Ухвала
від 19.09.2018 по справі 815/5985/17
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 вересня 2018 р.м.ОдесаСправа № 815/5985/17

Категорія: 5.1.2 Головуючий в 1 інстанції: Бжассо Н. В. Одеський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді - Коваля М.П.,

суддів - Домусчі С.Д.,

- Кравець О.О.,

за участю: секретар судового засідання - Ніцевич О.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі матеріали справи за апеляційною скаргою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 27 червня 2018 року по справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення роботи, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Одеського апеляційного адміністративного суду перебуває справа за апеляційною скаргою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 27 червня 2018 року по справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення роботи.

Згідно ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 3 ст. 308 КАС України суд апеляційної інстанції досліджує докази, що стосуються фактів, на які учасники справи посилаються в апеляційній скарзі та (або) відзиві на неї.

На підставі наведеного, враховуючи доводи апеляційної скарги, колегія суддів вважає за необхідним витребувати від сторін письмові пояснення та відповідні підтверджуючи докази щодо проведення Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області перевірки Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня щодо усунення встановлених порушень після складання акту перевірки від 17.05.2018 року, у разі якщо такої перевірки після наведеної дати проведено не було, витребувати від сторін письмові пояснення та відповідні підтверджуючи докази підстав не проведення такої перевірки збоку Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області, та підстав не звернення за проведенням такої перевірки збоку Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня з огляду на те, що останні посилаються на усунення встановлених порушень станом на момент ухвалення рішення суду та відповідно відсутність підстав для вжиття заходів реагування у вигляді зупинення підприємства.

Також з огляду на неявку представників сторін у судове засідання суду апеляційної інстанції та предмет заявлених вимог, доводи сторін, якими вони обґрунтовують свої вимоги та заперечення, з метою отримання пояснень від представників Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області та Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня , колегія суддів вважає за необхідним визнати явку представників Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області та Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня в судове засідання суду апеляційною інстанції обов'язковою.

Згідно вимог ч. 3 ст. 313 КАС України якщо суд апеляційної інстанції визнав обов'язковою участь у судовому засіданні учасників справи, а вони не прибули, суд апеляційної інстанції може відкласти апеляційний розгляд справи.

На підставі наведеного у сукупності, з метою отримання витребуваних судом доказів, у зв'язку з визнанням явки сторін обов'язковою, колегія суддів вважає за необхідним відкласти апеляційний розгляд справи на 24.09.2018 року на 10 год. 30 хв.

Роз'яснити сторонам, що згідно ст. 370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов'язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Згідно вимог п.п. 1, 2, 3 ч. 1 ст. 149 КАС України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: невиконання процесуальних обов'язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу; зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству; неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб'єктом владних повноважень.

Керуючись ст.ст. 9, 241, 243, 248, 308, 310, 313, 321, 325, 328 КАС України апеляційний суд, -

У Х В А Л И В:

Витребувати від Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області письмові пояснення та відповідні підтверджуючи докази щодо проведення Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області перевірки Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня щодо усунення встановлених порушень після складання акту перевірки від 17.05.2018 року, у разі якщо такої перевірки після наведеної дати проведено не було, витребувати від Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області письмові пояснення та відповідні підтверджуючи докази підстав не проведення такої перевірки збоку Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області, зобов'язавши надати витребувані пояснення та докази до 24.09.2018 року до 10 год. 00 хв.

Витребувати від Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня письмові пояснення та відповідні підтверджуючи докази щодо проведення Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області перевірки Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня щодо усунення встановлених порушень після складання акту перевірки від 17.05.2018 року, у разі якщо такої перевірки після наведеної дати проведено не було, витребувати від Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня письмові пояснення та відповідні підтверджуючи докази підстав не звернення за проведенням такої перевірки збоку Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня , зобов'язавши надати витребувані пояснення та докази до 24.09.2018 року до 10 год. 00 хв.

Відкласти апеляційний розгляд справи за апеляційною скаргою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 27 червня 2018 року по справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення роботи на 24 вересня 2018 року на 10 год. 30 хв.

Визнати обов'язковою явку представників Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області та Комунального закладу охорони здоров'я Кілійської районної ради Вилківська міська лікарня у судове засідання суду апеляційної інстанції, призначене на 24 вересня 2018 року на 10 год. 30 хв.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: М.П. Коваль

Суддя: С.Д. Домусчі

Суддя: О.О. Кравець

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.09.2018
Оприлюднено21.09.2018
Номер документу76575403
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/5985/17

Постанова від 24.09.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Постанова від 24.09.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 19.09.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 06.09.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 04.09.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 14.08.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Рішення від 27.06.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

Ухвала від 04.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

Ухвала від 20.11.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні