Постанова
від 19.01.2010 по справі 2-а-12193/08/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-12193/08/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

« 19» січня 2010 року

12год.51хв.

Зала судових засідань №210

Одеський окружний адмініс тративний суд у складі:

Головуючого - судді Ара келян М.М.

При секретарі - Бєлогуб М.В.

За участю сторін:

Від позивача: Гопич В.Б. - представник за довіреніс тю.

Від відповідача: не з' явив ся.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу з а адміністративним позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Київському районі м.Одес и до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Флоріан ЛЛ С» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла адмініст ративна позовна заява Держав ної податкової інспекції у К иївському районі м.Одеси, в як ій позивач просить суд припи нити юридичну особу Товарист во з обмеженою відповідальні стю «Флоріан ЛЛС».

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на порушення відповідачем вимо г п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 Закону України "П ро порядок погашення зобов'я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами", ст.9 Закону У країни «Про систему оподатку вання», положення Господарсь кого кодексу України та наяв ність підстав для припинення юридичної особи.

Відповідач в судові засіда ння свого представника не на правив, заперечення на позов не надав, незважаючи на те, що 02.12.2008р. та 23.12.2008р. отримав ухвали с уду про відкриття провадженн я у справі та призначення спр ави до судового розгляду за с воїм місцезнаходженням згід но Свідоцтва про державну ре єстрацію та довідки з ЄДР юри дичних осіб, проте в подальшо му повістки суду повертались з даними пошти про відсутніс ть відповідача за відомою су ду адресою за відсутності по відомлення про зміну адреси, отже судові повістки згідно ст.40 КАС України вважається в рученими і суд розглядає спр аву за наявними матеріалами.

В засіданні суду представн ик позивача позовні вимоги п ідтримав.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши надані учасника ми судового процесу докази в їх сукупності, проаналізува вши положення чинного законо давства, заслухавши поясненн я представника позивача, суд дійшов висновку про задовол ення позовних вимог виходячи з наступного.

Судом встановлено, що ТОВ « Флоріан ЛЛС» зареєстроване як юридична особа 12.04.2006р. Викона вчим комітетом Одеської місь кої ради, про що видане Свідоц тво про державну реєстрацію юридичної особи, ідентифікац ійний код - 34320858.

25.04.2006р. відповідача взято на о блік як платника податків у Д ПІ у Київському районі м.Одес и за №5941, що вбачається з наявно ї у матеріалах справи копії д овідки про взяття на облік пл атника податків від 25.04.2006р. №29-02/496 1.

14.10.2008р. співробітниками ДПІ у Київському районі м.Одеси пр оведена перевірка відповіда ча з питань надання податков ої звітності протягом року, п ро що складено акт №59/15-01, в якому встановлено, що ТОВ «Флоріа н ЛЛС» не надає до ДПІ у Київс ькому районі м.Одеси податко ву звітність з 01.01.2007р.

Згідно з довідкою ДПІ у Киї вському районі м.Одеси №22496/10/24-00 від 06.11.2008р. ТОВ «Флоріан ЛЛС» с т аном на 05.11.2008р. не має податково го боргу перед бюджетом.

Відповідно до ч.1 ст.59 Господа рського кодексу України прип инення діяльності суб'єкта г осподарювання здійснюється шляхом його реорганізації (з лиття, приєднання, поділу, пер етворення) або ліквідації - за рішенням власника (власникі в) чи уповноважених ним орган ів, за рішенням інших осіб - за сновників суб'єкта господарю вання чи їх правонаступників , а у випадках, передбачених ци м Кодексом, - за рішенням суду.

Згідно ч.6 ст.59 Господарськог о кодексу України суб'єкт гос подарювання ліквідується, зо крема, у разі скасування його державної реєстрації у випа дках, передбачених законом.

Відповідно до ч.1 ст.33 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” юри дична особа припиняється, зо крема і за судовим рішенням. Згідно ч.2 ст. 33 цього Закону ю р идична особа є такою, що припи нилася, з дати внесення до Єди ного державного реєстру запи су про державну реєстрацію п рипинення юридичної особи.

Відповідно до п.16.4 ст.16 Закону України "Про оподаткування п рибутку підприємств" від 28.12.1994р . №334/94-ВР платники податку у стр оки, визначені законом, подаю ть до податкового органу под аткову декларацію про прибут ок за звітний період, розрахо вану наростаючим підсумком.

Відповідно до п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 За кону України "Про порядок пог ашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и" від 21.12.2000 р. №2181-III податкові декл арації подаються за базовий податковий (звітний) період.

Згідно ч.2 ст. 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців” від 15.05.2003р. № 755-ІV, неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону є підставою для постановленн я судового рішення щодо прип инення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством ю ридичної особи.

Відповідно до ст.4 Закону Ук раїни “Про систему оподаткув ання” платниками податків і зборів (обов'язкових платежі в) є юридичні і фізичні особи, на яких згідно з законами Укр аїни покладено обов'язок спл ачувати податки і збори (обов 'язкові платежі).

Згідно до п.п.2, 3 ч.1 ст.9 цього За кону платники податків і збо рів (обов'язкових платежів) зо бов'язані подавати до держав них податкових органів та ін ших державних органів відпов ідно до законів декларації, б ухгалтерську звітність та ін ші документи і відомості, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов'язко вих платежів); сплачувати нал ежні суми податків і зборів (о бов'язкових платежів) у встан овлені законами терміни.

Частиною 1 ст.20 Закону Україн и “Про систему оподаткування ” встановлено, що контроль за правильністю та своєчасніст ю справляння податків і збор ів (обов'язкових платежів) зді йснюється державними податк овими органами та іншими дер жавними органами в межах пов новажень, визначених законам и.

Статус державної податков ої служби в Україні, її функці ї та правові основи діяльнос ті визначені Законом України “Про державну податкову слу жбу в Україні", відповідно до с т.2 якого завданням органів де ржавної податкової служби, з окрема, є здійснення контрол ю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєч асністю сплати до бюджетів, д ержавних цільових фондів под атків і зборів (обов'язкових п латежів), а також неподаткови х доходів, установлених зако нодавством.

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну подат кову службу в Україні” орган ам державної податкової служ би у випадках, в межах компете нції та у порядку, встановлен их законами України, надаєть ся право звертатися до судов их органів із заявою (позовно ю заявою) про скасування держ авної реєстрації суб'єкта пі дприємницької діяльності.

Враховуючи наведене, позов ні вимоги ДПІ у Київському ра йоні м.Одеси суд вважає підтв ердженими наданими доказами , обґрунтованими, відповідаю чими чинному законодавству, що є підставою для їх задовол ення.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” су д, який постановив рішення що до припинення юридичної особ и, що не пов' язане з банкрутс твом юридичної особи, у день н абрання таким рішенням закон ної сили направляє його копі ю державному реєстратору за місцезнаходженням юридично ї особи для внесення до Єдино го державного реєстру запису про судове рішення.

Керуючись ст.ст.158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Київському районі м.Одес и до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Флоріан ЛЛ С» про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Флоріан ЛЛС» (м.О деса, пр-т Ак.Глушка, 11-І, іденти фікаційний код 34320858).

Після набрання чинності по становою суду направити її к опію державному реєстратору за місцем реєстрації Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Флоріан ЛЛС».

Постанова може бути оскарж ена шляхом подання заяви про апеляційне оскарження поста нови суду першої інстанції п ротягом десяти днів з дня її п роголошення, а в разі складен ня постанови у повному обсяз і відповідно до статті 160 КАС У країни - з дня складення в пов ному обсязі. Апеляційна скар га на постанову суду першої і нстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарж ення. Апеляційна скарга може бути подана без попередньог о подання заяви про апеляцій не оскарження, якщо скарга по дається у строк, встановлени й для подання заяви про апеля ційне оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про

апел яційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо бул о подано заяву про

апеляц ійне оскарження, але апеляці йна скарга не була подана у ст рок, встановлений Кодексом а дміністративного судочинст ва України, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи .

Повний текст постанови скл адено та підписано 25.01.2010р.

Суддя /підпис/ М.М. Аракелян

З оригіналом згідно:

Суддя М.М. Аракелян

ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

65062, Україна, м. Одеса, вул. Фонт анська дорога, 14, тел./факс (048)785-24-87



По справі №2-а-12193/08/1570

ТОВ «Флоріан ЛЛС»

м.Одеса, пр-т Ак.Глушка, 11-І

Одеський окружний адм іністративний суд надсилає В ам засвідчену копію постанов и від 19.01.2010 року.

Додаток: копія постанов и на 3 арк.

Суддя Одеського окружн ого

адміністративного суду М.М Аракеля н

ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

65062, Україна, м. Одеса, вул. Фонт анська дорога, 14, тел./факс (048)785-24-87



По справі №2-а-12193/08/1570

ТОВ «Флоріан ЛЛС»

м.Одеса, пр-т Ак.Глушка, 11-І

Одеський окружний адм іністративний суд надсилає В ам засвідчену копію постанов и від 19.01.2010 року.

Додаток: копія постанов и на 3 арк.

Суддя Одеського окружн ого

адміністративного суду М.М Аракеля н

Дата ухвалення рішення19.01.2010
Оприлюднено25.06.2010
Номер документу7661278
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-12193/08/1570

Постанова від 19.01.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян Марія Минасівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні