Ухвала
від 14.09.2018 по справі 921/362/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

14 вересня 2018 року м. ТернопільСправа №921/362/18

          Суддя Сидорук А.М. , розглянувширозглянувши матеріали справи

за позовом: Публічного акціонерного товариства "Укртелеком" 01601, м.Київ, бульвар Т.Шевченка,18, ідентифікаційний код 21560766 в особі Тернопільської філії ПАТ "Укртелеком" 46001, м.Тернопіль, вул. Чорновола,4, ідентифікаційний код 01188052

до відповідача: Управління соціального захисту населення Заліщицької районної державної адміністрації, 48600, Тернопільська область, Заліщицький район, м.Заліщики, вул..Грушевського, 12

про стягнення заборгованості в сумі 90 568 грн. 29 коп.

Встановив: Публічне акціонерне товариство "Укртелеком" 01601, м.Київ, бульвар Т.Шевченка,18, ідентифікаційний код 21560766 в особі Тернопільської філії ПАТ "Укртелеком" 46001, м.Тернопіль, вул. Чорновола,4, ідентифікаційний код 01188052 звернулось до Господарського суду Тернопільської області з позовною заявою до Управління соціального захисту населення Заліщицької районної державної адміністрації, 48600, Тернопільська область, Заліщицький район, м.Заліщики, вул..Грушевського, 12, ідентифікаційний код 03195671 про стягнення заборгованості в сумі 90 568 грн. 29 коп.

Статтею 12 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження, позовного провадження (загального або спрощеного).

В позовній заяві позивач просить суд розглядати справу у порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч.ч.1, 2 ст.247 Господарського процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Положеннями ч.5 ст.12 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч.3 ст.247 Господарського процесуального кодексу України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно ст. 249 ГПК України, клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

Таке клопотання має стосуватися розгляду в порядку спрощеного позовного провадження всієї справи і не може стосуватися лише певної частини позовних вимог, інакше суд не приймає його до розгляду, про що зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Пунктом 2 статті 250 ГПК України визначено, що у випадку, передбаченому частиною другою статті 247 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може: 1) задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження; або 2) відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

З огляду на зазначені норми законодавства, враховуючи предмет та підстави позову, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, а також з урахуванням клопотання позивача, суд дійшов висновку про можливість розгляду даної справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 12, 176, 234, 247,248,249, 250 ГПК України, господарський суд

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

2. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

3. Здійснювати розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

4. Розгляд справи призначити на 09 жовтня 2018 р. о 10 год. 00 хв.

5. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14,а, зал судових засідань № 2, 5 поверх.

6. Визначити відповідачу строк для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження до 05 жовтня 2018р.

7. За відсутності заперечень щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, запропонувати відповідачу протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду відзив на позовну заяву, оформлений з урахуванням вимог ст.ст. 165, 251 ГПК України, копію якого надіслати іншим учасникам справи; заперечення з урахуванням вимог ст.ст. 167, 251 ГПК України.

Вказані документи подати суду не пізніше, ніж за 3 дні до початку судового засідання.

8. Позивачу: у строк, не більше ніж п'ять днів з дня отримання відзиву, надати суду відповідь на відзив із його документальним обґрунтуванням; одночасно з надісланням відповіді до суду направити її копію з доданими документами відповідачу, докази направлення надати суду.

Вказані документи подати суду не пізніше, ніж за 3 дні до початку судового засідання.

9. Роз'яснити позивачу, що відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 46 ГПК позивач вправі збільшити або зменшити розмір вимог до початку першого судового засідання якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, а також відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви не пізніше ніж за п'ять днів до початку першого судового засідання у справі, що розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

10. Роз'яснити відповідачу, що в разі ненадання у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

11. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

12. Ухвала набирає законної сили 14 вересня 2018 року та оскарженню не підлягає.

13. Ухвалу надіслати сторонам у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою: https://te.court.gov.ua/sud5022.

Суддя                                                                                 А.М. Сидорук

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення14.09.2018
Оприлюднено18.09.2018
Номер документу76444808
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/362/18

Рішення від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 09.10.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 14.09.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні