Постанова
від 07.09.2018 по справі 444/2712/18
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/2712/18

Провадження № 3/444/876/2018

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 вересня 2018 року суддя Жовківського районного суду Львівської області Мартинишин Я. М., за участі перекладача ОСОБА_1, захисника ОСОБА_2, розглянувши в залі суду в м.Жовкві Львівської області матеріали адміністративної справи, які надійшли від Державної прикордонної служби України Західне регіональне управління Львівський прикордонний загін ВПС «Рава-Руська» , про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина ОСОБА_3 ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT) , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженець ІНФОРМАЦІЯ_2, проживаючий ОСОБА_3 м.Анкара, район Шерефлі Кочісар, вул.Буюкдамачік, буд.149 , не працюючий , -

- за ст.204-1 ч.1 КпАП України, -

в с т а н о в и в :

05.09.2018 року приблизно о 16 год. 20 хв., громадянин ОСОБА_3 ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT), був затриманий прикордонним нарядом "Група реагування" на напрямку 650 прикордонного знаку на околиці н.п.Річки на відстані близько 1500 метрів до лінії державного кордону, територія Річківської сільської ради Жовківського району Львівської області , який намагався незаконно перетнути державний кордон з України до ОСОБА_5 поза пунктами пропуску через державний кордон з України до ОСОБА_5 , тобто своїми діями вищевказаний громадянин вчинив адмінстративне правопорушення за яке передбачена адміністьративна відповідальність за ст.204-1 ч.1 КпАП України .

ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT) в судовому засіданні повідомив , що свою провину визнає повністю, повідомив що хотів потрапити до РП в пошуках роботи. Просив суд суворо не карати.

Захисник ОСОБА_2 просив суд при призначенні міри стягнення врахувати особу правопорушника а також те, що останній щиро розкаявся . Просив суд суворо не карати.

Факт вчинення адміністративного правопорушення ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT), передбаченого ст.204-1 ч.1 КпАП України, підтверджується зібраними доказами, які знаходяться в матеріалах даної справи, зокрема :

- протоколом державної прикордонної служби України про адміністративне правопорушення від 06.09.2018 року серії ЗхРУ №333321;

- письмовими поясненнями та особистими поясненнями ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT) , згідно яких останній свою провину визнав ;

- протоколом особистого огляду, огляду речей та вилучення речей і документів від 05.09.2018 року згідно якого вилучені речі ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT) повернуто;

- рапортами військовослужбовців державної прикордонної служби України від 05.09.2018 року ;

- копією паспорта громадянина ОСОБА_3 , виданого на ім"я ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT) ІНФОРМАЦІЯ_1 серії U 10554354;

- довідкою-витягом від 03.03.2018 року за результатами перевірки бази даних «Гарт-5» ВПС «Рава-Руська» ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT) протягом року до адміністративної відповідальності не притягалася;

Кваліфікація дій ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT) за ст.204-1 ч.1 КпАП України є вірною .

Відповідно до ч. 2 ст. 7 КУпАП, ніхто не може бути підданий заходу впливу в зв'язку з адміністративним правопорушенням інакше як на підставах і в порядку, встановлених законом. Провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності

Згідно ч.1 ст.9 КУпАП, адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

У відповідності до положень ст. 248 КУпАП, розгляд справи про адміністративне правопорушення здійснюється на засадах рівності перед законом і органом (посадовою особою), який розглядає справу, всіх громадян незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мови та інших обставин.

Відповідно до ст.16 КУпАП іноземці і особи без громадянства, які перебувають на території України, підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах з громадянами України.

Відповідно до ст.280 КпАП України, суд, при розгляді справи про адміністративне правопорушення, крім іншого, зобов'язаний з'ясувати : чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Призначаючи вид та міру стягнення правопорушника, враховую характер скоєного правопорушення, дані про особу правопорушника, його майновий стан, який до адміністративної відповідальності притягається вперше.

Обставин, які б обтяжували відповідальність правопорушника ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT) не встановлено .

Обставиною, яка помякшує відповідальність правопорушника ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT) є те, що останній у вчиненому щиро розкаявся .

Санкція ст.204-1 ч.1 КпАП України, передбачає стягнення у вигляді штрафу, або адміністративний арешт .

Згідно ст.245 КпАП України завданням провадження в справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне і об'єктивне з'ясування обставин кожної справи та вирішення її в точній відповідності із законом.

З врахуванням наведеного, приходжу до висновку, що до правопорушника Обставин, які б обтяжували відповідальність правопорушника ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT) не встановлено слід застосувати адміністративне стягнення в межах санкції статті, за якою він притягається до відповідальності , а саме , у вигляді штрафу.

Окрім того, відповідно до вимог ст.40-1 КУпАП та ст. 4 Закону України "Про судовий збір" (із змінами та доповненнями) ставки судового збору у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення встановлюється 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб .

Керуючись ст. 7, 9, 24, ч. 2 ст. 204-1, 248, 279, 283, 284, 307, 308 КпАП України, суддя,-

п о с т а н о в и в :

ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT) визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.204-1 ч.1 КпАП України та застосувати до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 3 400 грн. 00 коп. (три тисячі чотириста грн. 00 коп.) - в дохід держави.

Стягнути з ОСОБА_4 (BEKEM CUNEYT) судовий збір в розмірі 352 грн. 40 коп., який сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України , та які слід сплати по реквізитам рахунків Жовківського районного суду Львівської області : отримувач УДКСУ у Жовківському районі р/р31212206700286 , МФО - 825014 , ЄДРПОУ - 36762986 , код - 36762195 , призначення платежу : судовий збір.

Копію постанови направити в Львівський прикордонний загін Державної прикордонної служби України - для відома .

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, за винятком постанов про застосування стягнення, передбаченого статтею 32 або 32-1 цього Кодексу.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови, особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником або на неї може бути внесено подання прокурора у випадках, передбачених частиною п'ятою статті 7 та частиною першою статті 287 цього Кодексу .

Апеляційна скарга, подана після закінчення цього строку, повертається апеляційним судом особі, яка її подала , якщо вона не заявляє клопотання про поновлення цього строку, а також якщо у поновленні строку відмовлено

Апеляційна скарга, подання прокурора подаються до Апеляційного суду Львівської області через Жовківський районний суд Львівської області.

Штраф має бути сплачений порушником не пізніше як через п»ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніше як через п»ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або подання без задоволення.

У разі несплати правопорушником штрафу у цей строк, постанова про накладення штрафу надсилається до виконання органу державної виконавчої служби в порядку, встановленому законом.

Строк виконання постанови протягом трьох місяців з наступного дня після набрання постановою законної сили .

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:

подвійний розмір штрафу, визначений постановою;

витрати на облік зазначених правопорушень. Розмір витрат визначається КМ України.

Суддя Мартинишин Я. М.

СудЖовківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення07.09.2018
Оприлюднено09.09.2018
Номер документу76308423
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —444/2712/18

Постанова від 07.09.2018

Адмінправопорушення

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні