Рішення
від 07.09.2018 по справі 804/3506/18
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№804/3506/18

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 вересня 2018 року

Львівський окружний адміністративний суд в складі головуючого-судді Мартинюка В.Я. розглянувши у письмовому провадженні у м.Львові адміністративну справу за позовом Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до приватного підприємства «Нет-Строй» про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені, -

В С Т А Н О В И В:

Запорізьке обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів звернулося в суд з позовом до приватного підприємства «Нет-Строй» про стягнення суми адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів у 2016 році у розмір 27514 грн. 51 коп.

Позовні вимоги мотивовані нормами ст. 121 Конституції України, ст.ст.19, 20 Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”.

Дослідивши наявні докази, вивчивши матеріали справи, окружний адміністративний суд виходив з наступного.

Перш за все слід зазначити, що позивачем не пропущено строки звернення до адміністративного суду, оскільки про порушення дізнався з листа Головного управління Пенсійного фонду України 29.11.2017 року за №17137/05.

Відповідно до ч.1 ст. 19 Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, - у кількості одного робочого місця.

Як вбачається з інформації Головного управління Пенсійного фонду України у Запорізькій області від 29.11.2017 року за №17137/05, середньооблікова кількість штатних працівників облікового складу відповідача становить за 2016 рік становить 41 особа, з них: інвалідів (середньооблікова кількість штатних працівників, яким відповідно чинного законодавства встановлена інвалідність) - 1. Кількість інвалідів – штатних працівників, які повинні працювати на робочих місцях, створених відповідно до вимог ст.19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” – 2 особи.

Відповідно до ч.1 ст. 20 Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій інвалідів, фізичні особи, які використовують найману працю, де середньооблікова чисельність працюючих інвалідів менша, ніж установлено нормативом, передбаченим статтею 19 цього Закону, щороку сплачують відповідним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції, сума яких визначається в розмірі середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві, установі, організації, у тому числі підприємстві, організації громадських організацій інвалідів, фізичної особи, яка використовує найману працю, за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте інвалідом. Частиною 2 цієї ж статті передбачено, що порушення термінів сплати адміністративно-господарських санкцій тягне за собою нарахування пені. Пеня обчислюється виходячи з 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, що діяла на момент сплати, нарахованої на повну суму недоїмки за весь її строк.

Розрахунком заборгованості по платежу до Запорвізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів за нестворені робочі місця для працевлаштування інвалідів за 2016 рік визначено суму штрафних санкцій в розмірі 23905 грн. 61 коп. та правомірно нараховано пеню в розмірі 3608 грн. 90 коп.

Відповідач відзиву на позовну заяву не надав, доказів в спростування наведених обставин суду не представив.

Враховуючи викладене, адміністративний суд вважає, що позов підставний і обґрунтований, а тому підлягає до задоволення.

Щодо судових витрат, то, у відповідності до вимог ст.139 КАС України, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 19-21, 72-77, 242-246, 255, 293, 295, підп.15.5 п.15 Перехідних положень КАС України, суд, –

В И Р І Ш И В :

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Приватного підприємства «Нет-Строй» (код ЄДРПОУ 36836460), що знаходиться за адресою: м.Львів, вул.Сихівська, 16А, на користь Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, що знаходиться за адресою: м.Запоріжжя, вул.Гоголя, 147, (код ЄДРПОУ 20508338) 27514 (двадцять сім п'ятсот чотирнадцять) грн. 51 коп.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається через Львівський окружний адміністративний суд протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

          Повне рішення виготовлено та підписано 07 вересня 2018 року.

                    Суддя           Мартинюк В.Я.

                    

Дата ухвалення рішення07.09.2018
Оприлюднено11.09.2018
Номер документу76297049
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій та пені

Судовий реєстр по справі —804/3506/18

Рішення від 07.09.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Ухвала від 09.07.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Ухвала від 12.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

Ухвала від 18.05.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні