Ухвала
від 05.09.2018 по справі 924/798/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"05" вересня 2018 р. Справа № 924/798/18

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладюка Ю. В., розглянувши матеріали

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Бембі", м. Хмельницький, Україна

до індивідуального підприємця ОСОБА_1, г.п. Радошковичі, Молодечненский р-н., Мінська обл., Республіка Білорусь

про стягнення 42 414, 2 доларів США

з підстав порушення умов контракту №5 від 23.01.2018р.

встановив:

Позивач у позовній заяві просить суд стягнути з Індивідуального підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, номер державної реєстрації: НОМЕР_1) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю БЕМБІ (29025, Україна, Хмельницька область, м. Хмельницький, вул. Курчатова, буд. 8/7, код ЄДРПОУ 32039259, р/р 26005001320548 в АТ ОТП Банк , м. Хмельницький. МФО 300528) суму коштів в розмірі 42 414,20 доларів СІЛА.

Суд дослідивши подані матеріали, визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Судом враховується що відповідач - індивідуальний підприємець ОСОБА_1 є іноземною особою.

Відповідно до ст.ст. 365 ГПК України іноземні особи мають такі самі процесуальні права та обов'язки, що і громадяни України та юридичні особи, створені за законодавством України, крім винятків, встановлених законом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Частиною 1 ст. 367 ГПК України визначено, що у разі якщо в процесі розгляду справи господарському суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, господарський суд може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Згідно ч.ч. 3, 4 ст. 368 ГПК України судове доручення про надання правової допомоги оформлюється українською мовою. До судового доручення додається засвідчений переклад офіційною мовою відповідної держави, якщо інше не встановлено міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України. Судове доручення про надання правової допомоги, процесуальні та інші документи, що додано до нього, засвідчуються підписом судді, який складає доручення, та скріплюються гербовою печаткою.

Відповідно до конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах установи юстиції Договірних Сторін надають правову допомогу у цивільних, сімейних і кримінальних справах відповідно до положень цієї Конвенції.

Договірні Сторони надають один одному правову допомогу шляхом виконання процесуальних і інших дій, передбачених законодавством запитуваної Договірної Сторони, зокрема складання і пересилання документів, проведення обшуків, вилучення, пересилання і видачі речових доказів, проведення експертизи, допиту сторін, обвинувачених, свідків, експертів, порушення карного переслідування, розшуку і видачі осіб, що вчинили злочини, визнання і виконання судових рішень по цивільним справам, вироків у частині цивільного позову, виконавчих написів, а також шляхом вручення документів.

У відношеннях один з одним при виконанні цієї Конвенції установи юстиції Договірних Сторін користуються державними мовами Договірних Сторін або російською мовою.

За таких обставин, для належного повідомлення відповідача - індивідуального підприємця ОСОБА_1, г.п. Радошковичі, Молодечненский р-н., Мінська обл., Республіка Білорусь про відкриття провадження у справі та призначення підготовчого засідання, суд вважає за необхідне зобов'язати позивача - товариство з обмеженою відповідальністю "Бембі", м. Хмельницький, Україна здійснити переклад даної ухвали та Доручення про вручення документів у цивільній справі російською мовою для подальшого їх скерування. Для цього господарський суд направляє позивачу по три примірники даної ухвали та Доручення про вручення документів у цивільній справі.

Відповідно до п.4 ч.1 ст. 228 ГПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку звернення із судовим дорученням про надання правової допомоги або вручення виклику до суду чи інших документів до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне зупинити провадження у даній справі на період вручення документів відповідачу.

Керуючись положеннями Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах та ст.ст. 228, 234, 365, 366, 367, 368 Господарського процесуального кодексу України, суд

постановив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

Призначити підготовче засідання на 10:00 год. 18.12.2018р.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Хмельницької області за адресою: м.Хмельницький, Майдан Незалежності, 1, зал № 314 .

Зупинити провадження у справі на період вручення документів відповідачу.

У випадку відсутності доказів вручення відповідачу судових документів (виконання судового доручення) наступне судове засідання призначити на 10:00 год. 05.03.2019р. у приміщенні господарського суду Хмельницької області за адресою: 29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1, зал №314.

Оформити Доручення про вручення документів у цивільній справі відповідно до Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах

Зобов'язати позивача до 18.09.2018р. надати суду посвідчений переклад офіційним перекладачем або нотаріусом на російську мову ухвали господарського суду Хмельницької області від 05.09.2018р. та Доручення про вручення документів у цивільній справі.

Після надходження від позивача зазначених в ухвалі документів через Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області звернутися до компетентного органу Республіки Білорусь із судовими дорученнями про надання правової допомоги щодо вручення копії цієї ухвали відповідачу - індивідуальному підприємцю ОСОБА_1, г.п. Радошковичі, Молодечненский р-н., Мінська обл., Республіка Білорусь.

Відповідачу (індивідуальному підприємцю ОСОБА_1) надати суду документи, що підтверджують правосуб'єктність відповідача за законодавством Республіки Білорусь на час пред'явлення позовної заяви (31.08.2018р.).

При реалізації свого права на подання письмового відзиву на позовну заяву, відповідачу надіслати (надати) такий відзив Господарському суду Хмельницької області до 18.12.2018р. Надіслати (надати) копію відзиву та доданих до нього документів позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Докази надсилання відзиву позивачу надіслати (надати) суду.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://km.arbitr.gov.ua.

Ухвала набрала законної сили 05.09.2018р. та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.В. Гладюк

Віддрук. 2 прим.:

1- до справи

2- позивачу (29025, Україна, Хмельницька обл. м Хмельницький, вул. Курчатова, буд. 8/7) - рек. з повід.

Дата ухвалення рішення05.09.2018
Оприлюднено05.09.2018
Номер документу76236591
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/798/18

Ухвала від 18.12.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 05.09.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні