Постанова
від 27.06.2007 по справі а-9/93
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А-9/93

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

                                                   ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 червня 2007 р.   Справа № А-9/93   

   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді  Фанди Оксани Михайлівни , при секретарі судового засідання   Кріцак Василю Мирославовичу   розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу  за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Косівському районі вул. Незалежності, 26, м. Косів, Івано-Франківська область, 78600          

до відповідача  Косівського районного телебачення с. Смодна, Косівський район, Івано-Франківська область, 78607

про стягнення коштів на суму 7 202, 36 грн.

  За участю представників сторін:

Від позивача:  Атаманюк К.Д., заівідувач юридичного сектору, доручення №2216/06 від 25.06.07р.

Від відповідача представники не з'явилися.

Встановила : подано позов про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків в сумі

7 202, 36 грн.

          Позивач в судовому засіданні підтримав позовні вимоги .

                Відповідач  в  судове засідання  не з”явився, відзиву на позов не подав. За наведених обставин, справа розглядається за наявними матеріалами відповідно до ст.128 КАС  України.

          Розглянувши матеріали справи, вислухавши представника позивача  суд встановив наступне.

          У відповідності з вимогами  ст. ст. 14, 15 Закону України "Про загальнообов"язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.2003 р. №1058-ІV  Косівське районне телебачення с. Смодна, Косівський район,  зареєстрований як платник страхових внесків на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування в управлінні Пенсійного фонду України в  Косівському  районі .

          Відповідно до ст.1 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страхові внески - кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов'язкове державне пенсійне страхування, сплачені згідно із законодавством, що діяло раніше; кошти, сплачені на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до цього Закону.

          Відповідач є платником страхових внесків. Згідно даних позивача недоїмка по сплаті страхових внесків становить суму позову -  7202, 36  грн. , що підтверджується розрахунками сум страхових внесків на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування за  та витягом з картки особового рахунку страхувальника.

          Відповідно до ч.2 ст.17 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" відповідач зобов»язаний нараховувати,  обчислювати  і  сплачувати  в   установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

          Згідно з приписами  ч. 6 ст. 20 даного Закону  страхувальники  зобов"язані сплачувати  страхові внески, нараховані за  відповідний базовий період  (місяць, квартал), не пізніше 20 календарних днів із дня  закінчення цього періоду. В даному випадку для відповідача базовим періодом  є  місяць.

В силу ч 2,3 ст.106 Закону України від 9 липня 2003 року N 1058-IV „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”,  п.п. 8.1. п. 8 Інструкції ПФУ суми  страхових  внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені  ч. 6 ст. 20 Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій. Орган Пенсійного фонду  має право звернутися до суду чи господарського  суду  з  позовом  про  стягнення недоїмки.

          Доказів погашення вказаної недоїмки відповідач суду не подав, доводи позивача не спростував, а отже позовні вимоги про її стягнення є обгрунтованими і підлягають задоволенню.

На  підставі викладеного та керуючись ст.124 Конституції України,  Законом України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», Законом України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування», ст.ст.158-167, 258 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд

п о с т а н о в и в  :

позов задоволити.

             Стягнути з Косівського районного телебачення с. Смодна, Косівський район, р/р 260082397 в АППБ " Аваль  ", МФО 336462, код 22171860  на користь Управління  Пенсійного   Фонду в Косівському районі  , м. Косів , вул. Незалежності, 26 ,р/р 256063011054  -   7202, 36 грн.,  про що в порядку ст. 258 Кодексу адміністративного судочинства України видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її складення у повному обсязі відповідно до статті 160  Кодексу адміністративного судочинства України. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                             Фанда Оксана Михайлівна                                 

                                                    

                                                  Постанова виготовлена в повному обсязі  03.07.2007 р.

Документ виготовлено АС "Діловодство"

Виконавець Кіндрат Г. Р.

     

     

 

                                                            

 

 

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення27.06.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу763957
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а-9/93

Постанова від 27.06.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні