Ухвала
від 13.09.2018 по справі 135/1235/18
ЛАДИЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 135/1235/18

Провадження № 1-кс/135/521/18

УХВАЛА

Іменем України

13.09.2018 року Ладижинський міський суд Вінницької області

в складі: слідчого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

розглянувши в м. Ладижин клопотання слідчого Ладижинськоговідділення поліціїБершадського відділуполіції Головногоуправління Національноїполіції уВінницькій областірядового поліції ОСОБА_3 про проведення експертизи у кримінальному провадженні,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Ладижинського ВП Бершадського ВП Головного Управління Національної поліції у Вінницькій області рядовий поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення експертизи матеріалів, речовин та виробів, зазначивши, що в провадженні Ладижинського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області перебувають матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018020070000194 від 05.09.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 309 КК України, за фактом того, що 04.09.2018 до чергової частини Ладижинського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області надійшов рапорт слідчого СВ Ладижинського ВП, про те що під час проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню №12018020070000122 від 13.06.2018, було встановлено факт незаконного зберігання наркотичної речовини рослинного походження зеленого кольору та невідомої речовини порошкоподібного походження білого кольору жителем АДРЕСА_1 ОСОБА_4 .

22.08.2018 в рамках кримінального провадження №12018020070000122 від 13.06.2018 винесено ухвалу Ладижинського міського суду про проведення обшуку приміщення співвласником якого являється ОСОБА_5 , ОСОБА_4 та ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_1 .

04.09.2018 згідно зі ст.ст. 234-236, 309 КПК України працівниками Ладижинського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області проведено обшук в приміщенні квартири за адресою: АДРЕСА_2 та виявлено:

- речовину рослинного походження зеленого кольору із специфічним запахом, що знаходилась у білому полімерному мішку схованому за кріслом у кімнаті ОСОБА_4 . В подальшому даний мішок був вилучений слідчим, кінець мішка був зв`язаний ниткою та опечатаний биркою із підписами понятих та слідчого;

- речовину рослинного походження зеленого кольору із специфічним запахом, що знаходилась в коробці із під навушників та була запакована в прозорий поліетиленовий пакет, що знаходився позаду крісла в кімнаті ОСОБА_4 . В подальшому дана речовина, яка запакована в прозорий поліетиленовий пакет, вилучена слідчим та поміщена до спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче Управління № 4377065;

- предмет, схожий на білу ганчірку із специфічним запахом, що знаходився в коробці із під навушників та був запакований в прозорий поліетиленовий пакет, який знаходився позаду крісла в кімнаті ОСОБА_4 . В подальшому даний предмет, схожий на білу ганчірку із специфічним запахом, що знаходився в коробці із під навушників та був запакований в прозорий поліетиленовий пакет, вилучений слідчим та поміщений до спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче Управління № 4481387;

- речовину рослинного походження зеленого кольору із специфічним запахом, що знаходилась на журналі, який розміщений на підвіконні в кімнаті ОСОБА_4 . В подальшому дана речовина вилучена слідчим та поміщена до спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче Управління № 4377064;

- речовину порошкоподібного походження білого кольору, яка знаходилась у фольгованому згортку та була схована у кріслі в кімнаті ОСОБА_4 . В подальшому дана речовина вилучена слідчим та поміщена до спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче Управління № 4396340.

В зв`язку з чим виникла необхідність встановити обставини, що мають істотне значення для кримінального провадження, а саме: чи являються вилучені речовини наркотичними засобами, психотропними речовинами або прекурсорами, якщо так, то чим саме та яка їх вага у сухому стані, що неможливо здійснити без наявних спеціальних знань та призначення відповідної судової експертизи.

Слідчий в судове засідання не прибув, згідно поданої заяви вказав, що клопотання підтримує, просить його розглянути в його відсутність.

Враховуючи норми ч. 3 ст. 244 КПК України, слідчий суддя вважає, що неприбуття слідчого не перешкоджає розгляду клопотання.

Згідно положень ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Дослідивши клопотання та додані матеріали слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для його задоволення, зважаючи на таке.

Відповідно дост. 242 КПК Україниекспертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для зясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Відповідно дост. 243 КПК Україниексперт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1ст. 244 КПК Україниу разі якщо для зясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Враховуючи, що клопотання слідчого відповідає вимогам ч.2ст. 244 КПК України, а також те, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, зокрема з`ясування наявності чи являються вилучені речовини наркотичними засобами, психотропними речовинами або прекурсорами, якщо так, то чим саме та яка їх вага у сухому стані, необхідні спеціальні знання, є необхідним призначити у кримінальному провадженні експертизу матеріалів речовин та виробів, проведення якої слідчий суддя вважає за необхідне доручити експертам Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (м. Вінниця, вул. В.Порика, 8).

Керуючись ст.242-244,369-372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого Ладижинського відділення поліції Бершадського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області рядового поліції ОСОБА_3 про проведення експертизи - задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні №12018020070000194 від 05.09.2018 року, за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, експертизу матеріалів, речовин та виробів, на вирішення якої поставити питання:

1)Чи являється речовина рослинного походження зеленого кольору, що знаходиться в білому полімерномумішку,кінець якогозв`язаний ниткоюта опечатанийбиркою ізпідписами понятихта слідчого, наркотичним засобом, психотропною речовиною або прекурсором? Якщо так, то чим саме та яка його вага у сухому стані ?

2)Чи являється суха подрібнена речовина, що знаходиться у прозорому поліетиленовомупакеті, який поміщено до спеціальногопакету Національнаполіція УкраїниГоловне слідчеУправління №4377065, наркотичним засобом, психотропною речовиною або прекурсором? Якщо так, то чим саме та яка його вага у сухому стані ?

3)Чи являється нашарування речовини на ганчірці, яка поміщена до спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче Управління № 4481387наркотичним засобом, психотропною речовиною або прекурсором? Якщо так, то чим саме та яка її маса ?

4)Чи являється суха речовина, яка поміщена до спеціальногопакету Національнаполіція УкраїниГоловне слідчеУправління №4377064, наркотичним засобом, психотропною речовиною або прекурсором? Якщо так, то чим саме та яка її вага у сухому стані ?

5)Чи являється біла порошкоподібна речовина у фольгованому згортку, який поміщено до спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче Управління № 4396340 наркотичним засобом, психотропною речовиною або прекурсором? Якщо так, то чим саме та яка її маса ?

Проведення експертизи доручити експертам Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (м. Вінниця, вул. В.Порика, 8).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність у відповідності до ст.ст. 384, 385КК України за дачу завідомо неправдивого висновку та про відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

6) Для проведення експертизи надати експертам експертної установи спеціальні пакети в яких знаходяться об`єкти дослідження, а саме:

-Національна Поліція України Головне Слідче Управління №4377065;

-Національна Поліція України Головне Слідче Управління № 4481387;

-Національна Поліція України Головне Слідче Управління №4377064;

-Національна Поліція України Головне Слідче Управління № 4396340;

-Полімерний мішок, кінець якого зв`язаний ниткою та опечатаний биркою із підписами понятих та слідчого.

При проваденні експертизи, в разі необхідності, дозволити повне або часткове знищення речових доказів в залежності від вибору методів дослідження та зміну їх властивостей.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення13.09.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —135/1235/18

Ухвала від 13.09.2018

Кримінальне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Корнієнко О. М.

Ухвала від 13.09.2018

Кримінальне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Корнієнко О. М.

Ухвала від 06.09.2018

Кримінальне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Корнієнко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні