Ухвала
від 18.09.2018 по справі 202/5744/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/5744/18

Провадження № 1-кс/202/5823/2018

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 вересня 2018 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

слідчого СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 ,

розглянувшиу відкритомусудовому засіданні взалі судув м.Дніпрі клопотання слідчогоСУ ГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромвідділу прокуратуриДніпропетровської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12018040000000296, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03.03.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУ НП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження № 12018040000000296, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03.03.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

18 вересня 2018 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУ НП в Дніпропетровській області про проведення обшуку.

Дане клопотання, згідно з протоколом автоматичного визначення слідчого судді, було передано слідчому судді 18 вересня 2018 року.

Згідно матеріалів клопотання, під час досудового слідства було направлено запити про надання копій документів постачальникам продуктів харчування відділу освіти П`ятихатської районної державної адміністрації (ЄДРПОУ: 02142520). У відповідь на запит отримано копії підтверджуючих документів на участь у публічних закупівлях при постачанні продуктів харчування.

Під час здійснення перевірки навчальних закладів до яких здійснюється постачання продуктів харчування та надаються послуги з організації гарячого харчування, які постачаються суб`єктами господарської діяльності до навчальних закладів відділ освіти П`ятихатської районної державної адміністрації, встановлено, що під час огляду приміщення харчоблоку Саксаганської ЗШ 1-3 ст. було виявлено наявність «Спредусолодковершкового» масою 2кг та «сосисок вищого ґатунку» із сплинутим терміном придатності, який використовується для приготування їжі учням вказаного закладу і відповідно до ЗУ «Про дитяче харчування» є забороненим у використанні при приготуванні дитячої їжі, а також виявлено наявність «сосисок солодковершкових» із сплинутим терміном придатності. При допиті у якості свідків директор та завідувач харчоблоку Саксаганської ЗШ 1-3 ст. засвідчили, що постачання «Спредусолодковершкового» для використання у приготуванні їжі та наданні послуг з організації гарячого харчування здійснюється підприємством ТОВ «Асторія люкс» (ЄДРПОУ: 2896601341, юр. адреса: м. П`ятихатки, вул. Пушкіна, 116, директор ОСОБА_5 ) в період з 2017 року по момент виявлення без наявності накладних про постачання (відпуск та отримання) товару взагалі, в той час як інші продукти харчування постачаються лише за накладними про відпуск товару.

Під час здійснення перевірки суб`єктів господарської діяльності, які здійснюють постачання продуктів харчування та надають послуги з організації гарячого харчування до навчальних закладів відділу освіти П`ятихатської районної державної адміністрації щодо підтвердження їхніх кваліфікаційних критеріїв (наявність матеріально-технічної бази, досвіду постачання продуктів харчування, наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід) було встановлено, що постачальники продуктів харчування ФОП « ОСОБА_6 » та ФОП « ОСОБА_7 » як самостійні особи фактично не мають матеріально-технічної бази, досвіду постачання продуктів харчування та наявності працівників відповідної кваліфікації.

В ході виконання доручення встановлено, що директор ТОВ "Асторія Люкс" (ЄДРПОУ: 19308717) ОСОБА_5 є дружиною ОСОБА_8 , що є головою П`ятихатської районної державної адміністрації і якому підпорядковується відділ освіти П`ятихатської РДА.

Під час допиту у якості свідка директора ТОВ "Асторія Люкс" ОСОБА_5 засвідчила, що ТОВ "Асторія Люкс" та особисто ФОП « ОСОБА_5 » за довіреністю, особисто представляє інтереси ФОП « ОСОБА_7 » та ФОП « ОСОБА_6 ». ФОП « ОСОБА_6 » здійснює надання послуг з організації гарячого харчування, а ФОП « ОСОБА_7 » здійснює тільки постачання продуктів харчування. У підприємств ТОВ «Асторія люкс» ЄДРПОУ: 2896601341, ФОП « ОСОБА_5 » ЄДРПОУ: НОМЕР_1 мається відповідна матеріально-технічна база (складські приміщення, холодильне обладнання, відповідні транспортні засоби та працівники відповідної кваліфікації) для надання вказаних послуг. ФОП « ОСОБА_6 » та ФОП « ОСОБА_7 » самостійно мають у власності деякі транспортні засоби, і в свою чергу орендують приміщення у ТОВ «Асторія Люкс» за адресою: м. П`ятихатки, вул. Пушкіна, 116.

В ході виконання доручення встановлено, що директором ТОВ "Асторія Люкс" ОСОБА_5 за попередньою змовою з керівництвом відділу освіти П`ятихатської районної державної адміністрації, з використанням впливу службового становища чоловіка ОСОБА_8 , як голови П`ятихатської РДА здійснюється постачання неякісних продуктів харчування та продуктів за заниженою вартістю з метою здійснення розтрати та привласнення бюджетних коштів відділу освіти П`ятихатської районної державної адміністрації шляхом створення майже монопольного становища у постачанні продуктів харчування та наданні послуг з організації гарячого харчування з використанням документів підставних осіб ФОП « ОСОБА_6 » та ФОП « ОСОБА_7 ».

В ході виконання доручення встановлено, що фактично ФОП « ОСОБА_6 » та ФОП « ОСОБА_7 » відповідно до інформації з «Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна» не мають об`єктів нерухомості, які останні могли б використовувати у якості матеріально-технічної бази при здійсненні постачання продуктів харчування та наданні послуг з організації гарячого харчування. Також встановлено, що останні не мають транспортних засобів для доставки продукції та відповідних найманих робітників. Під час проведення досудового розслідування встановлено насту адресу: АДРЕСА_1 (місце юридичної реєстрації, розташування матеріально-технічної бази ФОП « ОСОБА_6 »);

Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №126459588, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на вказане майно належить ОСОБА_8 .

Беручі до уваги вищевказане і те, що за вищевказаною адресою можуть знаходитись оригінали документів, а саме: документи по проведенню процедури закупівлі щодо постачання продуктів харчування відділу освіти П`ятихатської районної державної адміністрації; договори, додатки до договорів, товарно-транспортні накладні, специфікації тощо укладених на підставі договорів поставки продуктів харчування до відділу освіти П`ятихатської районної державної адміністрації; документацію щодо працевлаштування робітників, наявності матеріально-технічної бази (складські приміщення, холодильне обладнання, транспортні засоби, санітарно-технічна обробка приміщень і транспорту, медичні довідки робітників тощо), чорнові записи, зошити, мобільні телефони, блокноти, електронні носії, які містять інформацію щодо поставки продуктів харчування до відділу освіти П`ятихатської районної державної адміністрації,д печатки та штампи інших підприємств, виникла необхідність у проведені обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, приходжу наступного висновку.

Відповідно до ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених в клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Згідно з ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого є законним, обґрунтованим та таким, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України та підлягає задоволенню, оскільки проведення обшуку є єдиним можливим та необхідним у даному випадку шляхом для законного отримання доступу до вказаних предметів і документів, забезпечення їх схоронності та можливості подальшого використання, як доказів у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст.30Конституції України, ст. ст. 110, 107, 131-132, 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУГУ НПв Дніпропетровськійобласті ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромвідділу прокуратуриДніпропетровської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12018040000000296, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03.03.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим групи дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення оригіналів документів, а саме: документи по проведенню процедури закупівлі щодо постачання продуктів харчування відділу освіти П`ятихатської районної державної адміністрації; договори, додатки до договорів, товарно-транспортні накладні, специфікації тощо укладених на підставі договорів поставки продуктів харчування до відділу освіти П`ятихатської районної державної адміністрації; документацію щодо працевлаштування робітників, наявності матеріально-технічної бази (складські приміщення, холодильне обладнання, транспортні засоби, санітарно-технічна обробка приміщень і транспорту, медичні довідки робітників тощо), чорнові записи, зошити, мобільні телефони, блокноти, електронні носії, які містять інформацію щодо поставки продуктів харчування до відділу освіти П`ятихатської районної державної адміністрації,д печатки та штампи інших підприємств.

Строк виконання ухвали до 02 жовтня 2018 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.09.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76551528
СудочинствоКримінальне
Сутьяке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03.03.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —202/5744/18

Ухвала від 18.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 18.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 18.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 18.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 18.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні