отримувати від Постачальника попередження про припинення постачання електроенергії та рахунки по виконаним нарахуванням згідно з умовами Договору, підписувати від імені Споживача акти контрольного огляду розрахункових засобів обліку споживання електроенергії, акти про приведення розрахункових засобів обліку у відповідність з нормативними вимогами, інші акти згідно з чинним законодавством в електроенергетиці.

Додатки, перелічені у даному пункті 9.4, є невід'ємними частинами цього Договору.

Сторони дійшли згоди додатки 1.1, 6, 7, 8, 9 виключити з Договору у зв'язку з недоцільністю їх оформлення.

Додаток 1А до Договору про постачання електричної енергії "Обсяги очікуваного споживання електричної енергії та потужності Споживачу" викласти у редакції Споживача зі змінами: освітлення місць загального користування житлового будинку по вул. Калинова, № 83 приєднана/дозволена потужність кВт/год 11,04/11,04. Ліфти житлового будинку по вул. Калинова, № 83 приєднана/дозволена потужність кВт/год 22,4/22,4.

Додаток 3 до Договору про постачання електричної енергії "Порядок розрахунків" викласти у редакції Споживача (спірні питання стосуються порядку оплати за спожиту електроенергію - за фактичним показами засобів обліку електричної енергії протягом 10 операційних днів з дня їх отримання, дати початку і закінчення розрахункового періоду (з 01 числа розрахункового місяця по останній день розрахункового місяця), Виключення з договору Додатку до Договору "Розрахунок втрат електричної енергії в мережах Споживача".

Додаток 4 до Договору про постачання електричної енергії "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії" викласти у редакції Споживача зі змінами в частині величини приєднаної дозволеної потужності освітлення сходових клітин та ліфтів, освітлення місць загального користування житлового будинку по вул. Калинова, № 83 приєднана/дозволена потужність кВт/год 11,04/11,04.

Ліфти житлового будинку по вул. Калинова, № 83 приєднана/дозволена потужність кВт/год 22,4/22,4. частині віддачі електроенергії субспоживачам відомості про величини приєднаної потужності відсутні.

Додаток 10 до Договору про постачання електричної енергії "Загальна схема електропостачання" у редакції Споживача;

та стягнуто з Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Калинова, 83" (49087, м. Дніпро, вул. Калинова, буд. 83, ідентифікаційний код 40453055) на користь Публічного акціонерного товариства "ДТЕК Дніпрообленерго" (49107, м. Дніпро, Дніпропетровської області, шосе Запорізьке, 22, ідентифікаційний код 23359034) витрати по сплаті судового збору у сумі 300,00 грн.

Постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 13.11.2017 року рішення Господарського суду Дніпропетровської області було змінено та викладено резолютивну частину рішення в наступній редакції:

"Визнати укладеним договір № 07274-00 від 18.04.2017 року між публічним акціонерним товариством "ДТЕК "Дніпрообленерго" і об'єднанням співвласників багатоквартирного будинку "Калинова, 83" з урахуванням розбіжностей неврегульованих пунктів договору у наступній редакції:

Розділ 1. Предмет Договору викласти в редакції:

Постачальник продає електричну енергію Споживачу у точці (точках) продажу електричної енергії для забезпечення потреб електроустановок Споживача з приєднаною потужністю 28,82 кВт , величини якої по об'єктах Споживача визначені додатком "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії", а Споживач оплачує Постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору .

Пункт 2.2.3. Договору викласти в редакції: Забезпечити отримання Споживачем електричної енергії в межах узгоджених Сторонами обсягів та дозволеної потужності 28,82 кВт , величини якої по об'єктах Споживача визначені додатком "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії" .

Пункт 2.3.11. Договору викласти в редакції: Забезпечити безперешкодний доступ (за службовим посвідченням) відповідальних представників Постачальника та відповідальних представників електропередавальної організації (основного споживача) до власних електричних установок в наступних цілях: для проведення технічної перевірки засобів (систем) обліку, вимірювання потужності, контролю показників якості електроенергії та для контролю за рівнем споживання електричної енергії, для вжиття заходів по припиненню або обмеженню споживання електричної енергії Споживачем та/або субспоживачем у випадках, передбачених ПКЕЕ, а також для опломбування відключеного стану електроустановок Споживача (субспоживача) в результаті повного або часткового обмеження споживання електричної енергії Споживачем (субспоживачем) відповідно до встановленого ПКЕЕ порядку та з урахуванням вимог п. 2.3.12. даного Договору, для контролю виконання Споживачем умов цього договору та в інших випадках, передбачених законодавством. Споживач зобов'язується виконувати обґрунтовані письмові вимоги Постачальника та/або електропередавальної організації (основного споживача) щодо усунення виявлених порушень .

Пункт 2.3.12 Договору викласти в редакції: "Припиняти передачу або обмежувати обсяг передачі електричної енергії субспоживачу за обґрунтованою вимогою Постачальника та/або електропередавальної організації та здійснювати підключення електроустановок субспоживачів після укладення ними договорів про постачання електричної енергії з Постачальником на основі вимог, заявок Постачальника".

Пункт 2.3.22 Договору викласти в редакції: "Оплачувати Постачальнику вартість робіт по проведенню позачергової технічної перевірки, перевірки програмування, перевірки правильності роботи, ремонту, заміни або експертизи засобу обліку, що належать Споживачу за ознакою права власності у випадках, які передбачені ПКЕЕ".

Пункт 3.1.7 Договору викласти в редакції: "Постачальник має право: "безперешкодного доступу (за пред'явленням службового посвідчення) до електричних установок Споживача для проведення технічної перевірки засобів обліку, контролю за рівнем споживання електричної енергії, для вжиття заходів по припиненню або обмеженню споживання електричної енергії Споживачем та/або субспоживачем у випадках, передбачених договором або законодавством, а також для опломбування відключеного стану електроустановок Споживача (субспоживача) в результаті повного або часткового обмеження споживання електричної енергії Споживачем (субспоживачем) відповідно до встановленого ПКЕЕ порядку та умов Договору, для контролю виконання Споживачем умов цього Договору та в інших випадках, передбачених законодавством, виконання інших робіт відповідно до Договору".

Пункт 3.2.1 Договору викласти в редакції: "Споживач має право протягом розрахункового періоду звернутися до постачальника електричної енергії за регульованим тарифом із заявою щодо коригування договірної величини споживання електричної енергії.

Споживач, який розраховується за тарифами, диференційованими за періодами часу, та/або споживач постачальника за нерегульованим тарифом, електроустановки якого обладнані засобами диференційного (погодинного) обліку електричної енергії, має право протягом розрахункового періоду звернутися до постачальника електричної енергії за регульованим тарифом із заявою щодо коригування договірної граничної величини споживання електричної потужності".

Пункт 6.1.5. Договору викласти в редакції: У разі введення в установленому порядку графіків обмежень та відлючень унаслідок недостатності електричної енергії та/або потужності в енергитичній системі - згідно до Договору Порядок участі в графіках (ГОЕ, ГОП), графіках аварійних відключень (ГАВ, СГАВ) та автоматичному частотному розвантаженню (АЧР)".

Пункт 6.1.6. Договору викласти в редакції: З письмовим повідомленням, направленим поштою або на електронну адресу Споживача kalinova83.dp@gmail.com, не менше ніж за 10 днів для проведення планових ремонтних робіт в електроустановках Постачальника або для приєднання нових споживачів, у разі відсутності резервного живлення Споживача .

Пункт 8.1.2 Договору викласти в редакції: "Споживач передає електричну енергію субспоживачам, перелік, яких визначений у додатку "Дані про відпуск електроенергії субспоживачам", у межах договірної величини потужності та в обсягах, визначених відповідно до розділу 5, та з урахуванням умов розділу 6 цього Договору (додаток "Обсяги постачання електричної енергії споживачу та субспоживачу").

Пункт 8.1.3 Договору викласти в редакції: "Споживач передає Постачальнику дані про обсяги споживання електричної енергії субспоживачами у порядку, визначеному відповідно до розділу 5, а також звіт про використану субспоживачами електричну енергію".

Пункт 8.1.6 Договору викласти в редакції: "У разі заборгованості субспоживача за електричну енергію на вимогу Постачальника Споживач відключає електроустановки цього субспоживача у присутності представника Постачальника та у терміни, які доводяться Споживачеві Постачальником відповідним розпорядженням, та надає можливість Постачальнику опломбувати електроустановки субспоживача у відключеному стані в результаті повного або часткового обмеження споживання електричної енергії цим субспоживачем".

п. 9.4. Додатки до цього Договору:

додаток 1 "Обсяги постачання електричної енергії Споживачу",

додаток 1А "Обсяги очікуваного споживання електричної енергії та потужності Споживачем",

додаток 1.1. "Обсяги споживання електричної потужності Споживачем",

додаток 2 "Акт розмежування балансової належності електромереж та експлуатаційної відповідальності сторін",

додаток 3 "Порядок розрахунків",

додаток 4 "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії",

додаток 5 "Акт прийняття - передавання товарної продукції",

додаток 6 "Акт екологічної, аварійної та технологічної броні електропостачання споживача" (при наявності),

додаток 7 "Порядок участі Споживача в графіках обмеження (ГОЕ, ГОП), графіках аварійних відключень (ГАВ, СГАВ) та автоматичному частотному розвантаженню (АЧР)",

додаток 8 "Розрахунок втрат електроенергії в мережі споживача",

додаток 9 "Порядок розрахунків за перетікання реактивної електроенергії",

додаток 10 "Загальна схема електропостачання",

додаток 11 "Перелік об'єктів Споживача",

додаток 12 "Порядок розрахунків та умови користування Споживачем інтернет-сервісом "Особистий кабінет юридичного клієнта",

а також:

1) повідомлення про встановлення договірних (граничних) величин споживання електричної потужності;

2) повідомлення про порядок участі Споживача в графіках обмеження (ГОЕ, ГОП), графіках аварійних відключень (ГАВ, СГАВ) та автоматичному частотному розвантаженню (АЧР);

3) акти перевірки (заміни) розрахункових лічильників електроенергії, акти технічної перевірки розрахункового обліку електроенергії, акти про пломбування засобів обліку;

4) повідомлення про коригування договірної величини споживання електричної енергії та потужності (за результатами розгляду звернення Споживача), підписані уповноваженою особою Постачальника;

5) перелік повноважних представників Споживача, які мають право від імені Споживача надавати Постачальнику акти прийняття - передавання товарної продукції, отримувати від Постачальника попередження про припинення постачання електроенергії та рахунки по виконаним нарахуванням згідно з умовами Договору, підписувати від імені Споживача акти контрольного огляду розрахункових засобів обліку споживання електроенергії, акти про приведення розрахункових засобів обліку у відповідність з нормативними вимогами, інші акти згідно з чинним законодавством в електроенергетиці.

Додатки, перелічені у даному пункті 9.4, є невід'ємними частинами цього Договору.

Сторони дійшли згоди додатки 1.1, 6, 9 виключити з Договору у зв'язку з недоцільністю їх оформлення.

Додаток 1А до Договору про постачання електричної енергії "Обсяги очікуваного споживання електричної енергії та потужності Споживачу" викласти у редакції Постачальника зі змінами: освітлення місць загального користування житлового будинку по вул. Калинова, № 83 приєднана/дозволена потужність кВт/год 4,32/4,32. Ліфти житлового будинку по вул. Калинова, № 83 приєднана/дозволена потужність кВт/год 24,5/24,5.

Додаток 3 до Договору про постачання електричної енергії "Порядок розрахунків" викласти у редакції Постачальника: п.2. Споживач здійснює повну оплату вартості обсягу спожитої електричної енергії, за розрахунковий період один раз за фактичними показами засобів обліку електричної енергії на початку періоду, наступного за розрахунковим згідно з виписаним та самостійно отриманим у Постачальника рахунком.

П.2.1. Оплата рахунків за активну електроенергію, за перевищення договірних величин споживання електричної енергії та потужності, оплата рахунків за надання послуг з компенсації перетікання реактивної енергії, пеня, 3% річних, індекс інфляції та інші платежі (за надання Споживачу додаткових послуг, суми завданих Споживачем збитків тощо) згідно з умовами цього Договору, здійснюється на рахунки Постачальника, вказані у розділі 10 Договору, на підставі самостійно отриманих у Постачальника рахунків протягом десяти операційних днів з дня їх отримання.

У разі неявки Споживача (уповноваженого представника Споживача) для отримання рахунків, Постачальник направляє рахунки Споживачу рекомендованим листом на адресу (юридичну або поштову), що вказана у Договорі. У такому разі рахунки вважаються отриманими Споживачем з дня їх відправлення.

Рахунки на оплату можуть надаватися Споживачу у відповідних структурних підрозділах Постачальника через персональну сторінку Споживача на web-сайті Постачальника за допомогою інтернет-сервісу "Личный кабинет юридического клиента" або електронною поштою, факсимільним зв'язком, поштовим зв'язком, кур'єром, чи іншими способами з використанням новітніх інформаційних технологій у системі електронного документообігу у порядку, визначеному чинним законодавством.

Споживач протягом 30 календарних днів з дати отримання рахунку Постачальника здійснює повну оплату вартості електричної енергії, недорахованої внаслідок використання електричної енергії з порушенням ПКЕЕ".

Додаток 4 до Договору про постачання електричної енергії "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії" викласти у редакції Постачальника зі змінами в частині величини приєднаної дозволеної потужності освітлення сходових клітин та ліфтів, а також в частині віддачі електроенергії субспоживачам освітлення місць загального користування житлового будинку по вул.Калинова, № 83 приєднана/дозволена потужність кВт/год 4,32/4,32. Ліфти житлового будинку по вул. Калинова, № 83 приєднана/дозволена потужність кВт/год 24,5/24,5.

Додаток 10 до Договору про постачання електричної енергії "Загальна схема електропостачання" у редакції Постачальника окрім приєднання від ТП - 1861 РБ-2, 4, 12, 10 блоків 1,2,3,4 ( кількість КЛ-0,4 кВ) межа балансової належності електромереж установлюється на кінцівках двох КЛ-0,4 кВ в електрощитовій блоку №1 будинку по вул. Калинова, № 83; на кінцівках чотирьох КЛ-0,4 кВ в електрощитовій блоку №2 будинку по вул. Калинова, № 83; на кінцівках двох КЛ-0,4 кВ в електрощитовій блоку №3 будинку по вул. Калинова, № 83; на кінцівках чотирьох КЛ-0,4 кВ в електрощитовій блоку №4 будинку по вул. Калинова, № 83.;

та стягнуто з Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Калинова, 83" на користь Публічного акціонерного товариства "ДТЕК Дніпрообленерго" судовий збір у сумі 1680, 00 грн. витрат по сплаті судового збору, в тому числі за подання апеляційної скарги.

Постановою Верховного Суду України від 16.05.2018 року скасовано постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 13.11.2017 року та рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 01.08.2017 року, справу № 904/6385/17 передано на новий розгляд.

Приймаючи до уваги вищевикладене, враховуючи категорію та складність справи, вбачаються підстави для її розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 176, 177, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1 . Прийняти справу № 904/6385/17 до свого провадження та відкрити провадження у справі.

2 . Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання , яке відбудеться 18.09.2018 о 11:20год.

у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судового засідання (кабінеті) № 3-401 за адресою: 49600, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

4. Запропонувати учасникам справи подати до суду:

сторонам:

- письмові пояснення у справі з урахуванням постанови Верховного Суду України від 16.05.2018 року;

- належним чином засвідчені копії документів на підтвердження процесуальних повноважень їх представників відповідно до вимог, передбачених статтею 60 Господарського процесуального кодексу України (оригінали надати для огляду в судове засідання).

5. Повідомити сторін про час та місце розгляду справи у встановлений законом спосіб.

6. Звернути увагу учасників справи, що заяви, клопотання і заперечення при розгляді справи судом подаються за правилами, встановленими статями 169, 170 Господарського процесуального кодексу України.

7 . Попередити учасників справи про те, що відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя В.Г. Бєлік

Дата ухвалення рішення31.08.2018
Оприлюднено04.09.2018
Номер документу76154665
СудочинствоГосподарське
Сутьпостачання електричної енергії № 07274-00 від 18.04.2017 та додатки до договору укладеними

Судовий реєстр по справі —904/6385/17

Рішення від 28.03.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Рішення від 25.03.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Ухвала від 26.02.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Ухвала від 09.01.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Ухвала від 03.12.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Ухвала від 28.11.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Ухвала від 15.11.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Ухвала від 30.10.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Ухвала від 31.08.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Постанова від 16.05.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткач І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні