Ухвала
від 07.09.2018 по справі 520/11786/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/11786/18

Провадження № 1-кс/520/3909/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.09.2018 року місто Одеса

Слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , про проведення обшуку

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання слідчого, слідчим управлінням ГУНП в Одеській областіпроводитьсядосудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017160000000874від 01.11.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що ОСОБА_4 вступив у злочинну змову з невстановленою досудовим розслідуванням особою зметою організації здійснення незаконного переправлення осіб через державний кордон України за матеріальну винагороду.

Відповідно до розробленого невстановленою особоюзлочинного плану та досягнутої домовленості щодо розподілу технічних ролей, ОСОБА_4 повинен був підшукувати осіб, з числа громадян Соціалістичної Республіки В`єтнам, які мали намір у незаконний спосіб, поза пунктами пропуску, прослідувати з України до країн Євросоюзу.

У разі надання згоди особою на незаконний перетин державного кордону, ОСОБА_4 також повинен був керувати діями таких осіб, а саме повідомляти про місце і спосіб перетину кордону, надавати відповідні настанови, отримувати грошові кошти за надані послуги та об`єднувати таких осіб у групу. Після цього невстановлена особа, відповідно до розробленого плану, повинна була організовувати подальшу доставку груп таких осіб на автомобільному транспорті до прикордонних районів західного регіону України та безпосереднє їх переправлення через державний кордон України до суміжних країн Євросоюзу поза пунктами пропуску.

Так, 18.07.2017 ОСОБА_4 , реалізуючи спільний злочинний намір, направлений на організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, підібрав разом з невстановленою особою групу з числа громадян Соціалістичної Республіки В`єтнам для подальшого їх незаконного переправлення через державний кордон України.

Після чого, отримавши від них грошові кошти за організацію незаконного перетину державного кордону, зібрав даних громадян у приміщенні ресторану «Лотос» за адресою: м. Одеса, вул. М. Грушевського, б. 39/1, корпус 1 звідки здійснив їх посадку до мікроавтобусу на якому привіз вказаних осіб за адресою: АДРЕСА_1 . З даної адреси невстановлена особа, відповідно до розробленого плану, повинна була отримати цих осіб, забезпечити їх безпосередню доставку до прикордонних районів західного регіону України для подальшого незаконного переправлення через державний кордон України до країн Євросоюзу.

Однак, знаходячись за вищевказаною адресою Фан МанТуена було затримано працівниками поліції.

За вказаним фактом ОСОБА_4 притягнуто до кримінальної відповідальності за ч. 3 ст. 332 КК України та стосовно нього до Малиновського районного суду м. Одеси направлено обвинувальний акт. Вироком суду Фан МанТуена визнано винним у скоєнні зазначеного кримінального правопорушення.

Разом з цим, допитаний ОСОБА_4 показав, що керуванням діями з організації незаконного переправлення громадян Соціалістичної Республіки В`єтнам здійснювалаЧионгТхуйХань,яка безпосередньо організовувала переправлення групи іноземців, які нелегально,без дозвільних документів, перебували на території України до країн Європейського Союзу за грошову винагороду в розмірі від 10000 до 15000 доларів США. Збиранням грошових коштів з нелегалів займався ОСОБА_4 , які в подальшому передавав ОСОБА_5 .

Крім цього, допитом свідків по кримінальному провадженні встановлено, що до вказаного кримінального правопорушення причетна гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в злочинні обов`язки останньої входить запрошення свої співвітчизників на територію, з використанням підроблених довідок про підтвердження свого майнового стану ( обов`язкова умова, відповідно до п. 8 Постанови КМУ № 884 від 04.12.2013 «Про затвердження Порядку підтвердження достатнього фінансового забезпечення іноземців та осіб без громадянства для в`їзду в Україну, перебування на території України, транзитного проїзду через територію України і виїзду за її межі та визначення розміру такого забезпечення» ), а також розміщення останніх в тимчасових пунктах проживання і забезпечення останніх продуктами харчування, використовуючи при цьому заздалегідь заготовлені місця перебування незаконного перебуваючих іноземців на території України, одним з яких є кв. АДРЕСА_2 .

В рамках досудового розслідування, з метою встановлення інших даних протиправної діяльності НгуєнТхіХионг, в порядку ст. 40 КПК України надано доручення до Південного регіонального управління ДПСУ.

Під час виконання якого встановлено, що за період з 03січня по 31 грудня 2017 року НгуєнТхіХионг зустріла 151 громадянина В`єтнаму, які не виїхали з території України та місце їх перебування не відоме. Разом з цим, 6 осіб було затримано на ділянці західного кордону за спробу незаконно потрапити до країн Європейського союзу.

Обшук планується провести в житловому приміщенні за адресом: АДРЕСА_3 .

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно вказанаквартирана праві приватної власності належитьНгуєнТхіХионг.

Під час проведення обшуку планується відшукати: документи, чорнові записив яких міститься відомості щодо здійснення протиправної діяльності пов`язаної з незаконним переправленням осіб через державний кордон, банківські картки, грошові кошти отриманів результаті протиправної діяльності, мобільних телефонів, магнітних, електронних засобів зберігання інформації, комп`ютерної техніки, будь-яких інших речей, що мають значення для встановлення істини у провадженні, використовувалися у злочинній діяльності або здобуті злочинним шляхом чи заборонені в обігу.

Вказані речі, документи та предметиможуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час цього кримінального провадження, при цьому отримані або набуті внаслідок підготовлення до вчинення та безпосередньо після вчинення кримінального правопорушення, існують достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним уст. 98 КПК України.

При цьому, враховується, що жодна слідча (розшукова) дія та жоден захід забезпечення кримінального провадження, аніж обшук не може виконати завдання кримінального провадження, яке полягає в швидкому, повному та неупередженому розслідуванні, а отримати речі, документи та предмети, зазначені вище не можливо отримати в добровільному порядку, оскільки знаходяться у НгуєнТхіХионгта прямо або опосередковано вказують на причетність останньої до вчинення вказаного кримінального правопорушення, та можуть бути нею же знищеними, спотвореними або схованими, оскільки знаходяться у її приватній власності.

Підставами для проведення обшуку є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети, а саме виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання та вилучення вищезазначених речей та документів, що можуть бути використані під час досудового розслідування як доказ факту чи обставин, що підлягають встановленню у вказаному кримінальному провадженні та отримати які в іншій спосіб не надається можливим.

В судовому засіданні слідчий підтримав заявлене клопотання в повному обсязі та просив суд задовольнити його, посилаючись на викладені доводи.

Згідно ст.223 КПК України слідчі (розшукові) дії, є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановленням місцезнаходження розшукуваних осіб.

З урахуванням вищезазначених обставин, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, вислухавши думку слідчого, враховуючи терміновість проведення необхідних слідчих (розшукових) дій та можливу зміну, втрату або знищення доказів, на підставінаведеного,з метоювиявлення відомостейщодо обставинвчинення кримінальногоправопорушення таїх фіксації,відшукання майна,яке булоздобуте урезультаті йоговчинення, що мають значення для встановлення обставин скоєння кримінального правопорушення та відносяться до обставин, що підлягають доказуванню по кримінальному провадженню, а саме встановлення осіб, які причетні до скоєння вищезазначеного кримінального правопорушення, приймаючи до уваги те, що є достатні підстави вважати, що вищевказане може знаходитись у зазначеному в клопотанні приміщенні, з метою дієвості кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню в повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 93, 110, 234-237, 309, 369-372, КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , про проведення обшуку задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 та слідчим включеним до складу слідчої групи, прокурорам включеним до групи прокурорів та уповноваженим оперативним співробітниками за дорученням слідчого, прокурора в порядку ст.36 та ст.40 КПК України дозвіл на проведення обшуку у житловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_3 , з метою відшукання та вилучення:документів, чорнових записів в яких містяться відомості щодо здійснення протиправної діяльності пов`язаної з незаконним переправленням осіб через державний кордон, банківських карток, грошових коштів отриманих в результаті протиправної діяльності, мобільних телефонів, магнітних, електронних засобів зберігання інформації, комп`ютерної техніки, будь-яких інших речей, що мають значення для встановлення істини у провадженні, використовувалися у злочинній діяльності або здобуті злочинним шляхом чи заборонені в обігу.

Визначити строк дії ухвали слідчого судді про надання дозволу на проведення обшуку 30 (тридцять) днів з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про надання дозволу на проведення обшуку негайно виконується слідчим, прокурором.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на проведення обшуку набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.09.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу76316593
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —520/11786/18

Ухвала від 16.01.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Лук'яненко М.О.

Ухвала від 26.12.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Лук'яненко М.О.

Ухвала від 19.10.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 18.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 07.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 07.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 07.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 07.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 07.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 07.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні