Ухвала
від 05.09.2018 по справі 804/3988/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

05 вересня 2018 року Справа № 804/3988/18

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді при секретарі Юхно І.В. Гончаровій В.Г. розглянувши у підготовчому судовому засіданні у місті Дніпрі адміністративну справу за адміністративним позовом Головного управління ДФС в Івано-Франківській області до Чумаківської сільської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: товариство з обмеженою відповідальністю Металпром ЮА про скасування запису про державну реєстрацію, -

ВСТАНОВИВ :

01 червня 2018 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління ДФС в Івано-Франківській області до Чумаківської сільської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: товариство з обмеженою відповідальністю Металпром ЮА , у якому позивач просить суд:

- скасувати запис про державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи ТзОВ Металпром ЮА від 13.02.2018 р., які стосуються зміни місцезнаходження підприємства.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 05 червня 2018 року адміністративний позов Головного управління ДФС в Івано-Франківській області було залишено без руху у зв'язку з недотриманням вимог статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України та запропоновано позивачу протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали усунути недоліки позовної заяви.

01 серпня 2018 року на виконання ухвали від позивача до суду надійшов уточнений адміністративний позов з ідентичними позовними вимогами.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06 серпня 2018 року позовну заяву прийнято до провадження, залучено товариство з обмеженою відповідальністю Металпром ЮА як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, відкрито загальне позовне провадження у справі, призначено підготовче судове засідання у справі 05 вересня 2018 року о 09:30 год., витребувано додаткові докази у справі від Чумаківської сільської ради та встановлено строк для надання витребуваних доказів до 05 вересня 2018 року.

04 вересня 2018 року до суду надійшла заява Головного управління ДФС в Івано-Франківській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 05 вересня 2018 року заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції Головному управлінню ДФС в Івано-Франківській області без розгляду.

У підготовче судове засідання 05 вересня 2018 року сторони не з'явились, про дату, час та місце підготовчого судового засідання повідомлені відповідно до приписів Кодексу адміністративного судочинства України, відповідач та третя особа про причини неявки суду не повідомили.

За положеннями пункту 1 частини третьої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Станом на 05 вересня 2018 року від відповідача відзиву на позов та витребуваних доказів до суду не надходило.

Таким чином, Чумаківською сільською радою станом на 05 вересня 2018 року не виконано вимоги ухвали суду від 06.08.2018 року.

Судом ініційовано питання щодо повторного витребування від відповідача доказів у справі.

Вирішуючи вищезазначене питання, суд виходить із наступного.

Відповідно до частин першої та четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Статтею 72 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

За приписами частини третьої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

На підставі викладеного, з метою всебічного та об'єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне повторно витребувати від відповідача додаткові докази по справі.

Поряд із цим, згідно з положеннями пункту 3 частини другої статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи вищенаведену норму, суд зазначає про необхідність відкладення підготовчого судового засідання у справі.

Керуючись статтями 9, 72, 77, 80, 179-181, 205, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Повторно витребувати від Чумаківської сільської ради для залучення до матеріалів справи належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких державним реєстратором Чумаківської сілької ради Дніпровського району Дніпропетровської області Єрохіною Катериною Сергіївною 13 лютого 2018 року було внесено запис №12231050010005657 щодо державної реєстрації змін до установчих документів товариства з обмеженою відповідальністю Металпром ЮА (код ЄДРПОУ 39176608), зокрема, про зміну місцезнаходження.

Витребувані документи надати до Дніпропетровського окружного адміністративного суду (м. Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, буд. 5) до 28 вересня 2018 року , у тому числі на електронну адресу суду: inbox@adm.dp.court.gov.ua.

Контроль за виконанням ухвали покласти на Голову Чумаківської сільської ради Стець Валентину Іванівну.

Роз'яснити, що згідно з частинами шостою-сьомою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити, що відповідно до вимог статті 147 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неподання без поважних причин письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, або неповідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Роз'яснити, що за приписами пункту 3 частини першої статті 149 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках, зокрема, неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб'єктом владних повноважень. Відповідно до пункту 3 частини другої зазначеної статті суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках повторного чи систематичного неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без їх повідомлення.

Відкласти підготовче судове засідання у справі №804/3988/18 до 01 жовтня 2018 року о 10:00 год.

Призначити підготовче судове засідання в адміністративній справі за позовом Головного управління ДФС в Івано-Франківській області до Чумаківської сільської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: товариство з обмеженою відповідальністю Металпром ЮА про скасування запису про державну реєстрацію 01 жовтня 2018 року о 10:00 год. у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: 49005, м. Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 5, зала судового засідання №1.

Копію ухвали направити на адресу Чумаківської сільської ради для виконання, позивачу та третій особі - до відома.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та в самостійному порядку оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Юхно

Дата ухвалення рішення05.09.2018
Оприлюднено11.09.2018

Судовий реєстр по справі —804/3988/18

Ухвала від 01.10.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 24.09.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 05.09.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 05.09.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 06.08.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 05.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні