Рішення
від 18.06.2007 по справі 12/106-2161
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/106-2161

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" червня 2007 р.Справа № 12/106-2161

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Скрипчук О.С.             

Розглянув справу

за позовом: Прокурора Шумського району в інтересах держави в особі Кременецької міжрайонної державної податкової інспекції, м. Кременець, в особі Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в особі Шумського районного центру зайнятості, м. Шумськ

до відповідача: Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Міжгір'я», с. Угорськ, Шумського району

Представник від:       

прокуратури: Савка М.В. –прокурор, посвідчення №16

позивача: Мацюк Л.О. –юрисконсульт, доручення №06/16 від 10.01.2007р.

відповідача:

Суть справи:

Прокурор Шумського району в інтересах держави в особі Кременецької міжрайонної державної податкової інспекції, м. Кременець, в особі Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в особі Шумського районного центру зайнятості, м. Шумськ, надалі позивач, звернувся до господарського суду Тернопільської області з позовом до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Міжгір'я», с. Угорськ, Шумського району, надалі відповідач, про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків в сумі 6000 грн.

Позивач в обґрунтування своїх позовних вимог посилається на те, що СГ ТОВ «Міжгір'я» всупереч норм Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»не сплачувало сум страхових внесків, внаслідок чого виникла заборгованість в сумі 6000 грн. В підтвердження викладеного додає розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за І квартал 2007 року.

Представник позивача та прокурор в судовому засідання позовні вимоги підтримують.

Відповідач явки уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив, відзиву на позовну заяву не подав. Тому, справа розглядається за правилами ст. 75 ГПК України за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача та висновки прокурора, суд прийшов до висновку, що позов підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідач по справі –сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Міжгір'я»зареєстроване Шумською районною державною адміністрацією 01.04.2000р. Згідно повідомлення СГ ТОВ «Міжгір'я»взяте на облік як платник страхових внесків, а тому набуло статусу платника страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття і відповідно до п. 2 ст. 35 ЗУ „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.

Відповідно до ст. 8 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, надалі Закон №1533-ІІІ, Фонд проводить збір страхових внесків на випадок безробіття.

Відповідно до ст. 12 вищезазначеного Закону функції виконавчої дирекції Фонду покладаються на державні служби зайнятості.

Як підтверджується матеріалами справи, а саме розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за І квартал 2007 року за відповідачем рахується заборгованість із сплати страхових внесків в сумі 6000 грн., яка в установленому порядку не сплачена.

Статтею 35 Закону №1533-111 на роботодавця покладено обов'язок своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески.  

На час слухання справи відповідач не представив докази добровільного погашення заборгованості в термін, визначений законодавством.

За таких обставин, позивач правомірно звернувся до суду з позовом до відповідача про стягнення недоїмки і тому позовні вимоги підлягають до задоволення в сумі 6000 грн. заборгованості по сплаті внесків як такі, що підтвердженні матеріалами справи, ґрунтуються на вимогах чинного законодавства та не заперечені в установленому порядку відповідачем.

Відповідно до ст. 49 ГПК України державне мито та судові витрати покладаються на відповідача.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 32-34, 43, 49, 82-85 ГПК України, господарський суд

ВИРІШИВ:

1.          Позов задовольнити.

2. Стягнути із сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Міжгір'я», с. Угорськ, Шумського району, код 30910805, р/р 260002930 АППБ «Аваль»:

-- на користь Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в особі Шумського районного центру зайнятості, м. Шумськ, вул. І.Франка,34, ЗКПО 21132467, р/р 37175301900600 в УДК в Тернопільській області, МФО 838012, заборгованість по сплаті внесків в сумі 6000 грн.

-- на користь Державного бюджету 102 грн. державного мита та 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

3. Видати накази.

 

                Суддя                                                                      О.С. Скрипчук

Дата ухвалення рішення18.06.2007
Оприлюднено28.08.2007

Судовий реєстр по справі —12/106-2161

Рішення від 18.06.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Скрипчук О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні