Постанова
від 06.09.2018 по справі 908/1603/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/85/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

Іменем України

06.09.2018 Справа № 908/1603/18

м.Запоріжжя Запорізької області

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю "ПОЛАТОРЕ ГРУП" (пр. Соборний, 152-В, м. Запоріжжя, 69600; адреса для листування: а/с 411, м. Запоріжжя, 69037, код ЄДРПОУ 37256199)

Банк, здійснюючий розрахунково-касове обслуговування боржника - ПАТ АКБ Індустріалбанк

Суддя Юлдашев О.О.

Представник боржника у судове засідання не з'явився.

Товариством з обмеженою відповідальністю ПОЛАТОРЕ ГРУП , м. Запоріжжя на підставі статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" подано заяву про порушення справи про банкрутство.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 28.08.2018р. відкрито провадження у цій справі, введений мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Представник боржника у судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив. Згідно зі ст. 202 ГПК України, справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Вивчивши матеріали справи, проаналізувавши діюче законодавство, суд

ВСТАНОВИВ:

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю ПОЛАТОРЕ ГРУП , код ЄДРПОУ 37256199, зареєстровано за адресою: 69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152-В, згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно з протоколом № 1/12/2017-1Л від 21.05.2018р. засновником ТОВ ПОЛАТОРЕ ГРУП прийнято рішення про припинення товариства шляхом його ліквідації, головою ліквідаційної комісії призначено Нікітенка Микиту Олександровича, загальний строк проведення ліквідаційної процедури встановлено у два місяці.

Про свою ліквідацію боржник - ТОВ ПОЛАТОРЕ ГРУП повідомив органи державної фіскальної служби, Фонди соціального страхування, тощо.

Згідно з положеннями статті 104 та ч.1 ст. 110 Цивільного кодексу України юридична особа може бути припинена шляхом ліквідації за рішенням її учасників.

До Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про рішення засновника про припинення юридичної особи - ТОВ ПОЛАТОРЕ ГРУП .

Як свідчать документи бухгалтерської звітності, а також згідно заявленим кредиторами претензій загальна сума кредиторської заборгованості, що не оспорюється боржником складає 59 827 499,11 грн.

Заборгованість по сплаті податків і зборів відсутня.

Заборгованість по заробітній платі перед працівниками підприємства відсутня.

В ході ліквідаційної процедури була проведена інвентаризація активів боржника, за наслідками якої встановлено, що станом на 18.07.2018. основні засоби, товарно-матеріальні цінності, готова продукція, оборотні активи та дебіторська заборгованість за рахунок яких можливо провести розрахунки з кредиторами складає 4 766 370,08 грн. Залишок грошових коштів на р/рахунках боржника становить 52 731,00 грн.

Проміжний ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОЛАТОРЕ ГРУП", складений станом на 02.07.2018., свідчить про перевищення пасиву над активом (актив - 4 819,0, пасив - 59 827,4).

Згідно протоколу №1/12/2017-аЛ від 09.08.2018. загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОЛАТОРЕ ГРУП" прийнято рішення затверджений проміжний ліквідаційний баланс боржника та зобов'язано голову ліквідаційної комісії звернутися до господарського суду Запорізької області із заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОЛАТОРЕ ГРУП" банкрутом в порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Матеріалами справи підтверджено, що боржником дотримано встановлених законом вимог щодо ліквідації юридичної особи за рішенням власника, зокрема, положень статей 104, 105, 110 та 111 Цивільного кодексу України.

Майна боржника недостатньо для задоволення кредиторських вимог.

Частиною 1 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Господарський суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що боржник правомірно звернувся до суду з відповідною заявою, оскільки наявні усі ознаки неплатоспроможності боржника.

Відповідно до ч.2 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Відповідно до статті 37 цього ж Закону у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом.

Встановлені обставини і матеріали справи свідчать про неспроможність боржника виконати грошові зобов'язання, внаслідок чого є підстави для застосування до боржника процедури ліквідації у справі про банкрутство, а тому боржника необхідно визнати банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру.

Боржником заявлене клопотання про призначення голови ліквідаційної комісії - Нікітенка М.О. ліквідатором боржника.

27.08.2018р. до суду надійшла заява від арбітражного керуючого Білик О.А. про відмову від участі у цій справі, кандидатуру якого, визначена автоматизованою системою.

Господарський суд, враховуючи положення частини 2 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та факт того, що голова ліквідаційної комісії Нікітенко М.О. здійснював процедуру досудової ліквідації боржника та ознайомлений з усіма обставинами справи, а також відсутність у боржника активів, за рахунок яких можливо було б здійснити оплату послуг ліквідатора - арбітражного керуючого, вважає за доцільне призначити ліквідатором банкрута голову ліквідаційної комісії - Нікітенка Микиту Олександровича.

Керуючись статтями 2, 7, 37, 38, 40, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , ст.ст. 12, 234 ГПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "ПОЛАТОРЕ ГРУП" (пр. Соборний, 152-В, м. Запоріжжя, 69600; адреса для листування: а/с 411, м. Запоріжжя, 69037, код ЄДРПОУ 37256199) - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута призначити голову ліквідаційної комісії - Нікітенка Микиту Олександровича, ідентифікаційний номер - НОМЕР_1.

Оприлюднити на офіційному веб -сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю ПОЛАТОРЕ ГРУП , м. Запоріжжя, банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Зобов 'язати ліквідатора у визначеному законом порядку і строк здійснити ліквідаційну процедуру, надати звіт про виконану роботу та ліквідаційний баланс для затвердження.

Копію постанови надіслати: банкруту, банку, ліквідатору Нікітенку М.О., Олександрівському ВДВС м. Запоріжжя, Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, ГУ ДФС у Запорізькій області, Головному територіальному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Постанова набирає законної сили у день її винесення - 06.09.2018р. та може бути оскаржене в апеляційному порядку згідно зі ст.ст. 256, 259 ГПК України.

Суддя О.О. Юлдашев

Дата ухвалення рішення06.09.2018
Оприлюднено24.09.2018
Номер документу76622475
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/1603/18

Ухвала від 14.03.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 06.03.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 19.11.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 18.10.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 12.10.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 11.10.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 08.10.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Постанова від 06.09.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні