Ухвала
від 11.09.2018 по справі 924/880/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"11" вересня 2018 р.Справа № 924/880/16

Господарський суд Хмельницької області у складі:

суддя Крамар С.І., при секретарі судового засідання Мельницькій Н.О., розглянувши матеріали справи

за заявою голови ліквідаційної комісії Дочірнього підприємства "Хмельницьке спеціалізоване управління "Стальконструкція" №129 Відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція" м. Хмельницький

про порушення провадження у справі про банкрутство (клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури, про заміну кредитора у справі правонаступником )

Представники сторін:

від кредиторів: не викликався;

від боржника: не викликався;

за участю ліквідатора: не викликався

Ухвалою суду від 16.09.2016р. заяву голови ліквідаційної комісії ДП "Хмельницьке спеціалізоване управління "Стальконструкція" №129 Відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція", м. Хмельницький про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду та призначено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 27.09.2016р. порушено провадження у справі №924/880/16 про визнання банкрутом ДП "Хмельницьке спеціалізоване управління "Стальконструкція" №129 ВАТ "Центростальконструкція", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника.

Постановою суду від 10.10.2016р. визнано ДП "Хмельницьке спеціалізоване управління "Стальконструкція" № 129 ВАТ "Центростальконструкція" банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру банкрута та ліквідатором призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1

Ухвалою суду від 24.10.2017р. продовжено строк ліквідаційної процедури до 10.01.2018 року.

16.07.2018р. на адресу суду від ліквідатора - арбітражного керуючого ОСОБА_1 надійшло клопотання №924/880/16-39 від 13.07.2018р. про продовження строку ліквідаційної процедури на шість місяців. До клопотання додано протокол комітету кредиторів від 18.06.2018р.

18.07.2018р. на адресу суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області №22315/08 від 16.07.2018р. про заміну кредитора у справі № 924/880/16 управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому на його правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

Ухвалою суду від 19.07.2018р. клопотання призначені до розгляду.

Відповідно до ст. 202 Господарського процесуального кодексу України неявка у судове засідання будь - якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків визначених цією статтею.

Розглянувши наявні в матеріалах справи документи, клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_1, судом встановлено та враховується наступне:

15.12.2017р. набрав чинності ОСОБА_2 України від 03.10.2017р. №2147-VIII "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", яким, зокрема, Господарський процесуальний кодекс України викладено в новій редакції.

Пунктом 9 Розділу ХІ "Перехідні положення" ГПК України в редакції Закону України від 03.10.2017р. №2147VІІІ, чинної з 15.12.2017р., передбачено, що справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких порушено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 ГПК господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" .

Згідно з абз. 1 п. 1 1 Прикінцевих та Перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р. №4212-VI (надалі - Закону про банкрутство) положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Провадження у справі №№924/880/16 про визнання банкрутом Дочірнього підприємства "Хмельницьке спеціалізоване управління "Стальконструкція" №129 Відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція" порушено ухвалою суду від 27.09.2016р.

На час винесення ухвали строк ліквідаційної процедури фактично закінчився, проте ліквідація банкрута не завершена.

Стаття 83 Закону про банкрутство визначає випадки при настанні яких господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство.

При цьому судом враховується, що зазначена норма Закону не містить такої підстави для припинення провадження у справі про банкрутство, як закінчення строку ліквідаційної процедури.

Відповідно до поданого клопотання та поточного звіту ліквідатор - арбітражний керуючий ОСОБА_1 повідомив суд про наявність у боржника майна реалізація якого здійснюється у встановленому законодавством порядку. Тому, ліквідатор просить суд продовжити строк ліквідаційної процедури на шість місяців.

Комітетом кредиторів банкрута було погоджено питання продовження строку ліквідаційної процедури на шість місяців, що відображено у поданому ліквідатором протоколі зборів кредиторів від 18.06.2018р.

Судом враховано, що ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс після завершення всіх розрахунків з кредиторами, а не у встановлений строк. При цьому не завершення ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом про банкрутство, не є підставою для припинення провадження у справі.

Судом також взято до уваги обставини, які свідчать про не завершення ліквідатором ліквідації банкрута з об'єктивних причин.

Одночасно, суд виходить з системного аналізу положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зокрема ст. ст. 37, 45, 46, якими визначено поняття ліквідації, підстав та порядку її завершення, відповідно до яких, ліквідація банкрута це припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення вимог кредиторів шляхом продажу його майна, і яка закінчується не збігом строку ліквідаційної процедури, а завершенням продажу майна банкрута, включеного до ліквідаційної маси, завершенням розрахунків з кредиторами, затвердженням звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу та внесенням до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про припинення юридичної особи-банкрута.

Враховуючи вищевикладене, зокрема, що на час розгляду справи строк ліквідаційної процедури фактично закінчився, ліквідація банкрута не завершена і для її належного завершення необхідне вчинення додаткових заходів передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також зважаючи на погодження комітетом кредиторів питання про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута, суд вважає за необхідне клопотання ліквідатора - арбітражного керуючого ОСОБА_1 про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута задовольнити та зобов'язати ліквідатора - арбітражного керуючого ОСОБА_1 провести заходи з метою належного завершення ліквідаційної процедури Дочірнього підприємства "Хмельницьке спеціалізоване управління "Стальконструкція" №129 Відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція".

Стосовно заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області №22315/08 від 16.07.2018р. про заміну кредитора у справі № 924/880/16 суд зазначає наступне.

Згідно з ст. 52 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 512 Цивільного кодексу України кредитор у зобов'язанні може бути замінений іншою стороною внаслідок правонаступництва.

Також ст. 514 України Цивільного кодексу України зазначено, що до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов'язанні в обсязі та на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Додатком 2 постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року №821 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України» ОСОБА_3 Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань ОСОБА_3 Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому припинено 12.04.2018 року.

Виходячи із вищевикладених обставин, Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області є правонаступником ОСОБА_3 Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому.

Відповідно до статті 21 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншої особи, яка бере участь у справі, здійснює заміну такої сторони на будь - якій стадії провадження у справі її правонаступником.

Враховуючи зазначене, суд вважає достатніми підстави для заміни кредитора у справі № 924/880/16 ОСОБА_3 Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому на правонаступника Головне управління ПФУ в Хмельницькій області.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 21, 23, 37, 38, 40, 45, 46, 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 232, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання ліквідатора - арбітражного керуючого ОСОБА_1 від 13.07.2018 р. про продовження строку ліквідаційної процедури Дочірнього підприємства "Хмельницьке спеціалізоване управління "Стальконструкція" №129 Відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція" на шість місяці у справі №924/880/16 задовольнити.

Продовжити строк ліквідаційної процедури Дочірнього підприємства "Хмельницьке спеціалізоване управління "Стальконструкція" №129 Відкритого акціонерного товариства "Центростальконструкція" до "10" січня 2019 року.

Зобов'язати ліквідатора провести ліквідаційну процедуру у встановлений строк, скласти і надати господарському суду звіт і ліквідаційний баланс банкрута.

Провести у справі № 924/880/16 заміну кредитора ОСОБА_3 Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому на його правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України у Хмельницькій області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в порядку статей 255-257 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвалу підписано 11.09.2018р.

Копію ухвали надіслати: ліквідатору, кредиторам та боржнику.

Суддя Крамар С.І.

Віддрук. 53 прим.:

1 - до справи;

2- боржнику -(29017, Хмельницька область, м. Хмельницький, вул. Свободи, буд. 6А);простим ;

3- ОСОБА_4 АДРЕСА_1;

4-Горбатюк ОСОБА_5 АДРЕСА_2;

5-Дрогоруб ОСОБА_6 АДРЕСА_3;

6-Євдокімов ОСОБА_7,АДРЕСА_4;

7-Іванцов І.І. АДРЕСА_5;

8-Кондратюк О.П. АДРЕСА_6;

9-Москалишена В.В. м. Хмельницький вул.Прибузька 36 кв.90;

10-Нерода Л.С. м. Хмельницький вул.Курчатова 1 кв.74;

11-Парасина Н.АДРЕСА_7;

12-Пономаренко М.І. АДРЕСА_8

13-Чорномиз О.В. АДРЕСА_9;

14-Шишко М.А.м. Київ вул Озерна 12 кв. 208;

15 - ОСОБА_2АДРЕСА_10;

16 -ОСОБА_8В.м. Хмельницький АДРЕСА_11;

17-Пономаренко М.М.м. Хмельницький АДРЕСА_12

18-Антонюк Є.В.м. Хмельницький, Зарічанська, 30, кв. 10,

19 -ОСОБА_9П.м. Славута, АДРЕСА_13,

20-Притуляк А.І.м. Хмельницький, Прибузька,6, кв. 107,

21-Уманський С.В.м. Хмельницький АДРЕСА_14;

22-ПрАТ «ОСОБА_6 -Стар»м. Київ пр-т Червонозоряний, буд. 51;

23-ПАТ «Хмельницькобленерго»м. Хмельницький вул. Храновського 11-А;

24-Костишен О.В. АДРЕСА_15;

25-Подільська незалежна оцінкам. Хмельницький АДРЕСА_16;

26-ТОВ «Поні Експрес»м. Київ, вул. Набережно-Лугова, 12;

27-КП «Спецкомунтранс»м.Хмельницький вул.Толстого1;

28-КП «Теплокомуненерго»м.Хмельницький вул.Пересипкіна 5;

29-Фонд соціально захисту інвалідів. м. Хмельницький вул.. Грушевського, 87 ;

30-МКП «Хмельницькводоканал» м. Хмельницький вул. Водопровідна 75;

31-СРБП «Хмельницькліфт» м.Хмельницький вул.Будівельників 27;

32-ТОВ ХСП - 527м. Хмельницький, вул. Чорновола, 23;

33-Шишко ОСОБА_10 АДРЕСА_17;

34- ПП «Юридична агенція Магістр» м. Хмельницький вул. Гагарпростиміна; 5, к. 333;

35-Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області (29000, м.Хмельницький, вул.Проскурівська, 18 реком;

36 - Головне управління ДФС у Хмельницькій області реком;

37-ПФУ м. Хмельницького. м. Хмельницький вул. Володимирська 49 реком;

38-ПАТ «Центростальконструкція» м. Київ вул. Стельмаха 3;

39-ТзОВ НК «Альфа-Нафта»м.Хмельницький пров.Зенітний,21;

40-ПАТ «Хмельницькобленерго» м.Хмельницький, вул. Храновського, 11а;

41-Лабораторія експертиз умов праці м. Хмельницький вул. Свободи 77;

42-ТОВ «Поділля-Кабель» м. Хмельницький вул. Красовского 5/1;

43- ТзОВ «Проскурівтехгаз ЛХЗ» Хмельницький р-н с.Розсоша;

44-ПАТ Укртелеком (м. Хмельницький вул. Проскурівська,13);

45-ВАТ УПТК «Хмельницькбуд» (м.Хмельницький вул. Курчатова117);

46-ПАТ «Хмельницькгаз»м. Хмельницький вул. Пр. Миру 41;

47-ТОВ «Стілф»м. Київ бул. Шевченко, 33 п.13;

48- ОСОБА_11 ОСОБА_9. АДРЕСА_18;

49-ТОВ "Виробничий комплекс «Пульсар» м. Київ вул. Академіка Туполєва, 17Ж;

50-ТОВ «Укрколіямаш»м. Київ вул. Алма-Атинська 12;

51-Федоришен ОСОБА_12 м.Хмельницький Львівське шосе 16, кв. 80.

52 - ліквідатору ОСОБА_1 (29000, м. Хмельницький, вул. Гагаріна, 5, к. 333) реком.

53 - ГУ ПФУ в Хмельницькій області (29013, м. Хмельницький, вул. Герцена, 10) реком.

Дата ухвалення рішення11.09.2018
Оприлюднено12.09.2018
Номер документу76384802
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/880/16

Ухвала від 08.10.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 01.10.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 12.09.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 18.07.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 25.06.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 21.05.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 31.01.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 11.01.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 11.09.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні