Ухвала
від 12.09.2018 по справі 826/8480/14
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

12 вересня 2018 року м. Київ № 826/8480/14

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Григоровича П.О., розглянувши заяву про поновлення пропущеного строку пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі

за позовом Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку доПриватного акціонерного товариства Проектно-виробнича фірма Макрос про стягнення штрафу, В С Т А Н О В И В:

28 серпня 2018 року від Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку до суду надійшла заява про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 29.08.2018 призначено заяву про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання до розгляду в судовому засіданні на 12 вересня 2018 року.

Враховуючи не прибуття в судове засідання представника відповідача та подання представником позивача про розгляд справи за його відсутності, питання поновлення пропущеного строку пред'явлення виконавчого листа до виконання вирішується судом в порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву, Суд дійшов наступних висновків.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 05.08.2014 №826/8480/14 адміністративний позов Центрального територіального департаменту Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку задоволено.

Стягнуто з Приватного акціонерного товариства Проектно-виробнича фірма Макрос на користь Центрального територіального департаменту Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку штраф у розмірі 1700,00 грн.

22.10.2014, на виконання зазначеної вище постанови Окружного адміністративного суду міста Києва, в частині стягнення судового збору, видано виконавчий лист зі строком пред'явлення до виконання - до 25.08.2015.

Судом встановлено, що в межах строку пред'явлення виконавчого листа до виконання, позивач неодноразово звертався до органу державної виконавчої служби з заявами про примусове виконання рішення суду на підставі зазначеного вище виконавчого листа.

Втім, як свідчать додані до заяви про поновлення пропущеного строку пред'явлення виконавчого листа до виконання копії постанов ДВС про відкриття виконавчого провадження та про повернення виконавчого документу стягувачу без виконання, судове рішення не було виконано з причин, які від позивача не залежить (відсутність коштів та майна у відповідача).

В той же час, листом від 10.07.2018 №56223392/8 Шевченківський районний відділ ДВС міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві вкотре повернув позивачу оригінал виконавчого листа, втім, в даному випадку, з підстав пропуску строку пред'явлення виконавчого листа до виконання та одночасно запропонував звернутись до суду з відповідною заявою про поновлення такого строку.

Враховуючи те, що станом на липень 2017 пропуск строку пред'явлення виконавчого листа до виконання обумовлений обставинами, які від позивача не залежали, приймаючи до уваги те, що вперше виконавчий лист був пред'явлений до виконання в межах визначеного строку, а позивачем вчинялись всі залежні від нього дії для забезпечення виконання судового рішення, Окружний адміністративний суд міста Києва вважає за можливе поновити строк пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Керуючись ст.ст. 243, 248, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

Поновити Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку пропущений строк для пред'явлення виконавчого листа Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 жовтня 2014 року в адміністративній справі № 826/8480/14-а до виконання.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 293, 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Суддя П.О. Григорович

Дата ухвалення рішення12.09.2018
Оприлюднено17.09.2018
Номер документу76471951
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення штрафу

Судовий реєстр по справі —826/8480/14

Ухвала від 12.09.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Григорович П.О.

Ухвала від 29.08.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Григорович П.О.

Постанова від 05.08.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Погрібніченко І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні