Ухвала
від 13.09.2018 по справі 227/3033/18
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

13.09.2018 227/3033/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття провадження у справі

13 вересня 2018 року м.Добропілля

Добропільський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого судді: Мацишин Л.С.,

за участю

секретаря судового засідання: Верній М.Г.,

позивача: ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Добропілля позовну заяву ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Шахово про стягнення недоплаченої заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку,

ВСТАНОВИВ:

У липні 2018 року до Добропільського міськрайонного суду Донецької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Шахово (далі СТОВ Шахово ) про стягнення невиплаченої заробітної плати у сумі 127 992,93 грн. та середнього заробітку за час затримки розрахунку починаючи з 10 квітня 2018 року і по момент фактичної виплати належної заробітної плати з розрахунку середньоденної заробітної плати 1331,01 грн. в день та стягнути з відповідача судові витрати.

24 липня 2018 року по справі постановлено ухвалу про відкриття провадження у справі та призначення розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін по справі. Судовий розгляд призначено на 11 годину 13 вересня 2018 року.

У призначений день представник відповідача у судове засідання повторно не з'явився.

Як встановлено судом та підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на 13 вересня 2018 року Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Шахово (код ЄДРПОУ 31836047) 10 серпня 2018 року на підставі рішення засновників товариства припинило свою діяльність у зв'язку з ліквідацією, про що було зроблено відповідний запис, відомості щодо правонаступників відсутні.

Позивач вважає дане припинення СТОВ Шахово незаконне.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Згідно ч. 1-3 ст. 104 ЦК України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення. Порядок припинення юридичної особи в процесі відновлення її платоспроможності або банкрутства встановлюється законом.

Статтею 609 ЦК України передбачено, що зобов'язання припиняється ліквідацією юридичної особи (боржника або кредитора), крім випадків, коли законом або іншими нормативно-правовими актами виконання зобов'язання ліквідованої юридичної особи покладається на іншу юридичну особу, зокрема за зобов'язаннями про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю.

Враховуючи те, що юридичну особу припинено шляхом ліквідації та даний вид припинення особи не передбачає правонаступництво, суд приходить до висновку, що провадження у даній справі підлягає закриттю у зв'язку із припинення юридичної особи.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 255, 260, 353-355 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Шахово про стягнення недоплаченої заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку - закрити.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до апеляційного суду Донецької області або через Добропільський міськрайонний суд Донецької області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає чинності після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала набирає законної сили після розгляду апеляційної скарги судом апеляційної інстанції.

Головуючий суддя Мацишин Л.С.

13.09.18

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення13.09.2018
Оприлюднено14.09.2018
Номер документу76420109
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —227/3033/18

Ухвала від 13.09.2018

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Мацишин Л. С.

Ухвала від 24.07.2018

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Мацишин Л. С.

Ухвала від 24.07.2018

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Мацишин Л. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні