Рішення
від 05.09.2018 по справі 756/10618/18
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

05.09.2018 Справа № 756/10618/18

Номер справи 756/10618/18

Номер провадження 2-з/756/203/18

У Х В А Л А

про забезпечення доказів

05 вересня 2018 року Оболонський районний суд м. Києва

в складі: головуючого - судді Яценко Н.О.

за участю секретаря Хоменко І.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві заяву ОСОБА_1, зацікавлена особа: приватне підприємство ПОСПОЛІТА СЕРВІС про витребування доказів до подання позову, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про забезпечення доказів до подання позовної заяви шляхом витребування у приватного підприємства ПОСПОЛІТА СЕРВІС (код ЄДРПОУ 32986766) інформації та документів про те, чи виконував ОСОБА_2 трудові (службові) або цивільно-правові обов'язки перед приватним підприємством ПОСПОЛІТА СЕРВІС 01.07.2018 року о 15 год. 00 хв. під час керування транспортним засобом марки Mercedes Benz Sprinter , д.н.з. НОМЕР_1.

Свої вимоги ОСОБА_1 обґрунтовує тим, що 01.07.2018 сталося ДТП за участю його автомобіля та автомобіля, яким керував ОСОБА_2.

Згідно постанови Дніпровського районного суду м. Києва від 01.08.2018 у справі №755/10597/18, 01.07.2018 о 15-00 на 22 км траси Одеса-Київ водій транспортного засобу Mercedes Benz Sprinter, номерний знак НОМЕР_2, ОСОБА_2 визнаний винним у порушенні ПДР. Внаслідок ДТП завдано матеріальної та моральної шкоди ОСОБА_1

Одразу після ДТП водій вказаного автомобіля ОСОБА_2 попросив пасажирів, яких він перевозив у вказаному автомобілі, залишити автомобіль (вказана ситуація зафіксована свідками, відібрані відповідні пояснення у пасажирів). Отже, ОСОБА_2 здійснював пасажирські перевезення. Усно на місці ДТП та у суді під час розгляду справи про адміністративне правопорушення ОСОБА_2 повідомляв, що він здійснює перевезення, працюючи на ПП Посполіта Сервіс .

Заявник вказує, що тимчасовий талон також виданий на ПП Посполіта Сервіс як на особу, яка використовує вказаний транспортний засіб на підставі цивільно-правової угоди з її власником ОСОБА_3

У разі, якщо ПП Посполіта Сервіс була роботодавцем замовником робіт/послуг від ОСОБА_2 на момент ДТП, то згідно ст. 1172 ЦК України відповідальність за дії працівника під час виконання ним своїх трудових обов'язків несе ПП Посполіта Сервіс .

Станом на сьогоднішній день шкода, завдана ОСОБА_1, добровільно не відшкодована.

Заявник зазначає, що для з'ясування інформації щодо того, чи був водій у трудових чи цивільно- правових відносинах з ПП Посполіта Сервіс на адресу ПП Посполіта Сервіс був направлений адвокатський запит від 26.07.2018 № 26/07/18-1.

У відповідь на адвокатський запит від ПП Посполіта Сервіс надішов лист від 07.08.2018 №812, в якому підприємство повідомляє, що не може надати запитувану інформацію, оскільки вона відноситься до інформації з обмеженим доступом.

Заявник та заінтересована особа в судове засідання не з'явились, про час та місце розгляду повідомлялась належним чином, зважаючи на положення ч. 3 ст. 118 ЦПК України, суд ухвалив розглянути справи за відсутності учасників справи, оскільки їх неявка не є перешкодою для розгляду заяви.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що заяву необхідно задовольнити з огляду на таке.

Згідно до ч. 2 ст. 118 ЦПК України передбачено, що заява розглядається не пізніше п'яти днів з дня її надходження до суду.

Заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно зі ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов'язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Суд, дослідивши матеріали, додані до заяви, враховуючи зміст та обсяг заявлених вимог, вважає обґрунтованими вимоги щодо забезпечення доказів та правильним вжити заходи щодо забезпечення доказів шляхом винесення ухвали.

Керуючись ст. 116 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1, зацікавлена особа: приватне підприємство ПОСПОЛІТА СЕРВІС про витребування доказів до подання позову - задовольнити.

Витребувати у приватного підприємства ПОСПОЛІТА СЕРВІС (код ЄДРПОУ 32986766), адреса місцезнаходження: 04073, м.Київ, вул. Куренівська, будинок 2 -б, інформації та документів про те, чи виконував ОСОБА_2 трудові (службові) або цивільно-правові обов'язки перед приватним підприємством ПОСПОЛІТА СЕРВІС 01.07.2018 року о 15 год. 00 хв. під час керування транспортним засобом марки Mercedes Benz Sprinter , д.н.з. НОМЕР_1

Вказані документи необхідно направити на адресу суду: 04212, м.Київ, вул. Тимошенка, 2Є.

У випадку не можливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк зобов'язати повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

За неповідомлення суду про можливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати суду докази.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Апеляційного суду м. Києва через Оболонський районний суд м. Києва протягом п'ятнадцяти днів з дня її підписання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на її апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу було подано протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Повний текст ухвали складено 05 вересня 2018 року.

Суддя: Н.О. Яценко

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.09.2018
Оприлюднено25.09.2018
Номер документу76642625
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —756/10618/18

Рішення від 05.09.2018

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Рішення від 21.08.2018

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні