Ухвала
від 07.09.2018 по справі 0840/3562/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ОСОБА_1 ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

07 вересня 2018 року Справа № 0840/3562/18 провадження ЗВ/0840/36/18 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Стрельнікова Н.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Пологівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження,-

ВСТАНОВИВ:

06.12.2012 начальником УПФУ в Куйбишевському районі Запорізької області винесено вимогу № Ф65 У від 06.12.2012 року про стягнення з ФОП ОСОБА_2 (далі - ОСОБА_2І.) суми недоїмки зі сплати єдиного внеску, передбаченої Законом України Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у розмірі 1659 грн. 01 коп.

28.08.2018 на адресу суду надійшла заява Пологівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (далі - заявник) про заміну сторони виконавчого провадження.

Заявник у судове засідання не прибув, у своїй заяві просить розглянути справу без його участі.

Фізична особа-підприємець ОСОБА_2 (боржник за виконавчим провадженням) у судове засідання не з'явилася, про причини неявки не повідомила. Про час і дату судового засідання була повідомлена належним чином.

У відповідності до ч.9 ст.205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

У зв'язку із викладеним суд розглядає заяву в порядку письмового провадження на підставі наявних у справі доказів.

У зв'язку із неявкою у судове засідання всіх учасників справи, на підставі приписів ч.4 ст.229 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Розглядаючи заяву Пологівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі, суд знайшов підстави для її задоволення, виходячи з наступного.

За приписами статті 1 Закону України «Про виконавче провадження» № 1404-VIII від 02.06.2016 (далі - Закон №1404-VIII), виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Частиною п'ятою статті 15 Закону №1404-VIII передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Аналогічні положення містяться в статті 264 КАС України, відповідно до якої, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Оскільки згідно наданих до суду документів Пологівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління Пенсійного фонду України в Куйбишевському районі та беручи до уваги ту обставину, що всі дії для правонаступника, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив, суд приходить до висновку про необхідність заміни сторони у виконавчому проваджені.

Керуючись ст.ст. 243, 248, 379 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Заяву Пологівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження, - задовольнити.

Допустити заміну сторони виконавчого провадження - стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Куйбишевському районі (71001, Запорізька область, смт. Більмак, вул. Леніна, буд.76, код ЄДРПОУ 20508551) на його правонаступника - Пологівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (70608, Запорізька область, м. Пологи, вул. Магістральна, буд. 245, код ЄДРПОУ 40386712) щодо виконання вимоги № Ф65 У від 06.12.2012 про стягнення з фізичної особи-підприємця ФОП ОСОБА_2 суми недоїмки зі сплати єдиного внеску, передбаченої Законом України Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у розмірі 1659 грн. 01 коп.

Копію ухвали надіслати заявнику та заінтересованим особам.

Ухвала суду набирає законної сили у порядку та строки, передбачені ст. 256 КАС України та може бути оскаржена у порядку та строки, передбачені ст.ст. 293, 294, 295, 296 КАС України.

Суддя Н.В.Стрельнікова

Дата ухвалення рішення07.09.2018
Оприлюднено11.09.2018
Номер документу76299169
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —0840/3562/18

Ухвала від 07.09.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні