Ухвала
від 06.09.2018 по справі 711/7427/18
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/7427/18

У Х В А Л А

06 вересня 2018 року слідчий суддя Придніпровського районного суду міста Черкаси ОСОБА_1 , за участю: секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, внесеного в рамках кримінального провадження за № 12017250000000046 від 10.02.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2. 3 ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_3 звернувся досуду зклопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках кримінального провадження № 12017250000000046 від 10.02.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, 3 ст.191 КК України.

В обґрунтування клопотання зазначено, що до СУ ГУНП в Черкаській області надійшли матеріали УЗЕ в Черкаській області, про те, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 діючи разом та за попередньою змовою зі службовими особами TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) здійснили розтрату бюджетних коштів під час виконання робіт по договору будівельного підряду №1 від 05.09.2016 по об`єкту «Реконструкція окремих об`єктів каналізаційних очисних споруд м. Чигирин Черкаської області».

Крім того, встановлено, що посадові особи районного комунального підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", діючи разом та за попередньою змовою зі службовими особами TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) здійснили розтрату бюджетних коштів під час виконання робіт по договору будівельного підряду №1 від 15.12.2015 по об`єкту: "Реконструкція об`єктів каналізаційних очисних споруд в м. Кам`янка Черкаської області".

Крім того, встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснили розтрату бюджетних коштів під час закупівлі товарів, робіт та послуг для проведення капітального ремонту внутрішніх санітарних вузлів у ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Встановлено, що під час виконання вищевказаних робіт TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в період часу з 21.12.2015 по 31.12.2015 перераховувала кошти за товар на рахунок TOB « ІНФОРМАЦІЯ_5 » № НОМЕР_2 відкритий в AT « ІНФОРМАЦІЯ_6 » МФО НОМЕР_3 .

Зважаючи на викладене, з метою об`єктивного розслідування кримінального провадження та перевірки цільового використання бюджетних коштів TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 », виникла необхідність в отриманні доступу до руху коштів по вищевказаному рахунку.

З огляду на наявність достатніх вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представників банку AT « ІНФОРМАЦІЯ_6 » МФО НОМЕР_3 , у володінні якого знаходиться інформація на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Відповідно до ст. 60 Закону України "Про банк та банківську діяльність " - інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею.

В зв`язку з вищевикладеним, а також з метою повноти та об`єктивності проведення досудового розслідування, та враховуючи, що в матеріалах справи вбачається наявність достатніх підстав вважати, що відомості про рух грошових коштів по зазначеному розрахунковому рахунку TOB « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), відкритому в AT " ІНФОРМАЦІЯ_6 » МФО НОМЕР_3 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у провадженні і впливають на повноту та об`єктивність досудового розслідування, а також те, що вказана інформація необхідна для проведення судових експертиз.

Враховуючи,що інформаціяявляється банківськоютаємницею,має суттєвезначення длявстановлення обставину кримінальномупровадженні,слідчий вважаєза необхіднеотримати тимчасовийдоступ доцих документівта можливістьїх вилучити,а томузвернувся до суду з відповідним клопотанням.

В судове засідання слідчий не з`явився, проте надав суду заяву, в якій просив провести розгляд клопотання за його відсутності на підставі обґрунтування, викладеного у клопотанні та з урахуванням доказів доданих до нього.

На підставі ч.2 ст.163 КПК України з метою недопущення зміни або знищення речей та документів, що містять інформацію доступ до якої є предметом клопотання слідчого, судове засідання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходиться така інформація.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п. 5 ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в документах, належать: відомості, які можуть становити банківську таємницю.

З огляду на положення п.4 ч.1 ст.162 КПК України слідчий просить надати йому доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » і знаходяться в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Відомості, що містяться в документах, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, мають суттєве значення для встановлення обставин події кримінального правопорушення, оскільки можуть надати можливість встановити всі обставини та факти зазначеної вище події, яка є предметом доказування під час досудового розслідування в межах даного кримінального провадження.

На підставі вищевикладеного і керуючись ст.159-166 КПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ТУ Національної поліції в Черкаській області капітану поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ТУ Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_4 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ТУ Національної поліції в Черкаській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ТУ Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_6 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ТУ Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_7 , УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , тимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю, а саме: зобов`язати службових осіб AT « ІНФОРМАЦІЯ_6 » МФО НОМЕР_3 (адреса: АДРЕСА_1 ), виготовити та видати роздруківку руху коштів на паперовому носії та (або) в електронному вигляді із зазначенням дат, сум та призначень платежів, контрагентів (їх найменувань, ідентифікаційних кодів, найменувань і МФО банків, номерів рахунків контрагентів), сальдо на початок та кінець кожного банківського дня, а також оригіналів платіжних доручень, чеків на отримання готівки чи видатково-касових ордерів; документів які послужили підставою для зняття готівки, анкетних даних осіб, які отримували готівку та чекові книжки по розрахунковому рахунку TOB « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) № НОМЕР_2 , відкритому в AT « ІНФОРМАЦІЯ_6 », валюта рахунку - українська гривня, в період з 21.12.2015 по 01.01.2018.

Проведення тимчасового доступу провести за місцем знаходження Черкаського AT « ІНФОРМАЦІЯ_6 » за адресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали до 06 жовтня 2018 року.

У разі невиконання ухвали слідчий суддя за клопотанням сторони обвинувачення має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.09.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —711/7427/18

Ухвала від 06.09.2018

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Михальченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні