Ухвала
від 20.08.2018 по справі 754/11092/18
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/2702/18

Справа № 754/11092/18

У Х В А Л А

Іменем України

20 серпня 2018 року Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання про дозвіл на обшук житлового приміщення по кримінальному провадженню №12018100030002234 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 229 КК України

в с т а н о в и в :

20.08.2018 року до Деснянського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого СВ Деснянського управління поліції ГУ Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури №3 м. Києва ОСОБА_4 , про дозвіл на проведення обшуку житлового приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить на праві власності ОСОБА_5 , з метою відшукування та вилучення наступних речей, що мають значення у кримінальному провадженні.

Клопотання обґрунтоване тим, що що невстановлені особи через веб-ресурс https://pandora-kiev.com.ua здійснюють розповсюдження та реалізацію контрафактної ювелірної продукції світового бренду ТМ «Pandora», невизначеному колу бажаючих осіб по всій території України, завдаючи матеріальної шкоди правовласнику у значних розмірах.

У ході досудового розслідування отримано достатні відомості про те, що до скоєння кримінального правопорушення причетна громадянка України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , вступивши в злочинну змову зі своїм чоловіком ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , упродовж тривалого часу, з корисливих мотивів здійснюють розповсюдження та реалізацію контрафактної ювелірної продукції світового бренду ТМ «Pandora».

Так, з метою отримання максимальних прибутків від злочинної діяльності, ОСОБА_6 у групіз ОСОБА_5 організували зберігання контрафактної продукції для подальшого розповсюдження.

Вищезазначене підтверджується матеріалами оперативних працівників Київського управління кіберполіції ДКП Національної поліції України, зібраних у ході проведення слідчих (розшукових) дій в рамках кримінального провадження та іншими матеріалами.

Так, згідно показань ОСОБА_7 встановлено, що 04.01.2018 року з метою придбання ювелірної прикраси перейшла на веб-ресурс https://pandora- kiev.com.ua, після чого здійснила замовлення намистини «Клубний Шарм Пандора» (Silver 925), вартість товару на момент замовлення складала 550 грн. Відправлення замовлення було здійснено приватною особою ОСОБА_8 з відділення «Нова Пошта» №84. Отримавши замовлення, ОСОБА_7 виявила, що намистина з явними ознаками підробки, після чого звернулася до правоохоронних органів.

В ході досудового розслідування направлено на дослідження ювелірний виріб «Клубний Шарм Пандора» (Silver 925), який надала ОСОБА_7 . Згідно висновку спеціаліста №3 за результатами експертизи справжності (автентичності) ювелірних виробів, встановлено, що наданий на експертизу виріб не є оригінальним та не відповідає світовим вимогам щодо техніки виробництва TM «Pandora». Постановою від 10.06.2018, ювелірний виріб «Клубний Шарм Пандора» (Silver 925), визнано речовим доказом.

Окрім цього, до Деснянського УП ГУНП у м. Києві надійшла заява про вчинення кримінального правопорушення від ТОВ «АМАДЕО», яку приєднано до матеріалів кримінального провадження у зв`язку з однією подією кримінального правопорушення.

Відповідно до свідоцтва на знак для товарів і послуг № НОМЕР_1 , зареєстрованого в Державному реєстрі свідоцтв України на знаки для товарів і послуг від 10.05.2011 року, власником торгової марки «Pandora» є підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Данія) і тільки це підприємство має право використовувати знак та надавати дозвіл на використання іншим суб`єктами належного йому знака.

За умовами договору, укладеного між ТОВ «АМАДЕО» та «Пандора Джюелрі А/С», використовувати знак «Pandora» на території України надано лише ТОВ «АМАДЕО». Також, ТОВ «Амадео» отримано повноваження вживати невідкладні заходи по припиненню порушення прав інтелектуальної власності «Пандора Джюелрі А/С» на території України.

Спеціалісти ТОВ «АМАДЕО» встановили, що на прикінці 2017 року - початку 2018 року на веб-ресурсі https://pandora-kiev.com.ua невстановленими особами розпочалась діяльність з реклами та продажу продукції із незаконним використанням TM «Pandora», Постановою від 30.07.2018 року визнано ТОВ «АМАДЕО», код ЄДРПОУ - 39435939, юридична адреса: 01133, м. Київ, б-р. Лесі Українки, 17, потерпілим у кримінальному провадженні.

В ході відпрацювання, встановлено, що розповсюдження та реалізація контрафактної ювелірної продукції світового бренду TM «Pandora» здійснюється ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , дівоче прізвище ОСОБА_9 , використовує номер мобільного оператора НОМЕР_2 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , разом зі своїм чоловіком ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , використовуючий номер мобільного оператора НОМЕР_3 .

Разом з цим, реалізація контрафактної продукції відбувається через веб- ресурс https://pandora-kiev.com.ua, при огляді якого встановлено, що на зображеннях товарів, відображене фірмове найменування та товарний знак ТМ «Pandora».

Окрім цього, згідно відповіді на запит №2234/38/19/01-2018 від 11.06.2018 року з ТОВ «Хостінг Україна», повідомлено, що вищевказаним товариством надається послуга з реєстрації (делегування) доменного імені «Pandora-kiev.com.ua» абоненту ОСОБА_10 , E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майно щодо суб`єкта, земльна ділянка АДРЕСА_3 на праві власності зареєстрована за ОСОБА_5 , розмір частки 1/1, на підставі свідоцтва про право на спадщину, за законом, серія та номер: 9-690, виданий 07.12.2017.

Зважаючи на систематичність зайняття ОСОБА_6 та ОСОБА_5 незаконною діяльністю, пов`язаною із використанням фірмового знаку фірмового знаку «Pandora», а також обізнаність про методи викриття протиправних діянь у цій сфері, конспірацію під час вказаної діяльності, одержати фактичні дані про протиправну діяльність вищевказаних осіб, без проведення обшуку в приміщенні, де організовано зберігання для подальшої реалізації, за адресою: АДРЕСА_1 , неможливо.

З метою здобуття фактичних даних про протиправну діяльність ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , встановлення доказів причетності до скоєння злочину, виникла необхідність у проведенні обшуку у вказаному приміщенні.

Також, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 229 КК України, відшукання незаконно виготовленої продукції «Pandora», бухгалтерських документів, чорнових записів обліку продукції, обладнання, комп`ютерної техніки, засобів відео спостереження приміщення, жорстких дисків, флеш- накопичувачів, грошових коштів, отриманих від злочинної діяльності, мобільних телефонів з сім-картами, що безпосередньостосується незаконногозберігання контрафактноїпродукції -підроблених ювелірнихвиробів світового бреду «Pandora», інших речей та документів, що мають значення для розслідування, виникла необхідність у проведенні обшуку в житловому приміщенні розташованому, за адресою: АДРЕСА_1 , яким користуються ОСОБА_6 та ОСОБА_5 .

Вивчивши матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню. При цьому слідчий виклав з посиланням на матеріали та довів наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинене кримінальне правопорушення, відповідальність, за яке передбачена ч.1 ст. 229 КК України;

2) речі документи та інше, можуть вказувати на причетність до вчинення указаного кримінального правопорушення, та мати значення для досудового розслідування, оскільки можуть містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення;

3) слідчий довів, що відшукувані речі документи та інше, про що зазначено в клопотанні можуть знаходиться у квартирі за адресою: АДРЕСА_3 , яка на праві власності зареєстрована за ОСОБА_5 , розмір частки 1/1, на підставі свідоцтва про право на спадщину, за законом, серія та номер: 9-690, виданий 07.12.2017 року.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.234,235 КПК України,

у х в а л и в :

надати дозвіл слідчим слідчої групи, яким доручено здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні ОСОБА_3 , та ОСОБА_11 на проведення обшуку у житловому приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві власності ОСОБА_5 , розмір частки 1/1, на підставі свідоцтва про право на спадщину, за законом, серія та номер: 9-690, видане 07.12.2017 року, з метою відшукування та вилучення незаконного зберігання та у подальшому реалізації контрафактної продукції - підроблених ювелірних виробів відомого світових бренду « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та інших брендів ювелірних виробів, бухгалтерських документів, чорнових записів обліку продукції, обладнання, сировини, комп`ютерної техніки, засобів відео спостереження приміщення, жорстких дисків, флеш-накопичувачів, грошових коштів, отриманих від злочинної діяльності, мобільних телефонів з сім-картами, та інших речей, що безпосередньо стосується зберігання та реалізації контрафактної продукції - підроблених ювелірних виробів відомого світового бренду «Pandora» та забезпечує незаконну діяльність, а також інших речей та документів, що мають значення для розслідування.

Строк дії ухвали 30 днів з моменту її постановлення.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи виконується у порядку та у спосіб визначеному ст. 236 КПК України.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76642003
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на обшук житлового приміщення по кримінальному провадженню №12018100030002234 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 229 КК України

Судовий реєстр по справі —754/11092/18

Ухвала від 20.08.2018

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Таран Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні