Ухвала
від 03.11.2017 по справі 357/2349/17
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/2349/17

1-кс/357/4460/17

У Х В А Л А

03 листопада 2017 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 , сторони кримінального провадження слідчого СВ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до речей та документів у кримінальному провадженні № 32017110080000002 від 21.02.2017 року за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212 КК України ч.3 ст.212 КК України -

В С Т А Н О В И В:

02 листопада 2017 року до Білоцерківського міськрайонного суду надійшло клопотання слідчого СВ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №32017110080000002відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.02.2017р., за ознаками кримінального правопорушення , передбаченого ч.3ст.212 КК України, про надання тимчасового доступу до речей та документів, мотивоване наступним.

В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2014-2015 років директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою мінімізації сплати податку на додану вартість та податку на прибуток підприємств відображав у складі податкового кредиту з ПДВ та валових витратах операції з придбання будівельних робіт та послуг від ризикових суб`єктів господарювання, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ).

Аналіз діяльності вказаних постачальників послуг та робіт на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 свідчить про те, що суб`єкти господарювання створені з метою прикриття незаконної діяльності з мінімізації сплати податків реальним підприємствам, без мети зайняття господарською діяльністю.

Згідно Акту документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) по взаємовідносинах з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) за період з 01.01.2012 по 31.12.2015 №41/10-02-14-03/38084806/17 від 26.01.2017 року встановлено що: ІНФОРМАЦІЯ_6 04.02.2014 р. складено акт «Про неможливість проведення зустрічної звірки приватного підприємства « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) щодо підтвердження господарських відносин із платниками податків за період липень-грудень 2013 року. Звіркою ПП « ОСОБА_4 » ІНФОРМАЦІЯ_6 документально не підтверджено реальність здійснення господарських відносин із платниками податків за період липень-грудень 2013 року їх вид, обсяг, якість та розрахунки. ІНФОРМАЦІЯ_7 складена податкова інформація «Про неможливість проведення зустрічної звірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) за грудень 2014 року , під час якої проведено аналіз звітності з ПДВ за грудень 2014 року, з урахуванням факту неподачі податкової декларації з ПДВ та реєстрації податкових накладних в єдиному реєстрі за даний період та встановлено факти порушення податкового законодавства та залучення підприємства до схеми формування штучного податкового кредиту. До оперативного управління ІНФОРМАЦІЯ_8 направлено запит на відпрацювання ризикового СГ від 16.07.2015. Від ОУ отримано довідку за Ф. № 2, відповідно до якої ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 "(код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за податковою адресою не знаходиться. За результатами аналізу номенклатури податкових накладних, зареєстрованих у ЄРПН ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та виписаних на адресу контрагентів-покупців у травні-червні 2015 року встановлено нереальність продажу ідентифікованого товару за номенклатурою, відмінною від номенклатури попередньо придбаних товарів за відсутності придбання товарів, що продано, від інших (не задіяних у ланцюгу нереальної поставки) постачальників або відсутності (нереальності) формування відповідного активу внаслідок власного задекларованого виробництва товару, оскільки відсутнє реальне придбання реалізованих товарів та послуг на адресу контрагентів-покупців ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у травні-червні 2015 року. ІНФОРМАЦІЯ_7 , з метою вручення наказу щодо проведення документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з питань дотримання вимог податкового законодавства при проведенні фінансово-господарських операцій з платниками податків за період з 01.03.2014 року по 31.03.2014 року здійснено виїзд на податкову адресу ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ): АДРЕСА_1 . Під час обстеження встановлено, що ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " за вказаною адресою не знаходиться.

Протоколом огляду АІС «Податковий блок» встановлено, що 10.12.2014 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) відкрито рахунки № НОМЕР_8 (код валюти 980 - українська гривня) та 23.09.2015 року № НОМЕР_9 (код валюти 980 - українська гривня) у Філії Акціонерного банку " ІНФОРМАЦІЯ_10 " в м. Києві (МФО НОМЕР_10 , код ЄДРПОУ НОМЕР_11 , адреса: АДРЕСА_2 ).

В Філії АБ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " в м. Києві (МФО НОМЕР_10 ) зберігаються наступні документи: рух грошових коштів, картки із зразками підписів та відбитком печатки, встановленого зразка, заяви на відкриття рахунків, договори на розрахунково-касове обслуговування клієнта, фотокопії паспортів уповноважених осіб, оригінали доручень на право вчинення юридичних дій від імені директорів зазначених суб`єктів господарської діяльності, договори найму чи іншого документу про призначення на посаду директорів зазначених суб`єктів господарської діяльності, оригінали доручення на ім`я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунками, засвідчені нотаріально, заяви клієнта про встановлення системи «клієнт-банк», договори на обслуговування системи «клієнт-банк», акти про введення системи «клієнт-банк» в експлуатацію, документи, які засвідчують встановлення системи «клієнт-банк», документи, які підтверджують факт видачі даних електронних ключів, грошових чеків на отримання готівки з рахунку.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 підтримав заявлене клопотання та пояснив, що розкриття банківської таємниці в Філії АБ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " в м. Києві (МФО НОМЕР_10 ), де відкрито та обслуговується рахунок клієнта, та містяться відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженню та являються джерелом доказів, необхідне з метою встановлення обставин справи, осіб, які вчинили вказане кримінальне правопорушення, так як в інший спосіб перевірити факти, які підлягають доказуванню під час досудового розслідування неможливо, а тому просить клопотання задовольнити та розглядати без участі представників Філії Акціонерного Банку " ІНФОРМАЦІЯ_10 " в м. Києві (МФО НОМЕР_10 , код ЄДРПОУ НОМЕР_11 , адреса: АДРЕСА_2 ),з метою попередження зміни чи знищення документів.

Заслухавши слідчого, вивчивши матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що в судовому засіданні слідчий довів достатність підстав вважати, що документи банківських рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) № НОМЕР_8 , № НОМЕР_9 , можуть знаходитися в Філії АБ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " в м. Києві (МФО НОМЕР_10 , код ЄДРПОУ НОМЕР_11 , адреса: АДРЕСА_2 ), містять банківську таємницю, і що для встановлення істини у кримінальному провадженні необхідно надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які становлять банківську таємницю, так як названі документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, без названих документів неможливо встановлення обставин справи, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні, а тому клопотання підлягає задоволенню, відповідно до ст.163 ч.7 КПК України слідчому слід надати дозвіл на доступ до документів з можливістю вилучити названі документи.

Відповідно до п.7 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Згідно п.2 ст.62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

За таких обставин, перевіривши надані матеріали, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки вбачається наявність достатніх підстав вважати, що отримання вищезазначеної інформації має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та може бути використана як доказова база в ньому.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 162,163 ,164,165,309,395 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Розкрити банківську таємницю в Філії АБ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " в м. Києві (МФО НОМЕР_10 , код ЄДРПОУ НОМЕР_11 , адреса: АДРЕСА_2 ), та надати слідчому СВ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_5 тимчасовий доступ до належним чином завірених копій документів, які містять охоронювану законом таємницю та знаходяться у володінні Філії АБ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " в м. Києві (МФО НОМЕР_10 , код ЄДРПОУ НОМЕР_11 , адреса: АДРЕСА_2 ), наданих для відкриття та обслуговування рахунків № НОМЕР_8 , № НОМЕР_9 для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), а саме:

- листів, заяв, доручень та документів, наданих службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » щодо надання повноважень іншим особам подавати до банківської установи платіжні доручення, отримувати кошти, виписки банку, тощо;

- виписок про рух грошових коштів по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » № НОМЕР_8 та № НОМЕР_9 , за період з 01.01.2014 року по 31.12.2015 року, з інформацією про: точний час надходження перерахування грошових коштів по вказаних рахунках; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » та банківські установи, в яких вони відкриті; назви юридичних (фізичних) осіб, їх коди ЄДРПОУ;

- платіжних доручень та інших документів, на підставі яких здійснювався рух коштів по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » № НОМЕР_8 та № НОМЕР_9 , за період з 01.01.2014 року по 31.12.2015 року;

- обліково-реєстраційної справи, карток із зразками підписів службових осіб та відбитком печатки, листів, заяв, доручень та документів, щодо надання повноважень іншим особам подавати до банківської установи платіжні доручення, отримувати кошти, виписки банку, по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » № НОМЕР_8 та № НОМЕР_9 , щодо господарських взаємовідносин, за вказаний період та з можливістю вилучення зазначених документів шляхом проведення їх виїмки.

Строк дії ухвали не перевищує 03 грудня 2017 року.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.11.2017
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу76165044
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —357/2349/17

Ухвала від 12.12.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 03.11.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 03.11.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 03.11.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 15.05.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 15.05.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 12.04.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 26.01.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 10.01.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 27.11.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні