Постанова
від 01.06.2007 по справі 25/110-07-2645а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

25/110-07-2645А

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"01" червня 2007 р. Справа  № 25/110-07-2645А

За позовом: Заступника прокурора Одеської області в інтересах держави в особі Одеського  територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку

       до відповідача:           ВАТ „Кодимський консервний завод”

       про стягнення штрафу в сумі 8500грн.

Суддя:  Малярчук І.А.

В судових засіданнях приймали участь представники:

Від прокуратури: Клюкін К.І., посвідчення №3 від 12.01.07р.

Від позивача: Жумбей Л.М., довіреність №02/29/33 від 17.01.07р.

Від відповідача: не з'явився                     

В судовому засіданні 01.06.07р. приймали участь представники:

Від прокуратури: Клюкін К.І., посвідчення №3 від 12.01.07р.

Від позивача: Жумбей Л.М., довіреність №02/29/33 від 17.01.07р.

Від відповідача: не з'явився

Суть спору: про стягнення з ВАТ „Кодимський консервний завод” штрафу в розмірі  8500грн.

Прокурор на заявлених позовних вимогах наполягає, надав суду  обгунтування від 22.05.07р. вх. №11615, де пояснив в чому полягає порушення інтересів держави.

Представник позивача заявлений прокурором позов підтримує в повному обсязі, надав суду обґрунтування позовних вимог від 11.05.07р. вх. №10432.

Відповідач в судові засідання не з'являвся,  відзив на позов та витребувані судом документи не подав.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши доводи представника позивача, суд встановив наступне:

20.11.06р.  Одеським територіальним управлінням  Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку винесено постанову № 733-ОД, згідно якої порушено у відношенні ВАТ „Кодимський консервний завод”  справу про правопорушення на ринку цінних паперів, у зв'язку з ненаданням останнім регулярної інформації у формі річного звіту про фінансово-господарську діяльність товариства за 2005р.

ВАТ „Кодимський консервний завод”  повідомлений належним чином про розгляд справи про правопорушення на ринку цінних паперів, не з'явився на  розгляд справи, у зв'язку з чим Одеським територіальним управлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку був складений акт про правопорушення на ринку цінних паперів                            № 720 –ОД від 01.12.06р. на підставі якого прийнята  постанова № 716-ОД від 11.12.06р. про накладення санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів, згідно якої до ВАТ „Кодимський консервний завод” застосовані фінансові санкції  у вигляді накладення штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 гривень.

Несплата ВАТ „Кодимський консервний завод”   штрафних санкцій в розмірі 8500 грн. стала підставою для звернення прокурора з даною позовною заявою до господарського суду Одеської області.

Відповідно до ст. 24. Закону України „Про цінні папери та фондову біржу”                            від 18. 06.91р.   емітент зобов'язаний не менше одного разу на рік  інформувати громадськість  про  своє  господарсько-фінансове    становище    і результати діяльності (надалі - річний звіт). Річний звіт публікується не  пізніше  дев'яти  місяців  року, наступного за звітним, і надсилається держателям іменних акцій  та реєструвальному органу. У річному звіті повинні міститись такі дані про емітента: а) інформація про  результати  господарювання  за  попередній рік;     б) підтверджені   аудитором  (аудиторською   фірмою)   річний баланс та  довідка  про  фінансовий  стан; в) основні відомості про додатково випущені цінні папери;     г) обгрунтування змін у персональному складі службових осіб.

Згідно з  ч. 1. п. 1.1., п. 1.3. Положення про надання регулярної інформації відкритими акціонерними товариствами та підприємствами - емітентами облігацій” затвердженого рішенням ДКЦПФР N 3 від  17.01.00р.  річний звіт   -  це  документ  (у  паперовій  та  електронній формах),  який  характеризує  господарсько-фінансове  становище  і результати    діяльності    емітентів    з    метою   інформування громадськість. Емітенти,  які не є професійними учасниками ринку цінних паперів (юридичними особами, які здійснюють професійну діяльність, а саме,  діяльність з випуску та обігу цінних паперів; депозитарну діяльність депозитарію  цінних  паперів;  депозитарну   діяльність зберігача цінних  паперів;  розрахунково-клірингову  діяльність за угодами щодо  цінних  паперів;  діяльність  щодо  ведення  реєстру власників іменних   цінних   паперів;   діяльність  з  організації торгівлі на   ринку   цінних   паперів),   комерційними   банками, страховими компаніями,    інститутами    спільного    інвестування (корпоративними інвестиційними фондами або пайовими інвестиційними фондами), компаніями  з  управління  активами  та підприємствами - емітентами облігацій, подають (надсилають) дані до територіального управління Комісії згідно з їх місцезнаходженням.

Звітним  періодом для складання даних є календарний рік. Перший звітний рік новоствореного емітента не може бути меншим за  12 місяців. Такий   звітний   рік   обраховується   з  дати  державної реєстрації випуску цінних  паперів  до  31  грудня  звітного  року включно.   Дані    подаються   особисто   до   загального   відділу центрального апарату чи до територіального управління Комісії  або поштою,   з   повідомленням  про  вручення  до  30  вересня  року, наступного  за  звітним,  в  електронній  (на  дискеті  3,5")   та паперовій формах.     Звіт вважається  поданим  своєчасно,   якщо   він   прийнятий Комісією в термін до 30 квітня включно.   Звіт, який не  прийнято  до  30  квітня  включно,  вважається поданим несвоєчасно ( п. 1.4., ч. 2, 3 п. 1.6. Положення про надання регулярної інформації відкритими акціонерними товариствами та підприємствами - емітентами облігацій”).

Згідно з вимогами  ч.1, 4,  ст. 11.  Закону України  „Про  державне регулювання ринку цінних паперів в Україні” від 30.10.96р. Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку накладає на юридичних осіб штрафи: за ненадання,  несвоєчасне  надання  або   надання   завідомо недостовірної  інформації  -  у  розмірі до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до п.18.3.  Правил розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій”, затверджених наказом ДКЦПФР № 2 від 09.01.97р. в редакції рішення ДКЦПФР № 27 від 13.02.01р., до учасників ринку цінних паперів за порушення  законодавства передбачено застосування санкцій: до юридичних осіб штраф у розмірі  до  1000  неоподатковуваних  мінімумів доходів  громадян - за неподання,  несвоєчасне подання або подання юридичними особами завідомо не достовірної інформації.

        Враховуючи вищевикладене, а також те, що відповідач не оскаржив постанову Одеського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку  № 716-ОД  від 11.12.06р.  в установленому законом порядку, не надав суду доказів проведення оплати штрафних санкцій в розмірі 8500 грн., суд вважає позовні вимоги Заступника прокурора Одеської області в інтересах держави в особі Одеського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку обґрунтованими та документально доведеними, у зв'язку з чим стягує з відповідача штраф в сумі 8500грн.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених ст.72 цього Кодексу (п.1 ст.71 КАС України).

Згідно ст.159 КАС України судове рішення повинно бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з'ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

          Враховуючи вищевикладене, суд задовольняє заявлені Заступником прокурора Одеської області позовні вимоги  про стягнення з ВАТ „Кодимський консервний завод” штрафу в розмірі  8500грн.  в повному обсязі.

                      Керуючись ст.ст.94, 160-164 КАС України, -

В И Р І Ш И В :

      1. Задовольнити позов повністю.

      2. Стягнути з ВАТ „Кодимський консервний завод” (66000, Одеська область,                   м. Кодима, вул. Чкалова, буд.1,  код ЄДРПОУ 05529018)  на користь Державного бюджету України 8500 (вісім тисяч п'ятсот) грн. штрафу  на  р/р 31111106600250, МФО 828011, код ЄДРПОУ 23215849 в Управлінні Державного казначейства в Одеській області .

Постанова може бути оскаржена в порядку ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної  сили у порядку ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                  

Дата ухвалення рішення01.06.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу764263
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —25/110-07-2645а

Постанова від 01.06.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Малярчук І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні