Ухвала
від 05.09.2018 по справі 0240/2115/18-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

05 вересня 2018 р. Справа № 0240/2115/18-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Воробйової Інни Анатоліївни, розглянувши у письмовому провадженні заяву про відмову від позову та повернення судового збору у справі за позовом Державного підприємства "Бершадське лісове господарство" до Територіального сервісного центру №0541 регіонального сервісного центру у Вінницькій області про скасування рішення та зобов'язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Державного підприємства "Бершадське лісове господарство" до Територіального сервісного центру №0541 регіонального сервісного центру у Вінницькій області про скасування рішення та зобов'язання вчинити дії.

Представник позивача в підготовче судове засідання призначене на 05.09.2018 р. не з'явився подавши заяву (вх.№38319 від 05.09.2018 р. ) про відмову від позову та повернення судового збору . Одночасно просив розглянути заяву в письмовому провадженні.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином про що свічить розписка, що міститься в матеріалах справи.

Відповідно до частин другої статті 181 КАС України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках:

1) визначених пунктами 1-3, 5 частини другої статті 205 цього Кодексу;

2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача;

3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Таким чином, враховуючи заяву представника позивача. належне повідомлення відповідача, відсутність підстав для відкладення підготовчого засідання, суд вважає за можливе здійснити розгляд заяви в порядку письмового провадження. При цьому, відповідно до положень статті 229 КАС України фіксування судового засідання технічними засобами не здійснюється.

Суд, розглянувши подану заяву в частині відмови від позову, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про наявність підстав для її задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до пункту 2 частини другої статті 183 КАС України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Згідно положень частин першої, третьої статті 189 КАС України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 238 КАС України, суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Враховуючи вищенаведене, суд приймає відмову як таку, що не суперечить законодавству та не порушує чиї - не будь права і охоронювані законом інтереси та вважає за необхідне закрити провадження у справі.

Оцінюючи заяву в частині повернення судового збору в порядку та розмірі визначеному статтями 142, 143 КАС України, суд зазначає про наступне.

Згідно частини першої статті 142 КАС України, у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п'ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Враховуючи відмову позивача від позов до початку розгляду справи по суті, суд доходить висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та повернення сплаченого судового збору у розмірі 50 відсотків, а саме, в сумі 881 грн. (при поданні позову сплачено 1762 грн.).

Керуючись ст.ст. 189, 238, 142, 143, 256 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

заяву представника позивача - задовольнити.

Провадження у справі закрити.

Повернути Державному підприємству "Бершадське лісове господарство" (вул. Ю.Коваленка, 30, м. Бершадь, Вінницька область, код ЄДРПОУ 00991410) судовий збір в сумі 881 грн. (вісімсот вісімдесят одну гривню 00 копійок), сплачений згідно платіжного доручення №6953 від 21.06.2018 р., з державного бюджету.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Воробйова Інна Анатоліївна

Дата ухвалення рішення05.09.2018
Оприлюднено12.09.2018
Номер документу76326943
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішення та зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —0240/2115/18-а

Ухвала від 05.09.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 27.07.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 09.07.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні