Ухвала
від 17.09.2018 по справі 727/9542/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/9542/18

Провадження № 1-кс/727/3545/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 вересня 2018 року м.Чернівці

Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого СВ СУ Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів (матеріали кримінального провадження №42017260000000486 від 27.12.2017 року),

за участю

слідчого - ОСОБА_3

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернулася до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до документів. Дане клопотання погоджене із прокурором відділу прокуратури Чернівецької області ОСОБА_4 .

Вказує, що 22.12.2017 Генеральною прокуратурою України на адресу прокуратури Чернівецької області скеровано звернення заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції ОСОБА_5 в інтересах ОСОБА_6 , щодо можливості протиправних дій посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПП « ОСОБА_7 ».

Із звернення Головного редактора Всеукраїнської газети « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_8 встановлено, що журналістами редакції газети «Антикорупційний моніторинг» здійснювався збір інформації щодо можливих неправомірних та корупційних дій керівництва та працівників державних органів в процесі виконання покладених на них обов`язків (в тому числі в правоохоронній сфері). Редакцією газети «Антикорупційний моніторинг» отримано інформацію щодо схеми розкрадання державних коштів при здійснення будівництва доріг суб`єктами господарювання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_7 ». Загальна сума отриманих коштів в рамках закупівель за державні кошти становить більше 188 млн. грн. за 2016-2017 роки. Згідно отриманої інформації зазначені підприємства, отримують державні кошти від замовників на поточний середній ремонт різних автомобільних доріг, в тому числі автомобільної дороги державного значення Н-03 Житомир-Чернівці, а також на експлуатаційне утримання доріг, поточний ремонт ділянки перегону КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » тощо, у змові із розпорядниками державних коштів здійснюють їх розкрадання шляхом перерахування на рахунки підприємств з ознаками «фіктивності», які не придбавали товари (роботи, послуги), які були реалізовані групі компаній Євродор, та в подальшому реалізовані розпорядникам державних коштів. Здійснювалось лише документальне оформлення господарських операцій із закупівель товарів (робіт, послуг), без їх фактичного здійснення, проте грошові кошти (виділені в рамках здійснення державних закупівель) за ніби-то здійснені господарські операції в адресу підприємств з ознаками «фіктивності» перераховувались.

Таким чином, під час досудового розслідування кримінального правопорушення, яке передбачене ч.2 ст.364 КК України, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які перебувають у володіння ІНФОРМАЦІЯ_4 , а саме до: документів зазначених у клопотанні, які стосуються взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ІНФОРМАЦІЯ_5 за період часу з 2017 по теперішній час. Тому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до вищевказаних документів, з можливістю ознайомлення та вилучення їх копій.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що вищевказані документи мають суттєве значення для встановлення об`єктивних обставин у кримінальному провадженні. Вони перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , за адресою: АДРЕСА_1 . Без доступу до цих документів та їх подальшого огляду неможливо прийняти швидке, повне та неупереджене рішення у кримінальному провадженні. Іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо. Тому слід надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, з можливістю ознайомитися з ними, зробити їх копії.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Керуючись ст.ст.159, 163-165, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю ознайомитися з ними, зробити їх копії, а саме до:

- документів конкурсних торгів на предмет закупівлі «поточний середній ремонт автомобільної дороги Н-03 Житомир-Чернівці на ділянці км 311+764 км 317+564 (в т.ч. проектні) код ДК 021:2015 (45233142-6 Ремонт доріг), проектно-кошторисної документації, змін до проектно-кошторисної документації, договірної ціни, локальних та зведених кошторисів, договорів підряду та субпідряду, дефектного акту, актів обстежень, платіжних доручень, актів виконаних будівельних робіт форми КБ-2в, довідок про вартість виконаних будівельних робіт форми КБ-3, актів виконаних робіт з розрахунком одиничної вартості форми КБ-2в, підсумкових відомостей ресурсів, розрахунків загальновиробничих витрат, актів огляду прихованих робіт, а також до інших документів щодо взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ІНФОРМАЦІЯ_5 за період часу з 2017 по теперішній час.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Роз`яснити, що у разі невиконання даної ухвали, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.09.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —727/9542/18

Ухвала від 17.09.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Ярема Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні