Ухвала
від 12.09.2018 по справі 212/6884/18
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/6884/18

1-кс/212/2246/18

У Х В А Л А

12 вересня 2018 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_3 , внесене в кримінальному провадженні № 12018040730002559 від 05 вересня 2018 року за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 271 КК України про проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В :

11 вересня 2018 року до слідчого судді звернувся слідчий СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 із клопотанням про проведення огляду в обґрунтування якого зазначив, що 05 вересня 2018 року до Покровського ВП КВП з письмовою заявою звернувся ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 про те, що 04 вересня 2018 року посадові особи юридичної особи, яка здійснює ремонтні роботи в сквері по вулиці Невській в Покровському районі міста Кривого Рогу, порушили вимоги нормативно-правових актів, щодо охорони праці, при проведенні ремонтних робіт, чим заподіяли шкоду здоров`ю заявникові.

За даним фактом Покровським ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікація кримінального правопорушення за ч.1 ст.271 КК України.

В ході досудового слідства потерпілий ОСОБА_5 дав наступні показання: 04.09.2018 року близько 17.00-18.00 годин він йшов по проїжджій частині вул. Невська в м. Кривому Розі по лівій стороні дороги в сторону зупинки громадського транспорту «Пруди». В цей час, коли він пройшов у вказаному напрямку будівлю Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу та Т-образне перехрестя дороги, він побачив, що йому на зустріч їде автомобіль (моделі не запам`ятав). Для того, щоб надати цьому автомобілю можливість проїхати, він зійшов з дороги в ліву сторону, де на перекопаній земельній ділянці перебувало різноманітне будівельне сміття: бетонні блоки, фрагменти металевої арматури, тощо. Зійшовши з дороги в ліву сторону на перекопану земельну ділянку, він одразу ж перечепився ногами через фрагмент металевої арматури, який стирчав з низу догори під певним кутом та впав і вдарився лицевою частиною голови об поверхню бетонного блока висотою приблизно 0,5 м, який перебував на землі разом з іншими бетонними блоками. Після падіння він втратив свідомість. Після цього в темний час доби він, лежачи на тому ж місці, прийшов до тями, та побачив, що поряд зі ним перебували співробітники «Швидкої медичної допомоги», які надавали йому медичну допомогу. На транспорті «Швидкої медичної допомоги» йому відвезли до Криворізької міської лікарні № 8, де він пройшов обстеження, після чого на транспорті «Швидкої медичної допомоги» його відвезли до Криворізької міської лікарні № 2, де він також пройшов обстеження. За результатами медичних обстежень йому встановлено діагноз «Забиття м`яких тканин голови».

В ході досудового слідства встановлено, що капітальний ремонт скверу «Суха Балка» по вулиці Невській в Покровському районі міста Кривого Рогу здійснює ТОВ «ДНІПРОЛЮКСБУД» ЄДРПОУ 35600686.

Оскільки в ході проведення досудового розслідування встановлено наявність на земельній ділянці об`єктів підвищеної небезпеки, проведення робіт підвищеної небезпеки тому з метою визначення належної кваліфікації діяння особи, причетної до вчинення злочину, надання оцінки самовільно збудованим спорудам, фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення суспільно-небезпечних наслідків в ході досудового розслідування необхідно залучення спеціаліста в галузі безпеки життєдіяльності та охорони праці, також необхідно залучення спеціаліста в галузі державного архітектурно-будівельного контролю та проведення огляду земельної ділянки, а саме скверу «Суха Балка» по вул. Невській в Покровському районі м. Кривого Рогу.

Тому слідчий просив надати дозвіл на проведення огляду земельної ділянки а саме скверу «Суха Балка» по вулиці Невській в Покровському районі міста Кривого Рогу, із залученням спеціалістів Криворізького гірничопромислового управління Головного управління Держпраці в Дніпропетровській області для проведення державного контролю у сфері безпеки життєдіяльності та охорони праці, спеціалістів (інспекторів) Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області для проведення державного контролю щодо дотримання вимог законодавства України у сфері додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятості, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці, спеціалістів Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Дніпропетровській області для проведення державного контролю щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів та правил.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Суд, дослідивши матеріали клопотання, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 2 КПК України, завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Згідно до ч. 1 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Згідно до ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

У відповідності до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

При розгляді клопотання в суді, встановлено, що в провадженні СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікація кримінального правопорушення за ч.1 ст.271 КК України

З матеріалів клопотання слідчого встановлено, що на території скверу «Суха Балка» по вулиці Невській в Покровському районі міста Кривого Рогу проводяться ремонтні роботи.

Враховуючи вещевказані обставини, з метою визначення правильної кваліфікації діяння особи, причетної до вчинення злочину, надання оцінки, фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення суспільно-небезпечних наслідків, а також з врахуванням цієї обставини, що в ході досудового розслідування відповідно до положень ч. 3 ст. 237 КПК України необхідно залучення спеціалістів в галузі державного архітектурно-будівельного контролю та держпраці з метою проведення огляду земельної ділянки, що має значення для встановлення об`єктивної істини та тих обставин, що складають предмет доказування, а тому з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слід надати слідчому дозвіл на проведення огляду земельної ділянки а саме скверу «Суха Балка» по вул. Невській в Покровському районі м. Кривого Рогу, із залученням спеціалістів Криворізького гірничопромислового управління Головного управління Держпраці в Дніпропетровській області для проведення державного контролю у сфері безпеки життєдіяльності та охорони праці, спеціалістів (інспекторів) Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області для проведення державного контролю щодо дотримання вимог законодавства України у сфері додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятості, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці та спеціалістів Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Дніпропетровській області для проведення державного контролю щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів та правил.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 2, 107, 234, 235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , про проведення огляду у кримінальному провадженні № 12018040730002559 від 05 вересня 2018 року за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 271 КК України - задовольнити.

Надати слідчому СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , а також іншим слідчим, які перебувають в групі слідчих по даному кримінальному провадженню на проведення огляду земельної ділянки а саме скверу «Суха Балка» по вулиці Невській в Покровському районі міста Кривого Рогу, із залученням спеціалістів Криворізького гірничопромислового управління Головного управління Держпраці в Дніпропетровській області для проведення державного контролю у сфері безпеки життєдіяльності та охорони праці, спеціалістів (інспекторів) Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області для проведення державного контролю щодо дотримання вимог законодавства України у сфері додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятості, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці, спеціалістів Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Дніпропетровській області для проведення державного контролю щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів та правил.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто до 11 жовтня 2018 року.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, є обов`язковою і підлягає безумовному виконанню на всій території України.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.09.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу76424556
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —212/6884/18

Ухвала від 12.09.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні