Ухвала
від 17.09.2018 по справі 821/105/17
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

17 вересня 2018 р. м. ХерсонСправа № 821/105/17

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді: Василяки Д.К., розглянувши у письмовому провадженні заяву про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Білозерському районі Херсонської області до Відкритого акціонерного товариства "Білозерське ремонтно-транспортне підприємство" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій,

встановив:

07 вересня 2018 р. до суду надійшла заява ГУ ПФУ в Херсонській області (далі - заявник) про заміну сторони виконавчого провадження. Заява обґрунтована тим, що після реорганізації Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області приєднано до Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Заявник та представник відкритого акціонерного товариства "Білозерське ремонтно-транспортне підприємство" в судове засідання не з'явилися.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву, оцінивши додані до заяви докази, суд приходить до висновку про обґрунтованість заявленої вимоги виходячи з наступного: постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 13.02.2017 року у справі № 821/105/17 позовні вимоги Управління Пенсійного фонду в Білозерському районі Херсонської області до відкритого акціонерного товариства "Білозерське ремонтно-транспортне підприємство" про стягнення заборгованості у сумі 946,10 грн. - задоволено в повному обсязі.

Судове рішення у справі набрало законної сили 07 березня 2017 року і позивачу видано виконавчий лист від 24.03.2017 року.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 р. №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" відбулася реорганізація територіальних органів Пенсійного фонду України. У зв'язку з чим УПФУ в Білозерському районі Херсонської області реорганізовано шляхом злиття в Херсонське об'єднане управління ПФУ Херсонської області.

Згідно з Постановою КМУ від 08.11.2017 р. № 821 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України", наказу Пенсійного фонду України від 14 листопада 2017 року "Про заходи виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08 листопада 2017 року № 821" припинило діяльність Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області, яким як правонаступником, обліковується та контролюється заборгованість відкритого акціонерного товариства "Білозерське ремонтно-транспортне підприємство".

Статтею 379 КАС України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовується також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Враховуючи те, що Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Білозерському районі Херсонської області, заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 241, 248, 379 КАС України, суд

ухвалив:

Заяву задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні по адміністративній справі № 821/105/17 з Управління Пенсійного фонду України в Білозерському районі Херсонської області (код ЄДРПОУ 21294891) на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області (код ЄДРПОУ 21295057).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Одеського апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо ухвалу було постановлено поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, строк на апеляційне оскарження обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею.

Суддя Василяка Д.К.

Дата ухвалення рішення17.09.2018
Оприлюднено20.09.2018
Номер документу76479958
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —821/105/17

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 10.09.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Постанова від 13.02.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 13.01.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 13.01.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні