Ухвала
від 07.09.2018 по справі 635/6368/18
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №635/6368/18

Провадження №1-кс/635/2034/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 вересня 2018 року слідчий суддя Харківського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Покотилівка Харківського району Харківської області клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_3 про проведення обшуку по кримінальному провадженню №42018220770000505 від 17.07.2018 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.358 КК України, -

в с т а н о в и в :

06 вересня 2018 р. прокурор Харківської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження юридичної особи ТОВ «Імперський колос» за адресою: м.Харків, вул.Северина Потоцького, 13, з метою відшукання і вилучення договорів на оренду земельних ділянок на території Пономаренківської сільської ради Харківського району Харківської областиз ознаками підроблення, мобільних терміналів, грошових коштів здобутих злочинним шляхом, електронних носіїв (накопичувачів) інформації, чорнових записів, що свідчать про протиправну діяльність посадових осіб ТОВ «Імперський колос», ПП «Гідромеханізація», ТОВ «Агро-Авангард», ФГ «Тимур-2003», які мають істотне значення по вказаному кримінальному провадженню.

В обґрунтування свого клопотання прокурор зазначив, що слідчим відділом Липецького ВП Харківського ВП ГУНП в Харківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018220770000505 від 17.07.2018 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ТОВ «Імперський колос», ПП «Гідромеханізація», ТОВ «Агро-Авангард», ФГ «Тимур-2003», шляхом підроблення договорів оренди земельних ділянок, що розташовані на території Пономаренківської сільської ради Харківського району Харківської області, незаконно їх використовують.

У ході досудового розслідування допитаний в якості свідка ОСОБА_4 , пояснив, що його покійному батьку ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , належала земельна ділянка, на яку 10 січня 2013 року був оформлений договір оренди з ТОВ «Імперський колос», не зважаючи на те, що його батько останні роки життя не рухався, вів лежачий спосіб життя, тому ніяких договорів не укладав.

В ході проведення слідчих (розшукових) дій органом досудового слідства встановлено, що, починаючи з початку 2013 року по теперішній час, група осіб розробили схему шахрайських дій, згідно з якої у зазначений період, використовуючи реквізити ТОВ «Імперський Колос» (код 38492598, директор ОСОБА_6 , фактичний власник ОСОБА_7 ); ПП «Гідромеханізація» (код 36224386, директор ОСОБА_6 , фактичний власник ОСОБА_7 ); ТОВ «Агро-Авангард» (код 41236613, директор ОСОБА_8 , фактичний власник ОСОБА_7 ); ФГ «Тимур-2003» (код 39310121, директор ОСОБА_9 , фактичний власник ОСОБА_10 ), обманним шляхом уклали «фіктивні» договори з «пайщиками» колишньої «Птахофабрики Зоря» на території Пономаренківської сільської ради Харківського району, Харківської області, де організували вирощування сільськогосподарських культур.

Встановлено організатора вказаної «злочинної» схеми, яким є ОСОБА_7 (ІПН НОМЕР_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , та фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_2 . Він є власником і засновником ТОВ «Імперський Колос» (код 38492598, юридична адреса: м.Харків, вул.Потоцького Северина, 13) та ТОВ «Агро-Авангард» (код 41236613, юридична адреса: м.Харків, вул.Потоцького Северина, 13). Крім того, є власником та користується транспортними засобами: «Фольксваген Кадді», державний номер НОМЕР_2 ; «Мерседес 350 - S», державний номер НОМЕР_3 ; «Фіат Добло», державний номер НОМЕР_4 .

Учасником вказаної злочинної схеми є також ОСОБА_10 (ІПН НОМЕР_5 ), ІНФОРМАЦІЯ_3 , який фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_3 . Він є фактичним власником ФГ «Тимур-2003» (код 39310121, юридична адреса: Харківська область, Харківський район, село Нижня Озеряна, вул.Мереф`янська, 20 "б"), директором якого є дружина ОСОБА_10 ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Допитана у якості свідка ОСОБА_11 пояснила, що представники ТОВ «Імперський Колос» з 2013 року дійсно орендують у неї приміщення за адресою м.Харків, вул.Потоцького Северина, 13 (юридична адреса ТОВ «Імперський Колос» і ТОВ «Агро-Авангард») але фактично з`являються не часто, орендну плату перераховують на розрахунковий рахунок.

Допитаний у якості свідка директор ТОВ «Імперський Колос» ОСОБА_6 пояснив, що зареєстрував вказане підприємство на своє ім`я за грошову винагороду по вказівці ОСОБА_7 . Ніякого відношення до діяльності СГД не має, спеціальними знаннями у сфері бухгалтерського та податкового обліку не володіє, веде антисоціальний образ життя та не може виконувати функції керівника. Ні з ким з колишніх «пайщіків» «Птахофабрики Зоря» договорів оренди земельних ділянок він не укладав.

Крім того, допитані в якості свідків ОСОБА_12 ОСОБА_13 ОСОБА_14 ОСОБА_15 ОСОБА_16 пояснили, що ОСОБА_7 обманним шляхом примусив їх підписати договори на оренду земельних ділянок з ТОВ «Імперський Колос», до теперішнього часу в них не має жодного екземпляру договору та вони бажають розірвати ці договори, але ОСОБА_7 уникає зустрічей.

В ході досудового розслідування було здійснено виїзд на територію Пономаренківської сільської ради Харківського району, Харківської області, та встановлено, що на вказаній земельній ділянці, поділеній на паї, ТОВ «Імперський Колос» вирощує кукурудзу, соняшник, сорго.

Враховуючи вищевикладене, у органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що за місцем знаходження юридичної особи ТОВ «Імперський колос», можуть зберігатись підроблені договори на оренду вищевказаних земельних ділянок інші договори на оренду земельних ділянок з ознаками підроблення, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, мобільні термінали, електронні носії (накопичувачі) інформації, чорнові записи, що свідчать про протиправну діяльність посадових осіб ТОВ «Імперський колос», ПП «Гідромеханізація», ТОВ «Агро-Авангард», ФГ «Тимур-2003», які мають істотне значення по вказаному кримінальному провадженню, а тому просив надати дозвіл на проведення обшуку у офісних приміщеннях за місцем знаходження юридичної особи ТОВ «Імперський колос» за адресою: м.Харків, вул. Северина Потоцького, 13.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя, вислухавши прокурора, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Слідчим суддею встановлено, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені дані про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України, що підтверджується витягом з кримінального провадження №42018220770000505 від 17.07.2018 р.

Як вбачається з клопотання та доданих до нього матеріалів, відповідно до інформації зДержавного реєструречових правна нерухомемайно таРеєстру праввласності нанерухоме майновід 30серпня 2018,нежитлова будівляза адресою: м.Харків, вул.С.Потоцького, 13, належить на праві спільної часткової власності: 1/6 частина - ОСОБА_17 на підставі договору дарування, посвідченого приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_18 25 липня 2016 року за реєстровим №536; 1/3 частина ОСОБА_19 на підставі договору дарування, посвідченого приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_18 26 липня 2016 року за реєстровим №533; 1/3 частина ОСОБА_11 на підставі договору купівлі-продажу, посвідченого приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_20 28 березня 2006 року за реєстровим №416 /а.с.50-54/.

Згідно з вимогамист.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

На виконання вимог ч.5 ст.234 КПК України, прокурор довів наявність достатніх підстав вважати, що вчинено кримінальне правопорушення; відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості які містяться у відшукуванних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Крім того, прокурором доведено, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Відповідно до вимогст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Суд вважає, що для повного та всебічного розслідування кримінальної провадження, отримання доказів по провадженню з метою відшукання і вилучення підроблених договорів на оренду вищевказаних земельних ділянок, інших договорів на оренду земельних ділянок з ознаками підроблення, мобільних терміналів, електронних носіїв (накопичувачів) інформації, чорнових записів, що свідчать про протиправну діяльність посадових осіб ТОВ «Імперський колос», ПП «Гідромеханізація», ТОВ «Агро-Авангард», ФГ «Тимур-2003», які мають істотне значення по вказаному кримінальному провадженню, необхідне проведення обшуку за місцем знаходження юридичної особи ТОВ «Імперський колос» за адресою: м.Харків, вул.Северина Потоцького, 13.

Одночасно з цим, слідчий суддя відмовляє в задоволенні клопотання в частині проведення обшуку з метою відшукання та вилучення грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, оскільки вони не можуть бути предметом чи об`єктом кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України крім того не є доказами його вчинення .

Згідно з положеннями ст.309 КПК України, ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадженні в суді.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст.234, 235, 236, 309 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_3 про проведення обшуку по кримінальному провадженню №42018220770000505 від 17.07.2018 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.358КК України - задовольнити частково.

Надати заступнику начальника СВ Липецького ВП Харківського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_21 , прокурору Харківської місцевої прокуратури №6 Харківської області ОСОБА_3 та іншим особам за їх дорученням дозвіл напроведення обшуку у офісних приміщеннях за місцемзнаходження юридичноїособи ТОВ«Імперський колос»у будівліза адресою:м.Харків,вул.СеверинаПотоцького,13, яка на праві спільної часткової власності належить: 1/6 частина - ОСОБА_17 на підставі договору дарування, посвідченого приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_18 25 липня 2016 року за реєстровим №536; 1/3 частина ОСОБА_19 на підставі договору дарування, посвідченого приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_18 26 липня 2016 року за реєстровим №533; 1/3 частина ОСОБА_11 на підставі договору купівлі-продажу, посвідченого приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_20 28 березня 2006 року за реєстровим №416, з метою відшукання і вилучення договорів на оренду земельних ділянок з кадастровими номерами: 6325183000:04:001:0210; 6325183000:04:001:0184; 6325183000:04:001:0185; 6325183000:04:001:0186; 6325183000:04:001:0191; 6325183000:04:001:0197; 6325183000:04:001:0208; 6325183000:04:001:0209; 6325183000:04:001:0165; 6325183000:04:001:0211; 6325183000:04:001:0175; 6325183000:04:001:0224; 6325183000:04:001:0225; 6325183000:04:001:0178; 6325183000:04:001:0226; 6325183000:04:001:0174; 6325183000:04:001:0213; 6325183000:03:002:0168; 6325183000:04:001:0214; 6325183000:03:002:0179; 6325183000:04:001:0120; 6325183000:04:001:0161; 6325183000:04:001:0162; 6325183000:04:001:0163; 6325183000:04:001:0171; 6325183000:04:001:0126; 6325183000:04:001:0069; 6325183000:04:001:0070; 6325183000:04:001:0114; 6325183000:04:001:0064; 6325183000:04:001:0056; 6325183000:04:001:0079; 6325183000:04:001:0055; 6325183000:04:001:0073; 6325183000:04:001:0172; 6325183000:04:001:0104; 6325183000:04:001:0065; 6325183000:04:001:0106; 6325183000:04:001:0157; 6325183000:04:001:0169; 6325183000:04:001:0068; 6325183000:04:001:0158; 6325183000:04:001:0108; 6325183000:04:001:0049; 6325183000:04:001:0170; 6325183000:04:001:0159; 6325183000:04:001:0047; 6325183000:03:002:0133; 6325183000:03:002:0151; 6325183000:04:001:0018; 6325183000:04:001:0094; 6325183000:04:001:0087; 6325183000:04:001:0092; 6325183000:04:001:0153; 6325183000:04:001:0154; 6325183000:04:001:0146; 6325183000:03:002:0159; 6325183000:04:001:0145; 6325183000:04:001:0043; 6325183000:03:002:0160; 6325183000:04:001:0046; 6325183000:04:001:0050; 6325183000:04:001:0125; 6325183000:04:001:0009; 6325183000:03:002:0156; 6325183000:03:002:0176; 6325183000:03:002:0175; 6325183000:03:002:0177; 6325183000:03:002:0143; 6325183000:03:002:0180; 6325183000:03:002:0118; 6325183000:04:001:0004; 6325183000:04:001:0133; 6325183000:04:001:0141; 6325183000:04:001:0033; 6325183000:04:001:0036; 6325183000:04:001:0028; 6325183000:04:001:0010; 6325183000:04:001:0032; 6325183000:04:001:0012; 6325183000:04:001:0013; 6325183000:03:002:0076; 6325183000:04:001:0058; 6325183000:04:001:0148; 6325183000:04:001:0025; 6325183000:03:002:0134; 6325183000:03:002:0078; 6325183000:03:002:0077; 6325183000:04:001:0140; 6325183000:04:001:0014; 6325183000:04:001:0127; 6325183000:03:002:0158; 6325183000:04:001:0040; 6325183000:04:001:0015; 6325183000:04:001:0059; 6325183000:04:001:0017; 6325183000:03:002:0172; 6325183000:03:002:0165; 6325183000:03:002:0142; 6325183000:03:002:0144; 6325183000:03:002:0155; 6325183000:03:002:0145; 6325183000:03:002:0121; 6325183000:03:002:0124; 6325183000:03:002:0169; 6325183000:03:002:0157; 6325183000:03:002:0182; 6325183000:03:002:0129; 6325183000:03:002:0126; 6325183000:03:002:0136; 6325183000:04:001:0118; 6325183000:03:002:0116; 6325183000:03:002:0139; 6325183000:03:002:0132; 6325183000:03:002:0138; 6325183000:03:002:0130; 6325183000:03:002:0164; 6325183000:04:001:0045; 6325183000:04:001:0147; 6325183000:03:002:0117; 6325183000:03:002:0181; 6325183000:03:002:0131; 6325183000:03:002:0148; 6325185000:01:008:0027; 6325185000:01:008:0013; 6325185000:01:008:0016; 6325185000:01:008:0017; 6325185000:01:008:0014; 6325185000:01:008:0400; 6325183000:02:003:0048; 6325183000:03:002:0018; 6325183000:03:002:0032; 6325183000:03:002:0023; 6325183000:02:002:0069; 6325183000:02:002:0066; 6325183000:02:002:0056; 6325183000:02:002:0043; 6325183000:03:002:0033; 6325183000:03:002:0034; 6325183000:03:002:0035; 6325183000:03:002:0036; 6325183000:03:002:0041; 6325183000:03:002:0042; 6325183000:03:002:0043; 6325183000:03:002:0045; 6325183000:03:002:0046; 6325183000:03:002:0047; 6325183000:03:002:0059; 6325183000:03:002:0071; 6325183000:03:002:0072; 6325183000:03:002:0073; 6325183000:03:002:0074; 6325183000:03:002:0075; 6325183000:03:002:0079; 6325183000:03:002:0080; 6325183000:03:002:0081; 6325183000:03:002:0082; 6325183000:03:002:0083; 6325183000:03:002:0084; 6325183000:03:002:0086; 6325183000:03:002:0087; 6325183000:03:002:0090; 6325183000:03:002:0096; 6325183000:03:002:0099; 6325183000:03:002:0100; 6325183000:03:002:0101; 6325183000:03:002:0107; 6325183000:03:002:0108; 6325183000:03:002:0111; 6325183000:03:002:0114; 6325183000:03:002:0120; 6325183000:03:002:0127; 6325183000:03:002:0135; 6325183000:03:002:0137; 6325183000:03:002:0146; 6325183000:03:002:0173; 6325183000:03:002:0230; 6325183000:03:002:0231; 6325183000:03:002:0232; 6325183000:04:001:0020; 6325183000:04:001:0021; 6325183000:04:001:0024; 6325183000:04:001:0028; 6325183000:04:001:0035; 6325183000:04:001:0051; 6325183000:04:001:0056; 6325183000:04:001:0066; 6325183000:04:001:0069; 6325183000:04:001:0071; 6325183000:04:001:0076; 6325183000:04:001:0080; 6325183000:04:001:0107; 6325183000:04:001:0109; 6325183000:04:001:0115; 6325183000:04:001:0116; 6325183000:04:001:0119; 6325183000:04:001:0136; 6325183000:04:001:0168; 6325183000:04:001:0177; 6325183000:04:001:0181; 6325183000:04:001:0190; 6325183000:04:001:0212; 6325183000:04:001:0217; 6325183000:04:001:0227; 6325183000:04:001:0228; 6325183000:04:001:0232; 6325183000:04:001:0235; 6325183000:04:001:0236; 6325183000:04:001:0237; 6325183000:04:001:0238; 6325183000:04:001:0239; 6325183000:04:001:0241; 6325183000:04:001:0243; 6325183000:04:001:0244; 6325183000:04:001:0245; 6325183000:04:001:0247; 6325183000:04:001:0251; 6325183000:04:001:0252; 6325183000:04:001:0264; 6325183000:04:001:0273; 6325183000:04:001:0274; 6325183000:04:001:0275; 6325183000:04:001:0276; 6325183000:04:001:0280; 6325183000:04:001:0281; 6325183000:04:001:0286; 6325183000:04:001:0287; 6325183000:04:001:0288; 6325183000:04:001:0290; 6325183000:04:001:0291; 6325183000:04:001:0292; 6325183000:04:001:0293; 6325183000:04:001:0294; 6325183000:04:001:0298; 6325183000:04:001:0376; 6325183000:04:001:0377; 6325183000:01:008:0015; 6325183000:01:008:0018; 6325183000:03:008:0400; 6325183000:03:019:0311, договорів на оренду земельних ділянок з ознаками підроблення, мобільних терміналів, електронних носіїв (накопичувачів) інформації, чорнових записів, що свідчать про протиправну діяльність посадових осіб ТОВ «Імперський колос», ПП «Гідромеханізація», ТОВ «Агро-Авангард», ФГ «Тимур-2003», які мають істотне значення по вказаному кримінальному провадженню.

В іншій частині клопотання відмовити.

Ухвала надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала може бути виконана слідчим чи прокурором в строк, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення07.09.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76315742
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —635/6368/18

Ухвала від 04.10.2018

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Цілюрик В. П.

Ухвала від 04.10.2018

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Цілюрик В. П.

Ухвала від 28.09.2018

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 28.09.2018

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 13.09.2018

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 13.09.2018

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 13.09.2018

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 13.09.2018

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 13.09.2018

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 13.09.2018

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні