Ухвала
від 17.09.2018 по справі 522/18096/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/18096/17

Провадження № 2/522/4415/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2018 року Приморський районний суд м. Одеси

в складі: головуючого судді Загороднюка В.І.

при секретарі Смоковій А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Одесі клопотання про зупинення провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного навчального закладу Одеське вище професійне училище автомобільного транспорту про поновлення на роботі, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні судді Приморського районного суду м. Одеси Загороднюка В.І. знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до Державного навчального закладу Одеське вище професійне училище автомобільного транспорту про поновлення на роботі.

В ході розгляду справи відповідачем було заявлене клопотання про зупинення провадження по справі.

В обґрунтування клопотання відповідач вказує, що у провадженні Приморського районного суду м. Одеси розглядалась цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Державного навчального закладу Одеське Вище професійне училище автомобільного транспорту про визнання дій протиправними, та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення грошової компенсації за невикористану щорічну відпустку, стягнення заробітку у зв'язку з затримкою розрахунку при звільнені, моральної шкоди, рішенням від 11 квітня 2018 року позов було частково задоволено.

Вищевказане рішення було оскаржено до апеляційної інстанції, та зупинено на стадії апеляційного оскарження до отримання згоди.

Представник відповідача в своєму клопотанні посилався на той факт, що об'єктивне вирішення справи по суті не можливе без рішення апеляційної інстанції.

У судовому засіданні представник позивача проти задоволення клопотання заперечував, просив відмовити в його задоволенні.

У судовому засіданні представник відповідачки підтримав подане клопотання в повному обсязі, просив його задовольнити.

Суд, заслухавши учасників процесу, дослідивши матеріали справи приходить до наступного висновку.

З матеріалів справи та позову вбачається, що предметом справи є поновлення на роботі.

Судом встановлено, що дійсно в провадженні Приморського районного суду м. Одеси розглядалась цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Державного навчального закладу Одеське Вище професійне училище автомобільного транспорту про визнання дій протиправними, та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення грошової компенсації за невикористану щорічну відпустку, стягнення заробітку у зв'язку з затримкою розрахунку при звільнені, моральної шкоди, рішенням від 11 квітня 2018 року позов було частково задоволено.

Вищевказане рішення було оскаржено до апеляційної інстанції, та зупинено на стадії апеляційного оскарження до отримання згоди.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов'язаний зупинити провадження у справі у разі об'єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об'єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Таким чином, суд приходить до висновку, що за наявними в справі доказами підтверджується відсутність об'єктивної можливість розгляду справи.

Окрім того суд приходить до думки щодо необхідності витребування згоди первинної профспілкової організації Профком професійно-технічного училища №27 та Одеської обласної організації профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України щодо звільнення ОСОБА_1 з Державного навчального закладу Одеське вище професійне училище автомобільного транспорту по п. 1 ст. 40 КЗпП України

З урахуванням викладеного, суд знаходить підстави для задоволення заяви щодо зупинення провадження по справі.

Керуючись ст.43, 44, 49, 251, 258-260, 354 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання про зупинення провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного навчального закладу Одеське вище професійне училище автомобільного транспорту про поновлення на роботі - задовольнити.

Зупинити провадження в цивільній справі № 522/18096/17 за позовом ОСОБА_1 до Державного навчального закладу Одеське вище професійне училище автомобільного транспорту про поновлення на роботі, до розгляду по суті та набранням законної сили рішенням в справі № 522/17685/17 за позовом ОСОБА_2 до Державного навчального закладу Одеське Вище професійне училище автомобільного транспорту про визнання дій протиправними, та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення грошової компенсації за невикористану щорічну відпустку, стягнення заробітку у зв'язку з затримкою розрахунку при звільнені, моральної шкоди.

Запитати згоду первинної профспілкової організації Профком професійно-технічного училища №27 та Одеської обласної організації профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України на звільнення ОСОБА_1 з Державного навчального закладу Одеське вище професійне училище автомобільного транспорту по п. 1 ст. 40 КЗпП України.

Згідно з ст. 354 та відповідно до п. 8 та п. п. 15.5 Перехідних положень ЦПК України апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали шляхом подання апеляційної скарги через Приморський районний суд м. Одеси до апеляційного суду Одеської області.

Суддя В.І. Загороднюк

17.09.2018

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення17.09.2018
Оприлюднено20.09.2018
Номер документу76557151
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —522/18096/17

Ухвала від 08.10.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Рішення від 29.11.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 22.02.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 17.09.2018

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Загороднюк В. І.

Ухвала від 29.09.2017

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Загороднюк В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні