Ухвала
від 07.09.2018 по справі 922/4603/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"07" вересня 2018 р.Справа № 922/4603/16

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Савченко А.А.

розглянувши матеріали по справі

за заявою ТОВ "Країна ідей", м. Харків до ТОВ "Країна ідей", м. Харків про визнання банкрутом ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 10.02.2017 ТОВ "Країна ідей" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором голову ліквідаційної комісії Бакрадзе К.А., яку зобов'язано в строк до 10.02.2018 виконати ліквідаційну процедуру, надати суду звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури.

10.04.2018 до суду надійшло клопотання ТОВ "Провід Групп", в якому заявник просив суд: призначити почеркознавчу експертизу матеріалів судової справи №922/4603/16, перед якою поставити запитання про те, чи виконано підпис від імені ліквідатора - Бакрадзе К.А. у оригіналі нотаріально завіреної довіреності на представництво інтересів ліквідатора у судових та інших органах влади тією особою, від імені якої він зазначений, чи іншою особою; чи виконано підпис від імені ліквідатора - Бакрадзе К.А. у оригіналі нотаріально завіреної заяви, що відображає волю Бакрадзе К.А. у добровільному здійсненні обов'язків ліквідатора, тією особою, від імені якої він зазначений, чи іншою особою; чи виконано підпис від імені ліквідатора - Бакрадзе К.А. у картках із зразками підпису та відбитку печатки тією особою, від імені якої він зазначений, чи іншою особою; чи виконано підпис від імені ліквідатора - Бакрадзе К.А. у ліквідаційному балансі та інвентаризаційних документах підприємства; проведення даної експертизи просив доручити Харківському науково-дослідному інституту судових експертизі ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 24.04.2018 провадження у справі № 922/4603/16 було зупинено.

10.05.2018 до суду від ТОВ "Провід Групп" надійшло клопотання, в якому заявник просив суд: прийняти дане клопотання та розглянути факти порушення законності посадовими особами Головного управління ДФС у Харківській області, відповідальних за призначення та проведення податкової перевірки, зокрема начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_3; постановити окрему ухвалу у відношенні посадових осіб Головного управління ДФС у Харківській області, відповідальних за призначення та проведення податкової перевірки, зокрема начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_3, щодо їх дій, які полягають у непроведенні належним чином податкових перевірок, що призводить до затягування процесу банкрутства підприємства; постановити окрему ухвалу у відношенні посадових осіб Головного управління ДФС у Харківській області, відповідальних за призначення та проведення податкової перевірки, зокрема начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_3, які полягають у вчиненні посадовими особами злочину, передбаченого ст. 367 КК України, та направити таке рішення до виконання правоохоронним органам для вжиття відповідних до чинного законодавства заходів стосовно даних службових осіб.

17.07.2018 до суду надійшло клопотання ТОВ "Провід Групп" про поновлення провадження у справі.

31.08.2018 до суду від представника ліквідатора надійшло клопотання про поновлення провадження у справі.

Також, 31.08.2018 до суду від ТОВ "Провід Групп" та представника ліквідатора надійшли письмові пояснення, в яких було зазначено, що під час проведення внутрішньої інвентаризації підприємства ТОВ "Провід Групп" було виявлено документи, на підставі яких ТОВ "Провід Групп" вважає, що кредиторські вимоги в провадженні у справі про банкрутство ТОВ "Країна ідей" були заявлені ним помилково, оскільки договір про відступлення права вимоги від 15.10.2015 втратив чинність шляхом розірвання, так як боржник не здійснив оплату даного договору у строки, встановлені в претензії, тобто боржник не несе жодних зобов'язань перед ТОВ "Провід Групп".

Відповідно до ст. 230 ГПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду; про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне провадження у справі №922/4603/16 поновити.

Приймаючи до уваги поновлення провадження у справі, суд вважає за необхідне клопотання ТОВ "Провід Групп" про проведення почеркознавчої експертизи (вх. № 9406 від 10.04.2018) та клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину (вх. № 12513 від 10.05.2018) прийняти до розгляду, призначити звіт ліквідатора, клопотання ТОВ "Провід Групп" про проведення почеркознавчої експертизи, клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину до розгляду, явку ліквідатора в судове засідання визнати обов'язковою.

Враховуючи, що рішення, прийняте за результатом розгляду клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину може вплинути на права або обов'язки Головного управління ДФС у Харківській області та начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_3, суд вважає за необхідне залучити їх до участі у справі в межах розгляду клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину.

Керуючись ст.ст. 37-48, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 230, 233-235 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Провадження у справі № 922/4603/16 поновити.

2. Прийняти клопотання ТОВ "Провід Групп" про проведення почеркознавчої експертизи (вх. № 9406 від 10.04.2018) до розгляду.

3. Прийняти клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину (вх. № 12513 від 10.05.2018) до розгляду.

4. Призначити звіт ліквідатора, клопотання ТОВ "Провід Групп" про проведення почеркознавчої експертизи (вх. № 9406 від 10.04.2018), клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину (вх. № 12513 від 10.05.2018) до розгляду в судовому засіданні на "17" вересня 2018 р. об 11:40.

Засідання відбудеться за адресою: м. Харків, пл. Свободи, 5, Держпром 8-й під'їзд, зал № 104.

5. Залучити Головне управління ДФС у Харківській області до участі у справі в межах розгляду клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину.

6. Залучити начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_3 до участі у справі в межах розгляду клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину.

7. Зобов'язати ТОВ "Провід Групп" до дати судового засідання надати суду:

- докази надсилання клопотання про проведення почеркознавчої експертизи на адреси ліквідатора та кредиторів (фіскальні чеки та поштові описи вкладення);

- докази надсилання клопотання про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину на адреси ліквідатора, кредиторів, Головного управління ДФС у Харківській області та начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_3 (фіскальні чеки та поштові описи вкладення);

- правове та документальне обґрунтування наданих клопотань;

- пропозиції стосовно оплати почеркознавчої експертизи;

- письмові докази на підтвердження припинення правовідносин між ТОВ "Країна ідей" та ТОВ "Провід Групп" за договором відступлення права вимоги від 15.10.2015.

8. Зобов'язати Головне управління ДФС у Харківській області до дати судового засідання надати суду відзив на клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину з його правовим та документальним обґрунтуванням.

9. Зобов'язати начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_3 до дати судового засідання надати суду відзив на клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину з його правовим та документальним обґрунтуванням.

10. Зобов'язати ліквідатора до дати судового засідання надати суду:

- відзив на клопотання ТОВ "Провід Групп" про проведення почеркознавчої експертизи з його правовим та документальним обґрунтуванням;

- відзив на клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину з його правовим та документальним обґрунтуванням;

- письмові докази на підтвердження припинення правовідносин між ТОВ "Країна ідей" та ТОВ "Провід Групп" за договором відступлення права вимоги від 15.10.2015;

- повний звіт, оформлений відповідно до ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", з наданням обов'язкових документів, визначених чинним законодавством.

11. Викликати у судове засідання ліквідатора ТОВ "Країна ідей" Бакрадзе К.А.

12. Явку в судове засідання ліквідатора ТОВ "Країна ідей" Бакрадзе К.А. визнати обов'язковою.

Копію ухвали направити ліквідатору, банкруту, кредиторам, ТОВ "Провід Групп", Головному управлінню ДФС у Харківській області, начальнику Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_3

Ухвала набирає законної сили 07 вересня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.А. Савченко

Дата ухвалення рішення07.09.2018
Оприлюднено10.09.2018
Номер документу76325303
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/4603/16

Ухвала від 20.09.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 09.04.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 26.03.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 29.01.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 13.12.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 13.12.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 01.11.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 17.09.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 07.09.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 07.09.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні