Ухвала
від 10.09.2018 по справі 822/2169/18
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 822/2169/18

УХВАЛА

іменем України

10 вересня 2018 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Лабань Г.В. розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області до Приватного дошкільного навчального закладу (Центр розвитку дитини) "Казковий світ" про застосування заходів реагування,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області звернулося до суду з позовом до Приватного дошкільного навчального закладу (Центр розвитку дитини) "Казковий світ", в якому просить застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення роботи Приватного дошкільного навчального закладу (Центр розвитку дитини) "Казковий світ", розташованого за адресою: м. Хмельницький, вул. Нижня Берегова, 45-А, (код ЄДРПОУ 41541173), до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, зазначених в Акті, складеному за результатами проведення позапланової перевірки щодо додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки №208 від 08.06.2018.

Ухвалою від 02.07.2018 Хмельницький окружний адміністративний суд відкрив провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження.

10.09.2018 року позивач подав до суду заяву про відмову від позову на підставі ст.47 та ст.189 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Сторони у судове засідання не з'явились, про дату, час та місце судового розгляду повідомлені належним чином відповідно до ст. 124, 126 КАС України, тому відповідно до ч.3 ст.194, ч.9 ст.205 та ч.4 ст.229 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав розгляду справи у порядку письмового провадження, без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Розглянувши матеріали справи та з'ясувавши всі обставини справи, суд вважає, що заяву позивача про відмову від позову необхідно задовольнити, а провадження у даній справі закрити з таких підстав.

Як передбачено ч.1 ст.47 КАС України крім прав та обов'язків, визначених у ст.44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.238 КАС України суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Приписами ч. 1 ст. 189 КАС України передбачено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. (ч. 3 ст. 189 КАС України).

З огляду на викладене, оскільки заявлене позивачем клопотання є безумовним правом позивача та не суперечить чинному законодавству, не порушує права, свободи та інтереси учасників адміністративного процесу, суд дійшов висновку, що провадження у справі необхідно закрити.

При цьому, ч.2 ст.238 КАС України, зокрема, передбачено, що про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до ч.1 ст.140 КАС України у разі відмови позивача від позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються.

Керуючись статтями 238, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області про відмову від позову задовольнити.

Закрити провадження у адміністративній справі №822/2169/18 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області до Приватного дошкільного навчального закладу (Центр розвитку дитини) "Казковий світ" про застосування заходів реагування.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її підписання.

Головуючий суддя

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.09.2018
Оприлюднено14.09.2018
Номер документу76377239
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/2169/18

Ухвала від 24.09.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 10.09.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 02.07.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні