Ухвала
від 24.09.2018 по справі 712/11460/18
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа №712/11460/18

Провадження №1- кс/712/5580/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про тимчасовийдоступ доречей тадокументів

24 вересня 2018 року м. Черкаси

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про здійснення тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №42018251010000107 від 06 липня 2018 року за ч.4 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До суду звернувся слідчий СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивує тим, що Слідчим відділом Черкаського відділу поліції Головного управління національної поліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42018251010000107 від 06.07.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради за попередньою змовою з службовими особами ПП « ОСОБА_5 » (ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), за підтримки та безпосередньої участі посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_2 , діючи умисно та з корисливих мотивів, організували незаконну схему з привласнення бюджетних коштів під час проведення капітального ремонту будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 , шляхом проведення безтоварних операцій та конвертації грошових коштів у готівку.

При проведенні аналізу наявних документів та офіційних порталів публічних фінансів України встановлено, що 05.10.2017 директор Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради ОСОБА_6 уклав з директором ПП « ОСОБА_5 » ОСОБА_7 договір № 23 на проведення капітального ремонту будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 на загальну суму 971 953 грн.

У подальшому, 25.10.2017 посадові особи Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради на рахунок ПП « ОСОБА_5 » здійснили перерахунок авансу на вказані роботи у розмірі 485 976 грн. 50 коп., а 22.12.2017 сторонами по зазначеному договору та працівником технічного нагляду ФОП ОСОБА_8 був підписаний акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В за грудень 2017 року, відповідно до якого останні фактично підтвердили придбання всіх матеріалів та виконання робіт зазначених в акті на загальну суму 485.976 грн. 50 коп.

04.07.2018 працівниками УЗЕ в Черкаській області було здійснено виїзд до місця розташування спортивного майданчику Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 , при огляді якого встановлено лише часткову наявність щебеню двох фракцій, та відсутність проведення всіх інших видів робіт та матеріалів для проведення робіт, які відповідно до звіту про укладені договори по Черкаському колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради повинні знаходитись за адресою: АДРЕСА_1 . Крім того, інші матеріали в таких об`ємах, як зазначено в акті приймання виконаних будівельних робіт фактично знаходитись за адресою місцезнаходження ПП « ОСОБА_5 », а саме: АДРЕСА_2 , також не можуть.

За отриманою інформацією, директор Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради ОСОБА_6 , директор ПП « ОСОБА_5 » ОСОБА_7 та ФОП ОСОБА_8 за попередньою змовою з службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 , після проведення авансової оплати по вказаному договору, привласнили частину бюджетних коштів шляхом здійснення безтоварних операцій та переведення грошових коштів у готівку, фактично не виконавши роботи та не придбавши матеріали для проведення відповідних робіт. В зв`язку з вище вказаним, вказаними діями останні, завдали збитків міському бюджету на суму 485.976 грн. 50 коп.

Досудовим розслідуванням встановлено, що всі документи, які стосуються виконання робіт по об`єкту: ««Капітальний ремонт будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 », а саме: договір підряду із усіма змінами та додатками до нього, договірні ціни, дефектні акти, зведені кошторисні розрахунки, локальні кошториси, підсумкові відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат, проекти, розрахунки категорії складності об`єкту, договори підряду на виготовлення проектно-кошторисної документації, документи, що підтверджують оплату послуг щодо виготовлення проектно-кошторисної документації, акти приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2В та підсумкові відомості ресурсів до них,що стосуються вищевказаного договору, документи, що підтверджують оплату коштів за виконані роботи, довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, акти на закриття прихованих робіт, загальні журнали робіт, виконавчі схеми, первинні документи, що підтверджують придбання товарно-матеріальних цінностей, які використовувались під час будівництва, товарно-транспортні накладні, договори субпідряду, та акти приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2В та підсумкові відомості ресурсів до них,довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, документи, що підтверджують оплату виконаних субпідрядником робіт, документи, що підтверджують наявність власної або орендованої техніки задіяної під час виконання будівельних робіт, експертні звіти щодо розгляду кошторисної частини проектної документації, завдання на проектування, погоджене та затверджене відповідним органом, накази, розпорядження, контракти щодо призначення посадових осіб Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради Черкаської областіна посади та їх посадові інструкції, положенняЧеркаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради Черкаської області (копія завірена належним чином), розрахунку загальновиробничих витрат до локального кошторису на будівельні роботи №2-1-1 по об`єкту «Капітальний ремонт будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 », розрахунку загальновиробничих витрат до акту № 1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2017 року по об`єкту: «Капітальний ремонт будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 », інші речі та документи, що можуть мати доказове значення у даному кримінальному провадженні знаходяться в приміщенні за юридичною та фактичною адресою розташування Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради Черкаської області, а саме: АДРЕСА_1 .

Вказані предмети та документи мають важливе значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Отримання тимчасового доступу до вказаних документів є необхідним для встановлення обставин кримінального правопорушення, всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, а в подальшому використання отриманих документів, як доказів.

Крім того, з метою збереження перелічених документів, запобігання їх зникненню, знищенню, пошкодженню чи внесенню будь-яких змін до них, слідчий просить розглянути дане клопотання без виклику осіб, у володінні яких вони знаходяться.

У судове засідання слідчий не з`явився, надав до суду заяву про розгляд клопотання без його участі. Заявлені вимоги підтримав в повному обсязі.

Згідно ізч.1ст.159КПК Українитимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст.160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Згідно до вимог ч. 2ст. 163 КПК Україниякщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої воно знаходяться.

Таким чином, розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходяться вищезазначені документи, а саме представників Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 », оскільки стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних в клопотанні документів, зацікавленими особами.

Дослідивши матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення, оскільки у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що проведення тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні Черкаськогоколегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,а саме: всіх документів, які стосуються виконання робіт по об`єкту: ««Капітальний ремонт будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 », а саме: договору підряду із усіма змінами та додатками до нього, договірних цін, дефектних актів, зведених кошторисних розрахунків, локальних кошторисів, підсумкових відомостей ресурсів, розрахунків загальновиробничих витрат, проектів, розрахунків категорії складності об`єкту, договорів підряду на виготовлення проектно-кошторисної документації, документів, що підтверджують оплату послуг щодо виготовлення проектно-кошторисної документації, актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2В та підсумкових відомостей ресурсів до них,що стосуються вищевказаного договору, документів, що підтверджують оплату коштів за виконані роботи, довідок про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, актів на закриття прихованих робіт, загальних журналів робіт, виконавчих схем, первинних документів, що підтверджують придбання товарно-матеріальних цінностей, які використовувались під час будівництва, товарно-транспортних накладних, договорів субпідряду, та актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2В та підсумкові відомості ресурсів до них,довідок про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, документів, що підтверджують оплату виконаних субпідрядником робіт, документів, що підтверджують наявність власної або орендованої техніки задіяної під час виконання будівельних робіт, експертних звітів щодо розгляду кошторисної частини проектної документації, завдання на проектування, погоджене та затверджене відповідним органом, наказів, розпоряджень, контрактів щодо призначення посадових осіб Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради Черкаської областіна посади та їх посадові інструкції, положенняЧеркаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради Черкаської області (копія завірена належним чином), розрахунків загальновиробничих витрат до локального кошторису на будівельні роботи №2-1-1 по об`єкту «Капітальний ремонт будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 », розрахунків загальновиробничих витрат до акту № 1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2017 року по об`єкту: «Капітальний ремонт будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 », інших речей та документів, що можуть мати доказове значення у даному кримінальному провадженні має суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а в подальшому, використання отриманих документів як доказів.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 159-165, 309, 369-372, 395 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про здійснення тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №42018251010000107 від 06 липня 2018 року за ч.4 ст. 191 КК України задовольнити.

Надати слідчому Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_3 або за його дорученням в порядку ст. 40 КПК України іншим працівникам Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у володінні Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради Черкаської області, а саме: АДРЕСА_1 , а саме: всіх документів, які стосуються виконання робіт по об`єкту: ««Капітальний ремонт будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 », зокрема,: договору підряду із усіма змінами та додатками до нього, договірних цін, дефектних актів, зведених кошторисних розрахунків, локальних кошторисів, підсумкових відомостей ресурсів, розрахунків загальновиробничих витрат, проектів, розрахунків категорії складності об`єкту, договорів підряду на виготовлення проектно-кошторисної документації, документів, що підтверджують оплату послуг щодо виготовлення проектно-кошторисної документації, актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2В та підсумкових відомостей ресурсів до них,що стосуються вищевказаного договору, документів, що підтверджують оплату коштів за виконані роботи, довідок про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, актів на закриття прихованих робіт, загальних журналів робіт, виконавчих схем, первинних документів, що підтверджують придбання товарно-матеріальних цінностей, які використовувались під час будівництва, товарно-транспортних накладних, договорів субпідряду, та актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2В та підсумкові відомості ресурсів до них,довідок про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, документів, що підтверджують оплату виконаних субпідрядником робіт, документів, що підтверджують наявність власної або орендованої техніки задіяної під час виконання будівельних робіт, експертних звітів щодо розгляду кошторисної частини проектної документації, завдання на проектування, погоджене та затверджене відповідним органом, наказів, розпоряджень, контрактів щодо призначення посадових осіб Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради Черкаської областіна посади та їх посадові інструкції, положенняЧеркаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Черкаської міської ради Черкаської області (копія завірена належним чином), розрахунків загальновиробничих витрат до локального кошторису на будівельні роботи №2-1-1 по об`єкту «Капітальний ремонт будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 », розрахунків загальновиробничих витрат до акту № 1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2017 року по об`єкту: «Капітальний ремонт будівлі (спортивний майданчик) Черкаського колегіуму « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 », інших речей та документів, що можуть мати доказове значення у даному кримінальному провадженні з можливістю вилучення копій документів без вилучення їх оригіналів.

Строк дії ухвали до 24 жовтня 2018 року включно.

Виконання ухвали покласти на слідчого Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_3 або за його дорученням в порядку ст. 40 КПК України на інших працівників Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.09.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу76641262
СудочинствоКримінальне
Сутьздійснення тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №42018251010000107 від 06 липня 2018 року за ч.4 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —712/11460/18

Ухвала від 24.09.2018

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні