Ухвала
від 18.09.2018 по справі 200/14852/17
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 200/14852/17

Провадження №1-кп/367/148/2018

УХВАЛА

Іменем України

18 вересня 2018 року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданнів приміщенні Ірпінського міського суду Київської області кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст. 190 ч. 2 КК України, ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.ст. 190 ч. 2, 209 ч. 1 КК України внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань 31.01.2017 року за № 12017040000000076,-

встановив:

30.10.2017 року до Ірпінського міського суду Київської області з Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст. 190 ч. 2 КК України, ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.ст. 190 ч. 2, 209 ч. 1 КК України.

У підготовчому судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 просила суд призначити кримінальне провадження до судового розгляду в судовому засіданні, зазначила, що дане кримінальне провадження підсудне Ірпінському міському суду Київської області, підстав для закриття провадження немає, обвинувальний акт відповідає вимогам Кримінального процесуального законодавства, а тому можливо призначити судовий розгляд даного кримінального провадження у відкритому судовому засіданні у строки, визначені КПК України, з викликом в судове засідання обвинуваченого та свідків. Крім того, прокурор просила обрати запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_5 у вигляді домашнього арешту посилаючись на те, що він не з`являвся в судові засідання 26.03.2018 р., 11.05.2018 р., 09.08.2018 р. Просила також продовжити запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_6 строком на 2 місяці.

Захисник ОСОБА_4 заявив клопотання про повернення обвинувального акту прокурору посилаючись на те, що обвинувальний акт не відповідає вимогам закону, оскільки формулювання обвинувачення містять суперечності та не конкретизованість. Так, в обвинувальному акті не зазначено коли і де у ОСОБА_5 виник злочинний умисел направлений на заволодіння чужим майном, не встановлено місце і період часу коли ОСОБА_5 вступив в злочинну змову з ОСОБА_6 та чи був в діях ОСОБА_6 умисел направлений на заволодіння коштами низки підприємств. Також, в обвинувальному акті не зазначені дати, місця, а також суми грошових коштів, які нібито ОСОБА_5 передавав ОСОБА_6 . Крім того, захисник просив змінити запобіжний захід ОСОБА_6 з тримання під вартою на домашній арешт та обрати обвинуваченому ОСОБА_5 запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, посилаючись на те, що останній декілька разів не з`являвся в судові засідання.

Обвинувачений ОСОБА_5 просив призначити кримінальне провадження до судового розгляду, заперечував проти обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Зазначив, що в судові засідання 26.03.2018 р., 11.05.2018 р., 09.08.2018 р. не з`явився, тому ще перебував у відрядженні.

Обвинувачений ОСОБА_6 підтримав думку свого захисника, просив повернути обвинувальний акт прокурору, змінити йому запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт та обрати обвинуваченому ОСОБА_5 запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Заслухавши думкуучасників підготовчогосудового засідання,вивчивши обвинувальнийакт,доданідо нього додатки, суд дійшов до висновку, що обвинувальний акт підлягає поверненню прокурору, у зв`язку з його невідповідністю вимогам КПК України з наступних підстав.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право прийняти рішення про повернення обвинувального акту, якщо він не відповідає вимогам цього Кодексу.

Так, у відповідності до вимог п. 5 ч. 2 ст. 291 КПК України, обвинувальний акт має містити зокрема виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими, правову кваліфікацію кримінального правопорушення з посиланням на положення закону і статті (частини цієї статті) закону України про кримінальну відповідальність та формулювання обвинувачення. Всі відомості вказані в даній статті повинні бути узгоджені та не суперечити одна одній.

Пунктом «а» ч. 3 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ратифікованої Законом України №475/97-ВР від 17 липня 1997 року, передбачено, що кожний обвинувачений у вчиненні кримінального правопорушення має право бути негайно і детально поінформованим зрозумілою для нього мовою про характер і причини обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення.

Крім того, відповідно до вимог ст. 337 КПК України, судовий розгляд проводиться лише стосовно особи, якій висунуте обвинувачення, і лише в межах висунутого обвинувачення відповідно до обвинувального акта.

Обвинувачення, відповідно до ч. 1 ст. 3 КПК України це твердження про вчинення певною особою діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність, висунуте в порядку, встановленому цим Кодексом.

Статтею 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» передбачено те, що суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Європейський суд з прав людини у справі «Абрамян проти Росії» від 09.10.2008 р. зазначив, що у тексті підпункту «а» п. 3 ст. 6 Конвенції вказано на необхідність приділяти особливу увагу роз`ясненню «обвинувачення» особі, стосовно якої порушено кримінальну справу. Деталі вчинення злочину можуть відігравати вирішальну роль під час судового розгляду кримінальної справи, оскільки саме з моменту доведення їх до відома підозрюваному він вважається офіційно письмово повідомлений про фактичні та юридичні підстави пред`явленого йому обвинувачення. Крім того, Європейський суд з прав людини нагадує, що положення зазначеного вище підпункту «а» п. 3 ст. 6 Конвенції необхідно аналізувати у світлі більш загальної норми про право на справедливий судовий розгляд, гарантоване п. 1 цієї статті. У кримінальній справі надання повної детальної інформації щодо пред`явленого особі обвинувачення, а також про правову кваліфікацію, яку суд може дати відповідним фактам, є важливою передумовою забезпечення справедливого судового розгляду (рішення від 20.04.2006р. у справі І.Н. та інші проти Австрії, п.34).

Справедливість під час провадження у справі необхідно оцінювати, беручи до уваги розгляд справи в цілому (рішення від 01.03.2001р., справа «Даллос проти Угорщини, п. 47). Крім того право бути поінформованим про характер і причини обвинувачення потрібно розглядати у світлі права обвинуваченого мати можливість підготуватися до захисту, гарантованого підпунктом «b» п. 3 ст. 6 Конвенції (рішення у справі «Пелісьє та Сассі проти Франції», п. 54).

Так, формулювання обвинувачення повинно складатися з обставин, які свідчать про наявність доведених даних про подію (час, місце, спосіб) кримінального правопорушення, форму вини, мотив і мету його вчинення, обставини, які впливають на ступень тяжкості кримінального правопорушення тощо.

Правова кваліфікація дій особи в обвинувальному акті повинна містити не тільки посилання на окрему статтю і частину цієї статі кримінального закону, а й точне формулювання у тому числі і об`єктивної сторони та кваліфікуючих ознак конкретного кримінального правопорушення.

Як вбачаєтьсяз обвинувальногоакту затвердженогопрокурором 31.08.2017р.у кримінальномупровадженні заобвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст. 190 ч. 2 КК України, ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.ст. 190 ч. 2, 209 ч. 1 КК України внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань 31.01.2017 року за № 12017040000000076, вищевказаних вимог кримінального процесуального законодавства дотримано не було, оскільки в ньому відсутній конкретний і зрозумілий виклад фактичних обставин кримінальних правопорушень, які прокурор вважає встановленими, а ті обставини, які викладені, не узгоджені між собою та мають суперечності одна одній. Також в даному обвинувальному акті пред`явлене обвинувачення не було сформулювано належним чином, оскільки обвинувачення, викладене в обвинувальному акті, містить істотні недоліки, що стосуються обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, є неконкретними та не зрозумілими.

Так, під час досудового розслідування встановлено, що у ОСОБА_5 в невстановлений досудовим розслідуванням час у невстановленому досудовим розслідуванням місці виник злочинний умисел направлений на заволодіння чужим майном, шляхом обману.

Перебуваючи уневстановленому слідствомдень,час тамісці ранішезнайомий ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , запропонував ОСОБА_5 заволодіти коштами рядупідприємств Харківської та Дніпропетровської областей шляхом обману,на що ОСОБА_5 погодився, вступивши з ОСОБА_6 у злочинну змову.

Так, ОСОБА_6 перебуваючи у невстановлені слідством день, час та місці, переслідуючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, відповідно до його ролі у вчинені злочину та з метою приховування слідів своєї злочинної діяльності, через не встановлену слідством особу, запропонував ОСОБА_7 та ОСОБА_8 створити Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» ЄРДПОУ: 40849486, розрахунковий/рахунок НОМЕР_1 (далі по тексту БО)., на що ОСОБА_9 та ОСОБА_8 будучи необізнаними про злочинний умисел ОСОБА_6 погодилися.

При цьому, зазначена Благодійна Організація «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» ЄРДПОУ: 40849486, будь - якого відношення до збору та надання благодійної допомоги на користь військовослужбовців Збройних Сил України не мала, за місцем реєстрації ніколи не перебувала.

Маючи умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих коштів ОСОБА_5 перебуваючи в невстановлені слідством день, час та місці отримав від ОСОБА_6 уставну документацію Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» ЄРДПОУ: 40849486, картку із р/р НОМЕР_1 відкриту в ПАТ «ПУМБ», до того ж ОСОБА_6 визначив роль ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, відповідно до якої ОСОБА_5 у всесвітній мережі «Інтернет» необхідно підшукувати підприємства і з метою полегшення вчинення злочину, представлятися керівником або заступником керівника обласної адміністрації Харківської чи Дніпропетровської областей, повідомляючи підприємцям про необхідність у наданні, начебто благодійної грошової допомоги на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах та шпиталях. При цьому, для надання своїм словам достовірності, після погодження із підприємцями чи фізичними особами - підприємцями надати грошову допомогу, ОСОБА_5 використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», зі спеціально-створеного електронного поштового ящика ІНФОРМАЦІЯ_1 , надсилатиме лист- звернення із визначеним розміром допомоги, реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» ЄРДПОУ: 40849486 та р/р НОМЕР_1 закріплений за БО, на який в подальшому ошукані особи повинні перераховувати кошти.

Крім того, ОСОБА_6 обумовив, що з коштів, перерахованих ошуканими особами на р/р Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», ОСОБА_5 повинен віддавати йому 75% у місці визначеному ОСОБА_6 .

Погодившись на умови запропоновані ОСОБА_6 , ОСОБА_5 виконуючи відведену йому роль у вчиненні злочину, діючи погоджено у групі, з корисливих мотивів, переслідуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих коштів шляхом обману, 28.11.2016 р. (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовому розслідуванні місці використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», підшукував підприємство ПП «Никифоров» (ЄРДПОУ: 31940558 юридична адреса: м. Харків, вул. Катерининська, 46) та зателефонував на номер телефону, що був розміщений на Інтернет-сайті керівнику ПП «Никифоров» ОСОБА_10 , реалізуючи умисел, з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 , представився заступником голови Харківської обласної державної адміністрації, після чого повідомив керівнику ПП «Никифоров» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ПП «Никифоров» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи введеним в оману, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих коштів шляхом обману, надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика ІНФОРМАЦІЯ_1 на електрону адресу ПП«Никифоров» лист - звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 15000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ГГУМБ». Керівник ПП «Никифоров», не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи введеним в оману, перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» кошти розмірі 15000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ПП «Никифоров» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на ОСОБА_8 , після чого отримав готівку через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину грошових коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом грошовими коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ПП «Никифоров» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 15000 гривень.

22.12.2016року,більш точногочасу вході досудовимрозслідуванням невстановлено ОСОБА_5 ,продовжуючи своюзлочину діяльність,діючи погодженоу групізі спільникомзлочину ОСОБА_6 ,вчинюючи злочинповторно,переслідуючи злочиннийумисел спрямованийна незаконнезбагачення зарахунок чужихкоштів шляхомобману перебуваючиу м.Києві,невстановленому досудовомурозслідуванні місці,зателефонував керівникуПП «Никифоров»(ЄРДПОУ31940558юридична адреса:м.Харків,вул. Катерининська, 46) ОСОБА_10 , реалізуючи умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 , повторно представився заступником голови Харківської обласної державної адміністрації, після чого повідомив керівнику ПП«Никифоров» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ПП «Никифоров» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оману, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про наміри ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих коштів шляхом обману, надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика ІНФОРМАЦІЯ_1 на електрону адресу ПП«Никифоров» лист- звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 8000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник «Никифоров» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи веденим в оману, перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» кошти розмірі 8000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 , виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом кошти ПП«Никифоров» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого реалізував готівку через банкомати м.Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ПП«Никифоров» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 8000 гривень.

29.12.2016року, більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено ОСОБА_5 , продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізовуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», підшукав підприємство ТДВ «Спеціалізована пересувна механізована колона №90» (ЄРДПОУ: 01036247 юридична адреса: Дніпропетровська область, смт. Слобожанське, вул. Василя Сухомлинського, 74) та зателефонував на номер, що був розміщений в Інтернет-сайті керівнику ТДВ «Спеціалізована пересувна механізована колона №90» ОСОБА_11 реалізуючи умисел, з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 , представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ТДВ «Спеціалізована пересувна механізована колона № 90» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ТДВ «Спеціалізована пересувна механізована колона № 90» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оману, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 продовжуючи реалізовувати злочинний умисел з метою збагачення за рахунок чужих грошових коштів, надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика ІНФОРМАЦІЯ_1 на електрону адресу ТДВ «Спеціалізована пересувна механізована колона № 90» лист-звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 15000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ТДВ «Спеціалізована пересувна механізована колона № 90» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи веденим в оману, перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» кошти розмірі 15000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ТДВ «Спеціалізована пересувна механізована колона № 90» з використанням електронно-обчислювальної техніки, з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав готівку через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину грошових коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом грошові коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 умисно, з корисливих мотивів шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ТДВ «Спеціалізована пересувна механізована колона № 90» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі в особі керівника ОСОБА_11 у розмірі 15000 гривень.

10.01.2017 року, більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, переслідуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих коштів, перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванні місці використовуючи всесвітню мережу «Інтернет» підшукав підприємство ПрАТ «Комбінат Придніпровський» (ЄРДПОУ: 01528186 юридична адреса: м. Дніпро, вул. Журналістів, 15) та зателефонував на номер телефон, що був розмішений на Інтернет-сайті ПрАТ «Комбінат Придніпровський» (ЄРДПОУ 01528186 юридична адреса: м. Дніпро, вул. Журналістів, 15) керівнику ОСОБА_13 . Реалізуючи умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 , представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ПрАТ «Комбінат Придніпровський» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ПрАТ «Комбінат Придніпровський» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оману, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих коштів шляхом обману надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика ІНФОРМАЦІЯ_1 на електрону адресу ПрАТ «Комбінат Придніпровський» лист-звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 10000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ПрАТ «Комбінат Придніпровський» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи веденим в оману, перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» кошти розмірі 10000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 , виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ПрАТ «Комбінат Придніпровський» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав готівку через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом грошові кошти ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману, незаконно заволоділи грошовими коштами ПрАТ «Комбінат Придніпровський» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 10000 гривень.

13.01.2017року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», підшукав підприємство ПрАТ «Лінде Газ України», (ЄРДПОУ: 05761850, юридична адреса: м. Дніпро, вул. Киснева, 1) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет-сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_14 . Реалізуючи злочинний умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 , представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ПрАТ «Лінде Газ України» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ПрАТ «Лінде Газ України» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оману, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих коштів шляхом обману надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика ІНФОРМАЦІЯ_1 на електрону адресу ПрАТ «Лінде Газ України» лист- звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 30000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ПрАТ «Лінде Газ України» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи веденим в оману, перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» кошти розмірі 30000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ПрАТ «Лінде Газ України» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав готівку через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину грошових коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом грошовими коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману, незаконно заволоділи грошовими коштами ПрАТ «Лінде Газ України» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 30000 гривень.

13.01.2017року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», підшукав підприємство ТОВ «Дніпровський завод бурового обладнання» (ЄРДПОУ 40040080, юридична адреса м. Дніпро, вул. Ударників, 27) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет- сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_15 . Реалізуючи злочинний умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ТОВ «Дніпровський завод бурового обладнання» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ТОВ «Дніпровський завод бурового обладнання» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оману, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих коштів шляхом обману, надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика ІНФОРМАЦІЯ_1 на електрону адресу ТОВ «Дніпровський завод бурового обладнання» лист-звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 5000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ТОВ «Дніпровський завод бурового обладнання» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи веденими в оману, перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» грошові кошти розмірі 5000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ТОВ «Дніпровський завод бурового обладнання» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав готівку через банкомати м.Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 , та ОСОБА_6 , розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману, незаконно заволоділи грошовими коштами ТОВ «Дніпровський завод бурового обладнання» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 5000 гривень.

18.01.2017року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет» підшукав підприємство ТДВ «Дніпрокомунтранс» (ЄРДПОУ 02128158, юридична адреса: в м. Дніпро, вул. Запорізьке шосе, 26) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет-сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_16 . Реалізуючи злочинний умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ТДВ «Дніпрокомунтранс» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ТДВ «Дніпрокомунтранс» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оману, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика bf.svitchudes@gmail.com на електрону адресу ТДВ «Дніпрокомунтранс» лист-звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 8000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ТДВ «Дніпрокомунтранс» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи веденим в оману, перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» кошти розмірі 8000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 , виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ТДВ «Дніпрокомунтранс» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав готівку через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ТДВ «Дніпрокомунтранс» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 8000 гривень.

19.01.2017 року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет» підшукав підприємство TOB «НВО» Трубосталь» (ЄРДПОУ:32475729, юридична адреса: Дніпропетровська область, м. Нікополь, проспект Трубників, 56/91) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтеренет-сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_17 , реалізуючи злочинний умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ТОВ «НВО`Трубосталь» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ТОВ «НВО» Трубосталь» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оману, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика bf.svitchudes@gmail.com на електрону адресу ТОВ «НВО`Трубосталь» лист-звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 15000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ТОВ «НВО`Трубосталь» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи веденим в оман, перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» грошові кошти розмірі 15000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти TOB «НВО`Трубосталь» р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав готівку через банкомати м.Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману, незаконно заволоділи грошовими коштами ТОВ «НВО`Трубосталь» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 15000 гривень.

23.01.2017 р. (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізовуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет» підшукав підприємство ПАТ «Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів» (ЄРДПОУ: 00554514 юридична адреса: м. Дніпро, вул. Універсальна, 10) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет-сайті вказаного підприємства керівнику ОСОБА_18 , реалізуючи умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ПАТ «Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ПАТ «Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оману, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика ІНФОРМАЦІЯ_1 на електрону адресу ПАТ «Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів» лист-звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 15000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ПАТ «Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів», не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи веденим в оману, перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» грошові кошти розмірі 15000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ПАТ «Дніпровагонрембуд» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав готівку через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ПАТ «Дніпровагонрембуд» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 15000 гривень.

25.01.2017 року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізовуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет» підшукав підприємство ТДВ «Фабрика «Ювілейна» (ЄРДПОУ: 13462699 юридична адреса: м. Дніпро, вул. Верещагіна, 107) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет- сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_19 , реалізуючи умисел, з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 , представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ТДВ «Фабрика «Ювілейна» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ТДВ «Фабрика «Ювілейна» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оман, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика bf.svitchudes@gmail.com на електрону адресу ТДВ «Фабрика «Ювілейна» лист - звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 5000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ТДВ «Фабрика «Ювілейна» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи веденим в оману, перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» кошти розмірі 5000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ТДВ «Фабрика «Ювілейна» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав готівку через банкомати м.Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд, не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ТДВ «Фабрика «Ювілейна» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 5000 гривень.

26.01.2017 року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізовуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», підшукав підприємство ТОВ «Завод» Титан-Дніпро» (ЄРДПОУ: 19094475 юридична адреса: м. Дніпро, вул. Чичеріна, 63) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет-сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_20 . Реалізуючи умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 , представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ТОВ «Завод» Титан-Дніпро» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ТОВ «Завод» Титан-Дніпро» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оман, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика bf.svitchudes@gmail.com на електрону адресу ТОВ «Завод» Титан-Дніпро» лист-звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 6000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ТОВ «Завод» Титан-Дніпро» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи веденим в оману, перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» грошові кошти розмірі 6000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ТОВ «Завод» Титан-Дніпро» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав грошові кошти через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 діючи погоджено, за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ТОВ «Завод» Титан-Дніпро» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 6000 гривень.

08.02.2017року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізовуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», підшукав підприємство ТОВ «Верстатобудівельник», (ЄРДПОУ: 30295603 юридична адреса: м. Дніпро, вул. Академіка Белелюбського, 14) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет-сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_21 . Реалізовуючи умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм ловам, ОСОБА_5 , представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ТОВ «Верстатобудівельник» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ТОВ «Верстатобудівельник» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оман, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика bf.svitchudes@gmail.com на електрону адресу ТОВ «Верстатобудівельник» лист-звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 4000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ТОВ «Верстатобудівельник» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи веденим в оману перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» кошти розмірі 4000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ТОВ «Верстатобудівельник» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав грошові кошти через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ТОВ «Верстатобудівельник», тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 4000 гривень.

10.02.2017 року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізовуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», підшукав підприємств ПАТ «ПЕЕМ» Центральна Енергетична Компанія» (ЄРДПОУ: 31793056 юридична адреса м. Дніпро, вул. Дмитра Кедріна, 28) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет-сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_22 . Реалізуючи умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ПАТ «ПЕЕМ» Центральна Енергетична Компанія» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ПАТ «ПЕЕМ» Центральна Енергетична Компанія» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оман, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика bf.svitchudes@gmail.com на електрону адресу ПАТ «ПЕЕМ» Центральна Енергетична Компанія» лист-звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 15000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ПАТ «ПЕЕМ» Центральна Енергетична Компанія» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , будучи веденим в оману, перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» кошти розмірі 15000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючими умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ПАТ «ПЕЕМ» Центральна Енергетична Компанія» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав грошові кошти через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману, незаконно заволоділи грошовими коштами ПАТ «ПЕЕМ» Центральна Енергетична Компанія» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 15000 гривень.

14.02.2017року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено ОСОБА_5 ), продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізовуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», підшукав підприємство ТОВ «БМП-870»(ЄРДПОУ:31828889 юридична адреса: м. Дніпро, вул. Столярова, 3) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет-сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_23 . Реалізуючи умисел, з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ТОВ «БМП-870» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ТОВ «БМП-870» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оман, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика bf.svitchudes@gmail.com на електрону адресу ТОВ «БМП- 870» лист-звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 10000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ТОВ «БМП-870» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» кошти розмірі 10000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ТОВ «БМП-870» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав грошові кошти через банкомати м. Києва та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 , та ОСОБА_6 , розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ТОВ «БМП-870» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 10000 гривень.

21.02.2017року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізовуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», підшукав підприємство ТОВ «Дніпровський трубний завод» (ЄРДПОУ:36053445, юридична адреса в м. Дніпро, вул. Євпаторійська, 40/7) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет-сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_24 . Реалізуючи умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ТОВ «Дніпровський трубний завод» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ТОВ «Дніпровський трубний завод» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оману, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика ІНФОРМАЦІЯ_1 на електрону адресу ТОВ «Дніпровський трубний завод» лист-звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 15000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ТОВ «Дніпровський трубний завод» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» грошові кошти розмірі 15000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом кошти ТОВ «Дніпровський трубний завод» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав грошові кошти через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ТОВ «Дніпровський трубний завод» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 15000 гривень.

23.02.2017року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізовуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет» підшукав підприємства ТОВ «Торговий дім Елвас» (ЄРДПОУ: 31737080 юридична адреса: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 17-в) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет-сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_25 . Реалізуючи умисел, з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ТОВ «Торговий дім Елвас» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ТОВ «Торговий дім Елвас» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оман, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика bf.svitchudes@gmail.com на електрону адресу ТОВ «Торговий дім Елвас» лист- звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 15000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ТОВ «Торговий дім Елвас» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» грошові кошти розмірі 15000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ТОВ «Торговий дім Елвас» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав грошові кошти через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ТОВ «Торговий дім Елвас» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 15000 гривень.

24.02.2017року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізовуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», підшукав підприємство ПМБП «Строїтель-П» (ЄРДПОУ: 23079180, юридична адреса м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 2-к) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет-сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_26 . Реалізуючи умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ПМБП «Строїтель-П» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ПМБП «Строїтель-П» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оману, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика bf.svitchudes@gmail.com на електрону адресу ПМБП «Строїтель-П» лист- звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 15000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ПМБП «Строїтель-П» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» грошові кошти розмірі 15000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ПМБП «Строїтель-П» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав грошові кошти через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ПМБП «Строїтель-П» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 15000 гривень.

27.02.2017 року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізовуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», підшукав підприємство ТОВ «ДДАП-РАКС» (ЄРДПОУ:33984335 юридична адреса Дніпропетровська область, м. Камянське, вул. Ігнатія Ясюковича, 1) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет - сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_27 . Реалізовуючи умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_12 , після чого повідомив керівнику ТОВ «ДДАП- РАКС» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ТОВ «ДДАП-РАКС» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, будучи веденим в оману, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика bf.svitchudes@gmail.com наелектрону адресуТОВ «ДДАП-РАКС»лист-зверненняіз визначеноюсумою грошовоїдопомоги урозмірі 10000гривень тареквізити БлагодійноїОрганізації «Всеукраїнськийблагодійний фонд«Світ Чудес»,із р/р НОМЕР_1 відкритого вПАТ «ПУМБ».Керівник ТОВ«ДДАП-РАКС»не підозрюючипро злочиннінаміри ОСОБА_5 ,будучи веденимв оману,перевів нар/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» кошти розмірі 10000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом грошові кошти ТОВ «ДДАП-РАКС» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого отримав грошові кошти через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом грошовими коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 , діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ТОВ «ДДАП-РАКС» тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 10000 гривень.

16.03.2017року (більш точного часу в ході досудовим розслідуванням не встановлено), ОСОБА_5 продовжуючи свою злочину діяльність, діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_6 , за налагодженою злочинною схемою, вчинюючи злочин повторно, реалізовуючи злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, перебуваючи у м. Києві, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», підшукав підприємство ПМБП «Строїтель-П» (ЄРДПОУ: 23079180 юридична адреса м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 2-к) та зателефонував на номер, що був розміщений на Інтернет-сайті керівнику вказаного підприємства ОСОБА_26 . Реалізуючи умисел з метою полегшення вчинення злочину та надання достовірності своїм словам, ОСОБА_5 представився заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації - ОСОБА_28 , після чого повідомив керівнику ПМБП «Строїтель-П» про необхідність у надані фінансової допомоги начебто на користь військових, що постраждали на Сході України під час проведення Антитерористичної операції, і які перебувають на лікуванні в медичних закладах, при цьому заздалегідь не маючи наміру виконувати свої зобов`язання, а саме надавати будь-яку допомогу. Керівник ПМБП «Строїтель-П» достовірно знаючи по складність ситуації на Сході України та її наслідки, бажаючи допомогти військовим постраждалим під час захисту кордонів та цілісності Батьківщини, без вагань погодився надати благодійну фінансову допомогу, при цьому не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 . Після отримання згоди на надання фінансової допомоги, ОСОБА_5 продовжуючи реалізовувати злочинний умисел на незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, надіслав зі створеного ним електронного поштового ящика bf.svitchudes@gmail.com на електрону адресу ПМБП «Строїтель-П» лист-звернення із визначеною сумою грошової допомоги у розмірі 19000 гривень та реквізити Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», із р/р НОМЕР_1 відкритого в ПАТ «ПУМБ». Керівник ПМБП «Строїтель-П» не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_5 , перевів на р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» кошти розмірі 19000 гривень.

Далі, ОСОБА_5 виконуючи умови відведені йому у злочинній змові із ОСОБА_6 ролі, діючи умисно, з корисливих мотивів, бажаючи довести злочин до кінця, перерахував отримані шахрайським шляхом кошти ПМБП «Строїтель-П» з р/р НОМЕР_1 відкритого на Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» на р/р НОМЕР_2 відкритий на свідка ОСОБА_8 , після чого реалізував готівку через банкомати м. Києва, та відповідно до умов злочинної змови, частину коштів відав ОСОБА_6 . Отриманими злочинним шляхом коштами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 розпорядились на власний розсуд не пов`язаний з благодійництвом.

Таким чином, ОСОБА_6 діючи погоджено за попередньою змовою у групі з ОСОБА_5 , умисно з корисливих мотивів, шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами ПМБП «Строїтель-П», тим самим спричинивши матеріальну шкоду юридичній особі у розмірі 19000 гривень.

В періодчасу з28.11.2016р.по 16.03.2017р.підприємствами Харківськоїта Дніпропетровськоїобластей врезультаті шахрайськихдій ОСОБА_5 та ОСОБА_6 добровільно налікування пораненимвійськовослужбовцям ЗбройнихСил Українив зоніантитерористичної операціїперераховано 235тис. грн. на р/р НОМЕР_1 Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес».

Окрім того, під час досудового розслідування встановлено, що з 28.11.2016 р. по 16.03.2017 р. (більш точного часу у ході досудового розслідування не встановлено), ОСОБА_6 діючи погоджено у групі зі спільником злочину ОСОБА_5 , вчинюючи злочин повторно, переслідуючи злочинний умисел спрямований на незаконне збагачення за рахунок чужих коштів шляхом обману, вчинили кримінальні правопорушення передбачені ч. 2 ст. 190 КК України, а саме шляхом обману заволоділи грошовими коштами ПП «Никифоров» у розмірі 23000 гривень, ТДВ «Спеціалізована пересувна механізована колона № 90» у розмірі 15000 гривень, ПрАТ «Комбінат Придніпровський» у розмірі 10000 гривень, ПрАТ «Лінде Газ України» у розмірі 30000 гривень, ТОВ «Дніпровський завод бурового обладнання» у розмірі 5000 гривень, ТДВ «Дніпрокомунтранс» у розмірі 8000 гривень, ТОВ «НВО`Трубосталь» у розмірі 15000 гривень, ПАТ «Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів» у розмірі 15000 гривень, ТДВ «Фабрика «Ювілейна» у розмірі 5000 гривень, ТОВ «Завод» Титан-Дніпро» у розмірі 6000 гривень, ТОВ «Верстатобудівельник» у розмірі 4000 гривень, ПАТ «ПЕЕМ» Центральна Енергетична Компанія» у розмірі 15000 гривень, ТОВ «БМП-870» у розмірі 10000 гривень, ТОВ «Дніпровський трубний завод» у розмірі 15000 гривень, ТОВ «Торговий дім Елвас» у розмірі 15000 гривень, ПМБП «Строїтель-П» у розмірі 34000 гривень, ТОВ «ДДАП- РАКС» у розмірі 10000 гривень, всього на загальну суму 235 000,00 гривень які, під час отримання частинами через банкомати м. Києва, розділялися між співучасником злочину ОСОБА_5 - 25% та ОСОБА_6 - 75% відповідно до попередньої домовленості. Отримавши злочинним шляхом грошові кошти у сумі 176 250 грн. у ОСОБА_6 , в невстановлений досудовим розслідуванням час у невстановленому досудовим розслідуванням місці виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, а саме - вчинення правочину з коштами, одержаними внаслідок вчиненого кримінального правопорушення, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

Так, ОСОБА_6 04.04.2017 року перебуваючи у м. Ірпінь, Київської області, більш точне місце та час слідством не встановлено, реалізуючи злочинний умисел спрямований на легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, тобто на вчинення угоди з грошовими коштами, одержаними внаслідок вчиненого кримінального правопорушення, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинив правочин з фізичною особою ОСОБА_29 , ІНН НОМЕР_3 , паспорт громадянина України НОМЕР_4 , а саме уклав попередній договір, відповідно якого ОСОБА_6 , сплатив 378 900 гривень за квартиру за будівельним АДРЕСА_1 , який будується на земельних ділянках площею 0,1 га кадастровий номер 3210900000:01:175:0191, площею 0,0598 га, кадастровий номер 3210900000:01:175:0192 за адресою: АДРЕСА_2 , тим самим легалізував 176 250 грн. отриманих злочинним шляхом.

Однак, прокурор не встановив точний період скоєння інкримінованих обвинуваченим злочинів.

Так,в обвинувальномуакті зазначено,що перебуваючи уневстановленому слідствомдень,час тамісці раніше знайомий ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,запропонував ОСОБА_5 заволодіти коштаминизки підприємств Харківської та Дніпропетровськоїобластей шляхом обману,на що ОСОБА_5 погодився, вступивши з ОСОБА_6 у злочинну змову. В подальшому, ОСОБА_6 перебуваючи у невстановлені слідством день, час та місці, переслідуючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, відповідно до його ролі у вчинені злочину та з метою приховування слідів своєї злочинної діяльності, через не встановлену слідством особу, запропонував ОСОБА_7 та ОСОБА_8 створити Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес» ЄРДПОУ: 40849486, р/р НОМЕР_1 (далі по тексту БО)., на що ОСОБА_9 та ОСОБА_8 будучи необізнаними про злочинний умисел ОСОБА_6 погодилися.

Виходячи з вищевикладеного незрозуміло, в якому році, місяці та дні у обвинувачених виник умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману та де саме вони про це домовились. Також, в обвинувальному акті не зазначено, чи виділено в окреме провадження матеріали відносно невстановленої особи, через яку ОСОБА_6 запропонував ОСОБА_7 та ОСОБА_8 створити Благодійну Організацію «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», та чи проводиться досудове слідство правоохоронними органами відносно цієї особи.

Крім того, в обвинувальному акті вказано, що ОСОБА_6 обумовив, що з коштів, перерахованих ошуканими особами на р/р Благодійної Організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Світ Чудес», ОСОБА_5 повинен віддавати йому 75% у місці визначеному ОСОБА_6 . Однак, в подальшому, по всім епізодам інкримінованих обвинуваченим кримінальних правопорушень незрозуміло, які суми грошових коштів залишались у ОСОБА_5 , а які суми передавались останнім ОСОБА_6 . До того ж, виходячи зізмісту обвинувальногоакту вбачається,щоОСОБА_5 діючи погодженоу групізі спільникомзлочину ОСОБА_6 ,за налагодженоюзлочинною схемою,по всімепізодам інкримінованихобвинуваченим спільнихзлочинів, перебуваючиу м.Києві,у невстановленомудосудовим розслідуванняммісці, використовував всесвітню мережу «Інтернет» та підшукував підприємства для незаконного збагачення за рахунок чужих коштів. Однак, досудовим слідством не встановлені ІР адреси, якими користувався ОСОБА_5 та фактичні поштові адреси місця знаходження обвинуваченого на час скоєння ним злочинів.

Враховуючи викладене, суд вважає, що прокурором не було дотримано вимог закону, оскільки направлений прокурором обвинувальний акт не містить у собі конкретний виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими та які відображають усі фактичні обставини скоєння обвинуваченим злочинів, у яких він обвинувачується.

Запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_5 судом не обирається. Суд відмовляє в задоволенні клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу обвинуваченому ОСОБА_5 у вигляді домашнього арешту виходячи з того, що хоча він дійсно не з`являвся в судові засідання 26.03.2018 р., 11.05.2018 р., 09.08.2018 р., однак надав суду документи про те, що у вказані дні перебував у відрядженні.

Обвинуваченому ОСОБА_6 було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, дія якого закінчується 07.10.2018 року.

Суд дійшов до висновку, що ОСОБА_6 необхідно продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскільки він може переховуватися від суду, може знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, враховуючи, що обвинувачений не проживає в Ірпінському регіоні, не працював до обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, не одружений, представниками потерпілих заявлені цивільні позови до обох обвинувачених, однак ОСОБА_6 не відшкодував завдану потерпілим шкоду хоча б частково. Також суд враховує, що по провадженню не допитані обвинувачені, представники потерпілих та свідки. ОСОБА_6 обвинувачується у скоєнні злочину середньої тяжкості та тяжкого злочину, за вчинення якого (тяжкого злочину) йому загрожує покарання до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тобто, обрання обвинуваченому більш м`якого запобіжного заходу не буде сприяти запобіганню ризиків передбачених ст. 177 КПК України. Таким чином, суд задовольняє клопотання прокурора в цій частині і вважає задоцільне продовжитистрок триманняпід вартоюобвинуваченого ОСОБА_6 на 60днів,тавідмовляє в задоволенні клопотання захисника обвинуваченого про зміну запобіжного заходу його підзахисному на більш м`який.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 3, 110, 291, 314, 315, 376 КПК України суд, -

ухвалив:

Повернути прокуроруобвинувальний акткримінальному провадженнювнесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань 31.01.2017 року за № 12017040000000076 по обвинуваченню ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст. 190 ч. 2 КК України, ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.ст. 190 ч. 2, 209 ч. 1 КК України.

Продовжити строк тримання під вартою обвинуваченому ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.ст. 190 ч. 2, 209 ч. 1 КК України.

Строк дії ухвали становить 60 (шістдесят) днів.

Початок строку дії ухвали обчислювати з 11.09.2018 р.

Закінчення строку дії ухвали 09.11.2018 року.

Запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_5 судом не обирається.

Зазначені в ухвалі недоліки обвинувального акту прокурору усунути протягом 15 днів.

На ухвалу в частині повернення обвинувального акту може бути подано апеляцію до Апеляційного суду Київської області через Ірпінський міський суд на протязі семи днів з дня проголошення ухвали.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.09.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —200/14852/17

Ухвала від 20.12.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 28.07.2021

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 24.06.2021

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні