Ухвала
від 17.09.2018 по справі 1740/2356/18
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

17 вересня 2018 року м. Рівне№1740/2356/18

Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дорошенко Н.О., після одержання позовної заяви у адміністративній справі за позовом

ОСОБА_1

до Дубенського об'єднане управління Пенсійного фонду України у Рівненської області

про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинення певних дій,-

В С Т А Н О В И В:

До Рівненського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 до Дубенського об'єднаного управління Пенсійного фонду України у Рівненської області про визнання дії незаконними, зобов'язання вчинити певні дії.

Згідно з п.3 ч.1 ст.171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161 цього Кодексу.

Пунктом 2 частини 5 статті 160 КАС України визначено, що в позовній заяві зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Пунктом 4 ч. 5 ст. 160 КАС України визначено, що в позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

За змістом позовних вимог ОСОБА_1 просить суд:

визнати дії Дубенського об'єднаного управління Пенсійного фонду в Рівненській області незаконними в не призначенні пенсії державного службовця в розмірі 80% заробітної плати державного службовця;

зобов'язати Управління Пенсійного фонду України в Радивилівському районі Рівненської області провести перерахунок пенсії державного службовця з 24 лютого 2017 року відповідно до п. 2 ст. 49 Закону України "Про державну службу" від 17.11.2011 у розмірі 80% заробітної плати державного службовця.

При цьому, позивач визначив відповідачем у справі лише Дубенське об'єднане управління Пенсійного фонду України у Рівненської області (ЄДРПОУ 41250769).

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за ідентифікаційним кодом юридичної особи 41250769 значиться Дубенське об'єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області.

Судом також встановлено, що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис від 23.05.2017 №160111120012000231 про припинення державної реєстрації юридичної особи Управління Пенсійного фонду України в Радивилівському районі (ЄДРПОУ 22554590).

Таким чином, позивачу в позовній заяві слід визначити відповідачів та позовні вимоги до них згідно з вимогами пунктів 2, 4 ч. 5 ст. 160 КАС України.

Окрім цього, відповідно до ч.1 ст.122 КАС України позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Зазначеною статтею визначаються строки звернення до адміністративного суду з адміністративним позовом з метою досягнення юридичної визначеності у публічно-правових відносинах. Ці строки обмежують час, протягом якого такі правовідносини можуть вважатися спірними.

Частиною 2 ст. 122 КАС України визначено, що для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Позивач просить суд зобов'язати Управління Пенсійного фонду України в Радивилівському районі здійснити перерахунок та виплату його пенсії із 24 лютого 2017.

При цьому, позивач в позовній заяві не зазначив обставин щодо дотримання ним строків звернення до суду, в обґрунтування дати, з якої він просить суд поновити порушені відповідачем права, свободи та інтереси.

Відтак, суд встановив, що позовна заява подана без додержання вимог, встановлених статтями 160 КАС України.

Відповідно до ч.1, 2 ст.169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин позовну заяву слід залишити без руху.

Позивачу недоліки позовної заяви слід усунути у спосіб подання до суду: належним чином оформленої позовної заяви відповідно до вимог ч. 5 ст. 160 КАС України (з копіями для інших учасників справи); відомості щодо дотримання строків звернення до суду.

Керуючись статтею 169 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В :

Позовну заяву залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви тривалістю не більше 10 днів з дня вручення даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремо не оскаржується.

Суддя Дорошенко Н.О.

Дата ухвалення рішення17.09.2018
Оприлюднено21.09.2018
Номер документу76573907
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними, зобов'язання вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —1740/2356/18

Рішення від 19.11.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 03.10.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні