Ухвала
від 05.09.2018 по справі 805/4725/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

05 вересня 2018 р.                                         Справа №805/4725/17-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Бабаш Г.П., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Великоновоселківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Мар'їнському районі Донецької області (ЄДРПОУ: 22014014, м. Мар`їнка, вул. Заводська, 24) до Товариства з обмеженою відповідальністю “Укртеплобуд” (ЄДРПОУ: 32815185, вул. Південно-східна,1, м. Красногорівка, Мар`їнський район, Донецька область) про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій,-

ВСТАНОВИВ:

28 серпня 2018 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Великоновосілківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі № 805/4725/17-а з Управління Пенсійного фонду України в Мар'їнському районі Донецької області на Великоновосілківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Представники позивача та заявника у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, представник заявника надав заяву про розгляд клопотання без його участі.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, заяву про розгляд справи за його участю не надав.

Враховуючи наведене, беручи до уваги приписи ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд вважає за можливе розглянути дану заяву без участі вказаних осіб.

Як встановлено судом, рішенням суду від 03 березня 2018 року адміністративний позов Управлінням Пенсійного фонду України в Мар'їнському районі Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю “Укртеплобуд” про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій задоволено.          

10 квітня 2018 року на виконання рішення суду видано виконавчий лист у даній справі Товариства з обмеженою відповідальністю “Укртеплобуд” (ЄДРПОУ: 32815185, вул. Південно-східна,1, м. Красногорівка, Мар`їнський район, Донецька область) на користь Управління Пенсійного фонду України в Мар'їнському районі Донецької області (ЄДРПОУ: 22014014, м. Мар`їнка, вул. Заводська, 24) суму заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком №2 за період з липня 2017 року - вересень 2017 року 2984,10 грн.

За приписами ч. 2 ст. 372 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, є підставою для його виконання.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 373 КАС України виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Як зазначено в заяві, відповідно до забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року № 821 “Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України”, наказу Пенсійного фонду України від 14 листопада 2017 року № 227 “Про заходи у зв'язку із реорганізацією деяких територіальних органів Фонду”, наказу Пенсійного фонду від 14 листопада 2017 року “Про заходи виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08 листопада 2017 року № 821” та на виконання наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області від 17 листопада 2017 року № 499 було проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України, управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області та управління Пенсійного фонду України в Маріїнському районі Донецької області реорганізується шляхом злиття.

31.05.2018 року зареєстровано за кодом ЄДРПОУ 42171290 в якості юридичної особи Великоновосілківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Відповідно до ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Пунктами 2, 3 ст. 107 Цивільного кодексу України передбачено, що в разі припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу та перетворення складається передавальний акт (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчий баланс (у разі поділу), який має містити положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов'язків юридичної особи, що припиняється шляхом поділу, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов'язання, які оспорюються сторонами. Передавальний акт та розподільчий баланс затверджуються учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про її припинення, крім випадків, встановлених законом.

Згідно з нормами ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником, що кореспондується з ч. 5 ст. 15 Закону України “Про виконавче провадження” та з п. 12 розділу ІІ Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 2 квітня 2012 року № 512/5 (далі – Інструкція № 512/5), у яких закріплено, що у разі вибуття однієї зі сторін виконавчого провадження (припинення юридичної особи, а також в інших випадках заміни сторони у виконавчому провадженні), якщо правовідносини допускають правонаступництво, виконавець за заявою сторони виконавчого провадження, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. На підставі постановленої судом ухвали виконавець своєю постановою замінює сторону виконавчого провадження. Ухвала суду та постанова виконавця долучаються до виконавчого документа при його передачі до іншого органу державної виконавчої служби або приватного виконавця або поверненні його стягувачу чи до суду.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 26 Закону України "Про виконавче провадження" виконавець розпочинає примусове виконання рішення на підставі виконавчого документа, зазначеного у статті 3 цього Закону, зокрема, за заявою стягувача про примусове виконання рішення.

Враховуючи наведене вище, суд вбачає достатньо підстав для прийняття рішення про заміну стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа, виданого у даній справі.

Керуючись ст.ст. 229, 243, 248, 252, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

У Х В А Л И В:

Заяву Великоновосілківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону (Стягувача) у виконавчому провадженні №56216191 по справі №805/4725/17-а з Управління Пенсійного фонду України в Мар'їнському районі Донецької області (85600, м. Мар`їнка, вул. Заводська, ЄДРПОУ 22014014) на Великоновосілкіське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області (85500, смт. Велика Новосілка, вул. Центральна, 103 ЄДРПОУ 42171290, р/р 25605377271333, Ф.ДОУ ПАТ «Ощадбанк», м. Краматорськ, МФО 335106).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

У відповідності до пп. 15.5 п. 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя                                                             Бабаш Г.П.

Дата ухвалення рішення05.09.2018
Оприлюднено10.09.2018
Номер документу76239759
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —805/4725/17-а

Ухвала від 05.09.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Рішення від 03.03.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 02.02.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 16.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 26.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні