Ухвала
від 17.09.2018 по справі 1840/3463/18
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                                                                                        

С У М С Ь К И Й О К Р У Ж Н И Й А Д М І Н І С Т Р А Т И В Н И Й С У Д

                                                   У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

17 вересня 2018 р.                                                                       Справа №1840/3463/18

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Глазько С.М., перевіривши матеріали позовної заяви Обслуговуючого кооперативу "Житлово - будівельний кооператив "Будкомфорт" (вул. Комарова, 45, м. Ромни, Роменський район, Сумська область, 42000) до Роменської міської ради Сумської області (бул. Шевченка, 2, м. Ромни, Роменський район, Сумська область, 42000) про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії, -

                                                  В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Роменської міської ради Сумської області, в якій просить:

- визнати протиправними дії 46 сесії сьомого скликання Роменської міської ради Сумської області щодо неприйняття рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,1 га по вул. Коржівській обслуговуючому кооперативу "Житлово - будівельний кооператив "Будкомфорт" для колективного житлового будівництва за заявою (клопотанням) №1 від 18.10.2017 року;

- зобов'язати Роменську міську раду Сумської області прийняти рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,1 га по вул. Коржівській обслуговуючому кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Будкомфорт" для колективного житлового будівництва за заявою (клопотанням) №1 від 18.10.2017 №1.

Разом з позовною заявою позивачем подано клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України. З огляду на зазначене, перешкоди для прийняття позовної заяви та відкриття провадження у справі Сумським окружним адміністративним судом відсутні.

Враховуючи незначну складність справи, обсяг та характер наданих доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, суд на підставі ст. 257 Кодексу адміністративного судочинства України вважає необхідним розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження, надавши відповідачу строк для подання заперечень щодо розгляду справи за такими правилами.

Згідно з ч. 5 ст. 262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї зі сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Оскільки характер спірних правовідносин та предмет доказування у даній справі вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд вважає неможливим ухвалити законне та обґрунтоване судове рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Керуючись ст.ст. 171, 257, ч. 5 ст. 262 КАС України, суд –

                                                   У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №1840/3463/18 за позовом Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Будкомфорт" до Роменської міської ради Сумської області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії.

2. Клопотання Обслуговуючого кооперативу "Житлово - будівельний кооператив "Будкомфорт" про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження - задовольнити. Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

3. Призначити справу до розгляду по суті у судовому засіданні на "04" жовтня 2018 р. о 14:30 год. у приміщенні Сумського окружного адміністративного суду за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 159, зал. 204.

4. Копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати сторонам.

5. Копію позовної заяви з доданими до неї документами надіслати відповідачу.

6. Встановити відповідачу 15-денний строк для подання відзиву на позов, доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, та 5-денний строк для подання заперечень щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, з дня вручення йому копії ухвали про відкриття провадження у справі.

У вказаний строк зобов'язати відповідача надати документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

7. Попередити відповідача, що у разі неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов у встановлений судом строк без поважних причин вказане може бути кваліфіковано судом як визнання позову (ч. 4 ст. 159 Кодексу адміністративного судочинства України) та відповідно до ч. 6 ст. 162 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

8. Встановити позивачу 5-денний строк для подання відповіді на відзив відповідача проти позову з дня надіслання (вручення) йому копії такого відзиву та доданих до нього документів.

9. Встановити відповідачу 5-денний строк для подання заперечень щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів з дня надіслання (вручення) йому копії відповіді на відзив та доданих до нього документів.

10. Роз'яснити сторонам, що інформацію у справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://adm.su.court.gov.ua/sud1870/.

11. Ухвала може бути оскаржена лише з питання порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги через Сумський окружний адміністративний суд до Харківського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її ухвалення.

Суддя                                         С.М. Глазько

                                                                                

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.09.2018
Оприлюднено21.09.2018
Номер документу76515838
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1840/3463/18

Постанова від 12.12.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бондар В.О.

Постанова від 12.12.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бондар В.О.

Ухвала від 04.12.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бондар В.О.

Ухвала від 04.12.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бондар В.О.

Ухвала від 26.11.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бондар В.О.

Ухвала від 26.11.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бондар В.О.

Рішення від 04.10.2018

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Рішення від 04.10.2018

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні