Ухвала
від 21.09.2018 по справі 2/98-10-5588
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про продовження ліквідаційної процедури

та призначення розгляду справи

"21" вересня 2018 р.м. Одеса Справа № 2/98-10-5588 Господарський суд Одеської області у складі судді Грабован Л.І.,

за участі секретаря судового засідання Майданик Ю.В.

дослідивши матеріали справи

за заявою Фізичної особи-підприємця Осадчук Тетяни Іванівни (68000, АДРЕСА_1; ідентифікаційний номер НОМЕР_1)

про визнання банкрутом

у відкритому судовому засіданні

представники сторін та учасників:

від кредитора: не з'явився;

ліквідатор банкрута: не з'явився.

Встановив:

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 30.12.2010р. (суддя - Бахарєв Б.О.) порушено провадження у справі про банкрутство ФОП Осадчук Т.І.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою Господарського суду Одеської області від 26.01.2012р. визнано банкрутом ФОП Осадчук Т.І.; відкрито відносно ФОП Осадчук Т.І. ліквідаційну процедуру; ліквідатором ФОП Осадчук Т.І. призначено арбітражного керуючого Рябця О.М.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 10.07.2012р. клопотання арбітражного керуючого Рябця О.М. задоволено; припинено обов'язки ліквідатора ФОП Осадчук Т.І. арбітражного керуючого Рябця О.М.; призначено ліквідатором банкрута ФОП Осадчук Т.І. арбітражного керуючого Селезньова О.В.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 09.06.2015р. визнано ПАТ „Укрсоцбанк" кредитором ФОП Осадчук Т.І. у сумі 7 505 142,66 грн.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 24.09.2015р. заяву ліквідатора підприємницької діяльності ФОП Осадчук Т.І. арбітражного керуючого Селезньова О.В. про дострокове припинення обов'язків ліквідатора задоволено; припинено обов'язки ліквідатора підприємницької діяльності ФОП Осадчук Т.І. арбітражного керуючого Селезньова О.В.; призначено ліквідатором ФОП Осадчук Т.І. арбітражного керуючого Колмикову Т.О.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 23.11.2015р. суддею Зеленовим Г.М. справу № 2/98-10-5588 прийнято до свого провадження.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 13.02.2017р. суддею Грабован Л.І. справу № 2/98-10-5588 прийнято до свого провадження.

21.09.2018р. ліквідатором банкрута арбітражним керуючим Колмиковою Т.О. подано клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури відносно ФОП Осадчук Т.І. та її повноважень на шість місяців у зв'язку із проведення заходів в ліквідаційній процедурі, а саме продажу майна банкрута.

Згідно ч. 1 ст. 2 ГПК України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Ч.1 ст. 3 ГПК України передбачено що судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Ст. 9 Конституції України передбачено, що чинні міжнародні договори, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 5 ГПК України здійснюючи правосуддя, господарський суд захищає права та інтереси фізичних та юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

На розширення положення Основного Закону в ст. 17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" зазначено, що суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Ч.4 ст. 11 ГПК України передбачає застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р. і протоколи до неї, згоду на обов'язковість яких надано Верховною Радою України та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

П. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод гарантовано, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру.

У рішенні Європейського Суду з прав людини "Савенков проти України" від 02.05.2013р. "Папазов проти України" від 15.03.2012р. зазначено, що розумність тривалості провадження повинна визначатися з огляду на обставини справи та з урахуванням таких критеріїв: складність справи, поведінка заявника та відповідних органів влади, а також ступінь важливості предмета спору для заявника.

Наряду із основним завданням Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та відповідно провадження у справі про банкрутство - відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом із наступною ліквідацією - є задоволення вимог кредиторів. Тому, без вичерпного використання всіх можливостей такого задоволення та всіх правових засобів погашення вимог кредиторів закінчення ліквідаційної процедури неможливо.

Згідно ч.ч. 1, 2, 6 ст. 119 ГПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення. Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу.

Суд при розгляді клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Колмикової Т.О. встановив, що строк ліквідаційної процедури, встановлений ст. 22 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та неодноразово продовжений судом закінчується 21.09.2018р., однак, всі передбачені Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" заходи у повному обсязі не проведені, у зв'язку із чим учасником справи (ліквідатором банкрута) подано клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури.

Таким чином, суд встановивши очевидну складність справи вказаної справи про банкрутство, а також ступінь важливості предмета спору для заявника та кредитора, зацікавлених у задоволенні визнаних судом вимог до банкрута та необхідності продовження ліквідаційних заходів для цього, вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки подане з врахуванням критерію розумності тривалості провадження з огляду на завдання господарського судочинства, мету справи та необхідність захисту прав кредиторів.

Приймаючи до уваги викладене, суд продовжує строк ліквідаційної процедури та строк повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Колмикової Т.О. на шість місяців до 21.03.2019р. включно.

21.09.2018р. ліквідатором банкрута арбітражним керуючим Колмиковою Т.О. подано клопотання про розгляд справи без її участі та звіт про хід ліквідаційної процедури з підтверджуючими документами.

Враховуючи необхідність розгляду справи №2/98-10-5588 про визнання банкрутом ФОП Осадчук Т.І., неявку в судове засідання представників сторін, а також необхідність контролю за реалізацією повноважень ліквідатора під час здійснення ліквідаційної процедури, суд відкладає розгляд справи.

Ч. 12 ст. 30 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що ліквідатор зобов'язаний на вимогу господарського суду або державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 120 ГПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов'язковою.

Враховуючи те, що явка ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Колмикової Т.О. є обов'язковою, суд викликає її у судове засідання.

Згідно ч. 2 ст. 120 ГПК України суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов'язковою.

Приймаючи до уваги те, що явка ПАТ „Укрсоцбанк" є не обов'язковою у судове засідання, суд повідомляє про відкладення розгляду справи на 07.11.2018р. о 10 год. 15 хв.

Керуючись ст.22, 48 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 119, 120, 121, 202, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1.Продовжити строк ліквідаційної процедури Фізичної особи-підприємця Осадчук Тетяни Іванівни (68000, АДРЕСА_1; ідентифікаційний номер НОМЕР_1) та строк повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Колмикової Т.О. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №85 від 08.02.2013р.) на шість місяців до 21.03.2019р.

2.Відкласти розгляд справи на "07" листопада 2018 р. о 10:15.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області у залі судового засідання № 9 четвертий поверх (тел. 0482 307 966).

3.Викликати ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Колмикову Т.О. для участі у судовому засіданні.

4.Повідомити ПАТ „Укрсоцбанк" про відкладення розгляду справи на 07.11.2018р. о 10 год. 15 хв.

5.Зобов'язати надати:

ліквідатора: звіт про хід ліквідаційної процедури з підтверджуючими документами.

Встановити строк для подання витребуваних судом документів до 05.11.2018р.

Копію ухвали надіслати: ПАТ „Укрсоцбанк" (03150, м. Київ, вул. Ковпака, 29), ліквідатору арбітражному керуючому Колмиковій Т.О. (65065, м. Одеса, а/с 61).

Суддя Л.І. Грабован

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення21.09.2018
Оприлюднено24.09.2018
Номер документу76622828
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/98-10-5588

Ухвала від 10.12.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 10.12.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 07.11.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 07.11.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 07.11.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 21.09.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 30.08.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 08.08.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 08.08.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 04.07.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні