Ухвала
від 05.09.2018 по справі 756/11180/18
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

05.09.2018 Справа № 756/11180/18

Справа № 756/11180/18

Провадження № 1-кс/756/2257/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2018 року м.Київ

Слідчий суддя Оболонського районного суду міста Києва ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі судових засідань Оболонського районного суду міста Києва клопотання прокурора про дозвіл на обшук приміщень у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017101050000129 від 25.07.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України, -

в с т а н о в и в:

Прокурор Київської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням про надання дозволу на обшук приміщень, які належать БП ТОВ «Солідарність» та фактично використовуються для зайняття гральним бізнесом ТОВ «Лото-Центр» за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення електронно-обчислювальної техніки, програмного забезпечення та електронних носіїв інформації, зовнішніх носіїв інформації, які містять відомості про зайняття гральним бізнесом, чорнових записів та зіпсованих документів, блокнотів, робочих зошитів, документів з вільними зразками почерку, готівкових коштів, здобутих злочинним шляхом, знарядь злочину, цінностей, предметів і документів, що мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, та можуть містити сліди або інші ознаки злочинної діяльності.

Клопотання обґрунтовується тим, що Оболонським УП ГУ НП в м.Києві проводиться досудове розслідування даного кримінального провадження, розпочатого за фактом зайняття гральним бізнесом невстановленими особами. Проведеними слідчими (розшуковими) діями під час здійснення досудового розслідування даного кримінального провадження було встановлено, що невстановлені особи займаються гральним бізнесом під виглядом діяльності державних лотерей, шляхом створення гральних закладів, у тому числі за адресою: АДРЕСА_1 , за допомогою персональних комп`ютерів, на яких встановлено програмне забезпечення «Inconnect Champion», всупереч вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», з вивіскою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». Клопотання заявлене з метою виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, оскільки встановлено, що за вищезазначеною адресою діє гральний заклад, у якому за допомогою комп`ютерного обладнання надається доступ до азартних ігор, заборонених законом.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 повністю підтримала внесене клопотання та з викладених у ньому підстав просила суд його задовольнити.

Заслухавши прокурора, дослідивши надані до клопотання матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Відповідно до ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Надані суду матеріали свідчать про наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, зокрема, що невстановлені особи організували платну діяльність з надання гральних послуг у закладі за адресою: АДРЕСА_1 . На це вказують показання свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , матеріали виконання доручень слідчого працівниками оперативних підрозділів, матеріали реалізації оперативно-розшукових заходів із залученням особи до конфіденційного співробітництва.

Ухвалою Оболонського районного суду міста Києва від 02.03.2018 було надано дозвіл на обшук вказаного нежитлового приміщення. Як вбачається з протоколу обшуку від 21.03.2018, під час обшуку було вилучено речі, предмети та документи, що свідчать про вчинення злочину комп`ютерну техніку з відповідним програмним забезпеченням.

Як вбачається з показань свідка ОСОБА_7 , під час відвідування ним 26.06.2018 грального закладу по АДРЕСА_1 , у приміщенні були гральні автомати, обладнані програмним забезпеченням «Champion», за грошові кошти він отримав можливість пограти на них.

Таким чином, матеріали провадження містять дані про продовження невстановленими досудовим розслідуванням особами після проведеного обшуку зайняття гральним бізнесом з наданням послуг у приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 .

Документи та речі, з метою відшукання яких заявлене клопотання електронно-обчислювальна техніка, програмне забезпечення та електронні носії інформації, зовнішні носії інформації, які містять відомості про зайняття гральним бізнесом, чорнові записи та інші документи, готівкові кошти, здобуті злочинним шляхом, мають значення для досудового розслідування вказаного кримінального провадження, оскільки можуть бути знаряддям та предметом кримінального правопорушення, обставини вчинення якого можуть бути виявлені та зафіксовані шляхом огляду та дослідження цих речей і документів. Відомості, які містяться у відшукуваних документах, а також відшукувані речі можуть бути доказами під час судового розгляду.

За таких обставин обґрунтованими є доводи прокурора про існування у даному провадженні потреби у вилученні електронно-обчислювальної техніки, програмного забезпечення та електронних носіїв інформації, які містять відомості про зайняття гральним бізнесом, чорнових та інших записів, що підтверджують зайняття гральним бізнесом, готівкових коштів, здобутих злочинним шляхом, знарядь злочину, інших цінностей, предметів і документів, що мають значення для досудового розслідування даного кримінального провадження.

Як вбачається з Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна № 133324955 від 06.08.2018 щодо об`єкту нерухомого майна за адресою: м.Київ, вул.Маршала Малиновського, 24/10, літера А, право приватної власності на вказаний об`єкт нерухомості зареєстроване за БП ТОВ «Солідарність». З договору суборенди б/н від 01.08.2017 вбачається, що дане приміщення фізичною особою підприємцем ОСОБА_8 , який є його орендарем, передано в суборенду на користь ТОВ «Лото-Центр». З урахуванням результатів проведеного 21.03.2018 у даному приміщенні обшуку у суду є достатні підстави вважати, що відшукувані речі можуть знаходитись у приміщеннях, про обшук яких заявлене клопотання.

Оцінивши наведені прокурором доводи щодо існування високого ступеню ризику знищення та спотворення речей, з метою відшукання яких заявлене клопотання, суд вважає, що у даному випадку обшук є найбільш доцільним та ефективним способом їх відшукання та вилучення. При цьому суд враховує, що проведення обшуку у приміщенні по АДРЕСА_1 , не порушує прав та охоронюваних інтересів інших осіб, і таке втручання у господарську та іншу діяльність суб`єктів, якими здійснюється зайняття гральним бізнесом, є пропорційним заходом для виконання передбачених ст.2 КПК України завдань кримінального провадження.

За таких обставин, враховуючи, що надання дозволу на обшук нежитлових приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , є процесуально обґрунтованим і зумовленим необхідністю збирання та перевірки доказів вчинення кримінального правопорушення, беручи до уваги відсутність об`єктивних даних про порушення в результаті такої слідчої дії прав інших осіб, клопотання підлягає задоволенню.

Прокурори, яким пропонується надати дозвіл на обшук, включені до групи прокурорів у даному кримінальному провадженні, наведені у клопотанні слідчі входять до складу групи слідчих, призначеної у передбаченому законом порядку.

Керуючись ст.ст.234-235, 309 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

Клопотання прокурора задовольнити.

Надати прокурорам Київської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_3 , ОСОБА_12 , слідчим Оболонського УП ГУ НП в м.Києві ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 дозвіл на обшуку нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві власності належить Багатопрофільному підприємству у формі товариства з обмеженою відповідальністю «Солідарність» (код ЄДРПОУ 13670050, адреса місцезнаходження: м.Київ, просп.Оболонський, 16), що фактично використовується товариством з обмеженою відповідальністю «Лото-Центр» (код ЄДРПОУ 40430001, адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.Пушкінська, буд.11, нежиле приміщення 23, літера А), з метою відшукання та вилучення електронно-обчислювальної техніки, програмного забезпечення та електронних носіїв інформації, зовнішніх носіїв інформації, які містять відомості про зайняття гральним бізнесом, чорнових записів та зіпсованих документів, блокнотів, робочих зошитів, документів з вільними зразками почерку, готівкових коштів, здобутих злочинним шляхом.

Ухвала може бути використана для реалізації права на проникнення до вказаного приміщення з метою проведення обшуку один раз.

Ухвала діє у строк до 05 жовтня 2018 року та оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.09.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу76256853
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на обшук приміщень у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017101050000129 від 25.07.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України

Судовий реєстр по справі —756/11180/18

Ухвала від 05.09.2018

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Демчина Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні