Ухвала
від 04.07.2018 по справі 757/32461/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/32461/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 липня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Київської області ОСОБА_4 про проведення обшуку.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове слідство по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань під № 22016000000000322 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 333, ч. 5 ст. 191 КК України.

Сторона кримінального провадження вказує, що в ході розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку житлового приміщення, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві власності належить ОСОБА_5 , де він фактично проживає.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, з метою встановлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, які матимуть значення доказів у кримінальному провадженні.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення інших електронних приладів, інших засобів зв`язку, слід відмовити, оскільки слідчим не конкретизовано та обґрунтовано клопотання в цій частині. Слідчий не позбавлений можливості при проведенні обшуку самостійно вилучити майно та в подальшому звернутися до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, якщо слідчий суддя встановить, що є достатні підстави вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234-235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС слідчого відділу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , а також слідчим, які входять до складу слідчої групи у даному кримінальному провадженні на проведення обшуку житлового приміщення, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві власності належить ОСОБА_5 , де він фактично проживає, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання і вилучення знарядь кримінального правопорушення, зокрема: товари, що підлягають державному експортному контролю, та мають ознаки товарів військового призначення чи подвійного використання, а також документальні матеріали щодо створення, придбання та фінансово-господарських відносин суб`єктів господарювання (резидентів та нерезидентів), у тому числі ТОВ «КАВОК ЕЙР» (ЄДРПОУ 37949734), які фактично здійснюють міжнародну передачу товарів,що підлягають державному експортному контролю, здійснюють міжнародні авіаперевезення, між собою, а також з іншими суб`єктами господарювання (контрагентами), в тому числі первинні фінансово-господарські документи, довіреності, документи бухгалтерського та податкового обліків, господарські договори (купівлі-продажу, поставки, надання послуг), додаткові угоди до договорів, специфікації, вантажні митні декларації з відповідними додатками згідно графи 44 щодо імпорту або експорту товарів, податкові, видаткові, товарно-транспортні, міжнародні товарно-транспортні накладні, платіжні доручення, рахунки-фактури, сертифікати, дозвільні документи, ліцензії, документи, що підтверджують місцезнаходження товарно-матеріальних цінностей, їх передачу та взяття на облік, та інші документи, які підтверджують наявність фінансово-господарських операцій здійснених суб`єктами господарювання (резидентами та нерезидентами), які фактично здійснюють діяльність щодо міжнародної передачі товарів; печатки та штампи таких підприємств та фізичних осіб підприємців, печаток та штампів інших суб`єктів господарювання та фізичних осіб, які можуть використовуватися у протиправній діяльності, в тому числі підприємств-нерезидентів; персональні електронно-обчислювальні машини на яких зберігається або може зберігатись інформація із відомостями щодо механізму вчинення вказаного кримінального правопорушення, що не можливо встановити без проведення комп`ютерно-технічної експертизи, мобільні телефони, сім-карти, відео-реєстратори, а також записники, блокноти, зошити, журнали, з відомостями, що свідчать про вчинення зазначених вище злочинів.

В задоволенні інших вимог відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Підготовлено в 2-х копіях.

Прим. __ слідчий ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1

04.07.2018

Дата ухвалення рішення04.07.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу76288697
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/32461/18-к

Ухвала від 04.07.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні