Ухвала
від 12.09.2018 по справі 161/14168/18
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/14168/18

Провадження № 1-кс/161/7468/18

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

12 вересня 2018 року місто Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління національної поліції у Волинській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , за погодженням з прокурором, звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме з можливістю вилучення документів про проведеним господарським операціям між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), а також інших документів, зазначених у клопотанні. Також, доступ до завірених копій посадових інструкцій та наказів про призначення на посади директора, заступників директора та головного бухгалтера, які перебували на посадах в період часу з 01.01.2015 по 31.08.2018 року.

Оскільки, вищевказані документи, на думку слідчого, мають важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні №42017030000000566 від 22.12.2017 року, за фактом розтрати коштів службовими особами ДП ЛРЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », під час придбання обладнання, устаткування та запасних частин при здійсненні господарських операцій з контрагентами ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), за ознаками складу злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України ,у зв`язку з чим слідчий звернувся з даним клопотанням.

Згідно ч.2 ст.163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

До судового засідання слідчий та прокурор подали заяви, в яких просять проводити розгляд даного клопотання без їх участі та просять клопотання задовольнити.

Відповідно до ч. 4 ст.107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, суд приходить до висновку, що клопотання слід задовольнити частково.

Згідно вимог ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Частиною 5 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно п.4, 5 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать: конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю; відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ч.5, ч.7 ст.163, ст.162 КПК України, тому старшому слідчому СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_5 слід надати (забезпечити) тимчасовий доступ до документів, що викладені у клопотанні з можливістю вилучення (проведеннявиїмки) вказаних документів.

При цьому, як вбачається з матеріалів кримінального провадження, органами досудового розслідування, розслідуються факти незаконних розтрат коштів службовими особами ДП ЛРЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період 2016-2018 року, а тому доступ до документів про проведення господарських операцій та інших документів, що зазначені у клопотанні, між ДП ЛРЗ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » та контрагентами ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », слід надати за вказаний період, а саме з 01.01.2016 року.

Таким чином, клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління національної поліції у Волинській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення, підлягає до часткового задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.159-166, 167 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати (забезпечити) старшому слідчому слідчого управління Головного управління національної поліції у Волинській області ОСОБА_6 , ОСОБА_4 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , а за їх дорученням оперативному підрозділу чи іншому слідчому з групи слідчих, яким доручено проводити досудове розслідування у даному кримінальному провадженні, дозвіл на тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), а саме:

- первинних фінансово-господарських документів, договорів, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків, платіжних доручень, товарно-транспортних накладних та інших документів по проведеним господарським операціям між Державним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), супровідних документів про походження продукції, виробника запчастин, товарно-транспортних документів, паспортів якості, гарантійних сертифікатів та талонів, відомостей, які вказують на фактичне походження продукції та іі обіг, паспортів, та інших документів, які мають значення для кримінального провадження, починаючи з 01.01.2016 року.

- завірених копій посадових інструкцій та наказів про призначення на посади директора, заступників директора та головного бухгалтера, які перебували на посадах в період часу з 01.01.2015 року по 31.08.2018 року.

Тимчасовий доступ до документів провести до 12 жовтня 2018 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно ст.166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.09.2018
Оприлюднено27.02.2023

Судовий реєстр по справі —161/14168/18

Ухвала від 12.09.2018

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні