Ухвала
від 11.09.2018 по справі 759/14019/18
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/3880/18

ун. № 759/14019/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 вересня 2018 року м.Київ

Слідчий суддя Святошинського районного суду м.Києва ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Святошинського УП ГУНП у м.Києві ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Київської місцевої прокуратури №8 ОСОБА_4 , про проведення огляду у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017100080008628 від 28.09.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.356 КК України, -

ВСТАНОВИВ :

06.09.2018 року слідчий СВ Святошинського УП ГУНП у м.Києві ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором Київської місцевої прокуратури №8 ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду слідчими Святошинського УП ГУНП у м.Києві, або за його дорученням працівникам Святошинського УП ГУНП у м.Києві, в порядку ст.ст.40,41 КПК України, та залучення спеціалістів державних установ, земельної ділянки, на якій розташований паркувальний майданчик (кадастровий номер 8000000000:75:214:0032), площею 0,0960 га, яка розташована за адресою: м.Київ, вул.Івана Крамського, 9-Г, та яка перебуває у власності ТОВ "Інтера Буд", з метою встановлення осіб, які здійснюють господарську діяльність на вказаному паркувальному майданчику та фіксації всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, що мають значення для розкриття правопорушення та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Клопотання обґрунтовується тим, що, в період часу з 01.01.2017 року по теперішній час, невстановлені особи самовільно зайняли земельну ділянку по вулиці Крамського, 9 в м.Києві, де займаються господарською діяльністю, з порушенням норм чинного законодавства.

25.06.2018 року, слідчим було отримано відповідь на вимогу, в порядку ст.93 КПК України, від Департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, а саме: акт обстеження земельної ділянки за адресою: м.Київ, вул.Івана Крамського, 9-г, кадастровий номер 8000000000:75:214:0032, в якому вказано, що земельна ділянка перебуває у власності ТОВ «Інтера Буд».

Під час обстеження земельної ділянки за вказаною адресою встановлено, що на частині земельної ділянки орієнтовною площею 0,0960 га, невідомими особами, розташовано автостоянку та тимчасову споруду для охорони, без відповідних правоустановлюючих документів.

Також, під час проведення досудового розслідування, в рамках вказаного кримінального провадження, старшим слідчим Святошинського УП ГУНП у м.Києві було скеровано вимоги, в порядку ст.93 КПК України, до державних установ, з метою надання останніми інформації, щодо законності розташування паркувального майданчика за вказаною адресою.

В судовому засіданні слідчий СВ Святошинського УП ГУНП у м.Києві ОСОБА_3 клопотання підтримав, посилаючись на обставини, викладені в матеріалах справи та просив надати йому дозвіл на проведення огляду земельної ділянки, зазначеної у клопотанні.

Представник ТОВ «Інтера Буд» до суду не з`явився, про день та час розгляду клопотання повідомлявся належним чином.

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Із матеріалів клопотання вбачається, що 28.09.2017 року до ЄРДР внесені відомості про кримінальне правопорушення, за ознаками злочину, передбаченого ст.356 КК України.

Номер кримінального провадження: 12017100080008628, група слідчих ОСОБА_3 та ОСОБА_5 .

Відповідно до ст.84 КПК України, доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому КПК порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Статтею 132 КПК України передбачено, що застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що: існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ст.233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно до ч.1 ст.237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Згідно ч.2 ст.237 КПК Ураїни, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Слідчий суддя, беручи до уваги вищевикладене, враховуючи те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані обставини мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, іншими способами довести обставини, які передбачається довести, неможливо, вважає, що клопотання необхідно задовольнити, надавши слідчому ОСОБА_3 дозвіл на проведення огляду земельної ділянки, зазначеної у клопотанні.

В зв`язку із викладеним, керуючись ст. ст.84, 233, 237, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ :

Клопотання слідчого СВ Святошинського УП ГУНП у м.Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури №8 ОСОБА_4 , про проведення огляду у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017100080008628 від 28.09.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.356 КК України задовольнити.

Надати слідчому СВ Святошинського УП ГУНП у м.Києві ОСОБА_3 дозвіл на проведення огляду земельної ділянки, на якій розташований паркувальний майданчик (кадастровий номер 8000000000:75:214:0032), площею 0,0960 га, яка розташована за адресою: м.Київ, вул.Івана Крамського, 9-Г, та яка перебуває у власності ТОВ "Інтера Буд", з метою встановлення осіб, які здіснюють господарську діяльність на вказаному паркувальному майданчику та фіксації всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, що мають значення для розкриття правопорушення та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Cлідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.09.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76364129
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —759/14019/18

Ухвала від 11.09.2018

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Незнамова І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні