Ухвала
від 17.09.2018 по справі 335/6627/18
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/6627/18 2-во/335/65/2018

УХВАЛА

Іменем України

17 вересня 2018 року м.Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м.Запоріжжя у складі головуючого судді Воробйова А.В., за участю секретаря судового засідання Гончаренко М.А. , розглянувши у відкритому судового засіданні заяву ОСОБА_1 про виправлення описки у судовому рішенні,

встановив:

До суду надійшла заява ОСОБА_1 про виправлення описки у рішенні суду по цивільній справі № 335/6627/18 за позовною заявою ОСОБА_1 до Кредитної спілки Назустріч людям про стягнення суми грошового внеску. В заяві заявник просить виправити описку в частині ім»я по- батькові позивача з ОСОБА_2 на ОСОБА_3.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно зі ч.ч.1, 2, 3 ст.269 ЦПК України , суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень. Заява про внесення виправлень розглядається протягом десяти днів після її надходження.

Відповідно до п.19 постанови Пленуму про виправлення описки в ухвалі суду від 16.11.2016 „Про судове рішення у цивільній справі» , вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

Виходячи з правової позиції Верховного Суду України, суд може виправити лише ті описки або арифметичні помилки, яких він сам припустився.

Враховуючи вищевикладене, та беручи до уваги, що при винесенні рішення судом дійсно було допущено описки в рішення суду, що їх виправлення не вплине в цілому на винесене рішення, суд вважає необхідним виправити описки в рішенні суду від 17.08.2018 року, зазначивши у вступній, описовій, мотивувальній і резолютивній частинах рішення ім'я та по- батькові позивача Володимир Іванович .

Керуючисьст.269 ЦПК України , суд,

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 про виправлення описки у судовому рішенні - задовольнити.

Виправити описку у вступній, описовій, мотивувальній і резолютивній частинах рішення Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя від 17.08.2018 по цивільній справі № 335/6627/18 за позовною заявою ОСОБА_1 до Кредитної спілки Назустріч людям про стягнення суми грошового внеску, зазначивши ім'я та по батькові позивача Володимир Іванович .

Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Ухвала суду може бути оскаржена до Апеляційного суду Запорізької області через Орджонікідзевський районний суд м.Запоріжжя Запорізької області протягом п'ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення, (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного тексту рішення.

Суддя: А.В.Воробйов

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення17.09.2018
Оприлюднено20.09.2018
Номер документу76551458
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —335/6627/18

Ухвала від 17.09.2018

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Рішення від 17.08.2018

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Ухвала від 18.06.2018

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні