Ухвала
від 03.09.2018 по справі 0540/5985/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

03 вересня 2018 р. Справа №0540/5985/18-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Тарасенко І.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_2 (місцезнаходження: АДРЕСА_1, ІПН НОМЕР_1) до Селидівського міського відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Донецькій області (місцезнаходження: 85400, Донецька область, м. Селидове, вул. Маяковського, 39, код ЄДРПОУ 34908365) про визнання неправомірними дії та скасування постанови про накладення штрафу,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 звернувся до суду з адміністративним позовом до Селидівського міського відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Донецькій області про визнання неправомірними дії та скасування постанови про накладення штрафу.

Ухвалою суду від 13 серпня 2018 року позовну заяву Покровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області було залишено без руху для усунення недоліків шляхом сплати судового збору.

29 серпня 2018 року позивачем усунені недоліки позовної заяви, шляхом зміни позовних вимог.

Суд вважає, що позивачем усунено недоліки, що допущені у позовній заяві від

Позивач просить: визнати протиправними дії Державного виконавця Селидівського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області по винесенню постанови про накладення штрафу від 04.07.2018 року та скасувати її.

Позовна заява відповідає вимогам статтям 159, 160, 161 КАС України, підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до ч. 4 ст. 287 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративна справа з приводу рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця вирішується судом протягом десяти днів після відкриття провадження у справі.

Приймаючи до уваги категорію справи, суд приходить до висновку про доцільність її розгляду за правилами ст. 287 Кодексу адміністративного судочинства України.

Разом з тим, позивач у до позовної заяви надав клопотання про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 122 Кодексу адміністративного судочинства України, позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Відповідно до ч. 2 ст. 122 Кодексу адміністративного судочинства України, для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналась або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Кодексу адміністративного судочинства України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до ч. 2 ст. 121 Кодексу адміністративного судочинства України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Отже, суд приходить до висновку, що ОСОБА_2 пропустив строк звернення до суду із даним позовом з поважних причин, у зв'язку з чим цей строк підлягає поновленню.

При цьому, суд зазначає, що позовна заява може бути залишена без розгляду як на стадії вирішення питання про відкриття провадження в адміністративній справі без проведення судового засідання, так і в ході підготовчого провадження чи судового розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Поновити ОСОБА_2 строк для звернення із позовом до суду.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_2 (місцезнаходження: АДРЕСА_1, ІПН НОМЕР_1) до Селидівського міського відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Донецькій області (місцезнаходження: 85400, Донецька область, м. Селидове, вул. Маяковського, 39, код ЄДРПОУ 34908365) про визнання неправомірними дії та скасування постанови про накладення штрафу.

Справу розглядати за правилами особового провадження відповідно до ст. 287 КАС України.

Призначити судове засідання на 13 вересня 2018 року об 11:00 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов'янськ, вул. Добровольського, 1.

Відповідачу надати: виконавче провадження ЗВП № 170185 (належним чином засвідчену копію та оригінал для огляду); довіреність на представника згідно ст. ст. 59, 60 КАС України з визначенням права вчинення кожної окремої процесуальної дії та документ, що підтверджує його особу (для огляду), а також всі матеріали, на підставі яких було складено оскаржуваний висновок (оригінали для огляду та копії для приєднання до матеріалів справи).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, яка розглядатиметься за наступною сторінкою в мережі Інтернет http://adm.dn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та підлягає оскарженню з підстав порушення правил підсудності.

Суддя Тарасенко І.М.

Дата ухвалення рішення03.09.2018
Оприлюднено04.09.2018
Номер документу76184848
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення штрафу

Судовий реєстр по справі —0540/5985/18-а

Ухвала від 13.09.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 03.09.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 13.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 24.07.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні