Ухвала
від 11.09.2018 по справі 910/11765/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua 0,2

УХВАЛА

про повернення заяви

про порушення справи про банкрутство

11.09.2018Справа № 910/11765/18 Суддя Чеберяк П.П., розглянувши

заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Зеонбуд"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ" (ідентифікаційний код 30304591)

про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ", у зв'язку з неможливістю останнього погасити безспірну заборгованість у розмірі 28 746 490 грн. 99 коп.

Відповідно до ч. 3 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно ч. 1 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" заява про порушення провадження у справі про банкрутство подається боржником або кредитором у письмовій формі та повинна містити: найменування господарського суду, до якого подається заява; ім'я або найменування боржника, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); ім'я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); виклад обставин, що є підставою для звернення до суду; перелік документів, що додаються до заяви.

Частиною 2 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що до заяви про порушення справи про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом він не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази того, що сума безспірних вимог кредитора (кредиторів) сукупно становить не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, якщо інше не передбачено цим Законом; рішення суду про задоволення вимог кредитора, що набрало законної сили; відповідна постанова органу державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредитора; докази того, що сума вимог кредитора (кредиторів) не забезпечена повністю заставою майна боржника (за наявності застави).

В підтвердження наявності безспірної заборгованості боржника, заявником до заяви про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ" додано копії рішення Господарського суду м. Києва від 28.09.2017 у справі № 910/13797/17, постанови Київського апеляційного господарського суду від 21.11.2017, наказу № 910/13797/17 від 01.12.2017, постанови Верховного Суду від 15.05.2018, а також постанов відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України про відкриття виконавчого провадження та про арешт майна боржника ВП № 555372606 від 12.12.2017.

При цьому, доказів того, що заявлені ініціюючим кредитором вимоги не забезпечені повністю заставою майна боржника до заяви не додано.

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до заяви кредитора також додаються докази надсилання боржнику копії заяви та доданих до неї документів.

В якості доказів направлення заяви та доданих до неї документів на адресу боржника, заявником додано фіскальний чек № 3000449994 від 04.09.2018 та опис вкладення у цінний лист з відміткою відділу поштового зв'язку про відправлення 04.09.2018 з яких вбачається, що поштове відправлення було направлено Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ" за адресою: 01054, м. Київ, вул. Дмитрівська, буд. 30.

Водночас, згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ" є: 01601, м. Київ, вул. Дмитрівська, буд. 30.

За наведених обставин, зазначені фіскальний чек та опис вкладення не можуть бути прийняті господарським судом в якості належних доказів надсилання боржнику заяви про порушення справи про банкрутство та доданих до неї документів.

Враховуючи викладені обставини, у суду відсутні правові підстави вважати заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Зеонбуд" про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ" такою, що відповідає змісту вимог, зазначених у Законі України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у зв'язку з чим вона підлягає поверненню заявнику без розгляду на підставі п.п. 2, 5 ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Керуючись п.п. 2, 5 ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", Господарський суд м. Києва -

УХВАЛИВ:

Заяву про порушення справи про банкрутство та додані до неї документи повернути заявнику без розгляду.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення11.09.2018
Оприлюднено12.09.2018
Номер документу76384109
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —910/11765/18

Ухвала від 11.09.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні