Ухвала
від 24.09.2018 по справі 497/1648/18
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

24.09.2018

Справа № 497/1648/18

Провадження № 1-кс/497/501/18

УХВАЛА

24.09.2018 року Болградський районний суд Одеської області в складі:

головуючого - слідчого судді ОСОБА_1

секретаря судового засідання - ОСОБА_2

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Болградського ВП Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про визнання правомірним проведення обшуку житла та іншого володіння особи,

ВСТАНОВИВ:

24.09.2018 року старший слідчий СВ Болградського ВП Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Ізмаїльської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про визнання правомірним проведений обшук у домоволодінні, розташованому по АДРЕСА_1 , в ході якого виявлено та вилучено 42 кущі з кореневою системою, рослини зеленого кольору, висотою приблизно 1,50 - 1,62 метрів, зовні схожі на кущі рослини роду конопля, сапу з дерев`яною рукояткою, поливальний шланг довжиною 20 метрів, мотивуючи тим, що 21.09.2018 о 14:40 годині надійшло повідомлення від поліцейського ГРПП №2 Болградського ВП Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області, ОСОБА_5 , про те, що при виїзді 21.09.2018 приблизно о 13:30 на сімейну сварку (реєстрація ЖЄО №2850 від 21.09.2018), в домоволодіння АДРЕСА_1 , де проживають та зареєстровані ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зі своєю матір`ю ОСОБА_7 , в процесі спілкування з останньою та складання протоколу про притягнення до відповідальності ОСОБА_6 , працівниками поліції було виявлено в огороді, де стояв ОСОБА_6 , кущі рослинного походження зеленого кольору зовні схожі з роду «Конопель» з корнєвою системою, які проростали в ґрунтовій поверхні землі в одному з виноградних рядів з обох сторін. 21.09.2017 о 14:20 годині в журналі ЄО Болградського відділення поліції за № 2857 зареєстровано телефонне повідомлення ОСОБА_5 , та останнім був складений рапорт про виявлений злочин та дозвіл на реєстрацію вказаного рапорту до ЄО Болградського ВП для прийняття рішення по суті.

21.09.2018 о 14:44 годині заступником начальника відділення начальником слідчого відділення Болградського ВП Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_8 , вказаний вище факт внесено до Єдиного Реєстру досудових розслідувань за №12018160270000494 від 21.09.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.310 КК України.

На підставі вказаного зареєстрованого у ЄРДР та журналі ЄО Болградського ВП повідомлення ОСОБА_5 , до місця мешкання ОСОБА_6 негайно, з метою перевірки і повідомлення, було направлено слідчо-оперативну групу Болградського відділення поліції.

На час прибуття працівників Болградського відділення до місця мешкання та реєстрації ОСОБА_6 , який проживає зі своєю матір`ю ОСОБА_7 за адресою АДРЕСА_1 , старшим слідчим СВ Болградського відділення поліції ОСОБА_3 , побачивши дії ОСОБА_7 , який був у стані алкогольного сп`яніння, оцінивши обстановку, що склалася, з метою запобігання спробам знищення слідів та предметів злочину ОСОБА_7 проводячи першочергові та не відкладі у вказаному випадку заходи з встановлення усіх обставин кримінального правопорушення, у зв`язку із безпосереднім переслідуванням ОСОБА_7 , щодо якогоіснує обґрунтованапідозра увчинені ним злочину,пов`язаного ізнезаконним посівомта вирощуванняконопель тазапобігання пошкодженнюабо втративиявленого майна(речейта предметів,що можутьбути речовимидоказами укримінальному провадженні),на підставіта упорядку ст.233КПК України,провів обшукдомоволодіння АДРЕСА_1 ,господарського приміщеннята огороду,в якому ОСОБА_6 проживає тазареєстрований,та наяке прямовказав працівникполіції ГРПП№2 ОСОБА_5 ,на домоволодінняде проживаєта вирощуєнаркотичні засоби ОСОБА_6 .

За результатамивказаного обшукувказаного домоволодіння АДРЕСА_1 в огородів ґрунтовій поверхні землі в одному з виноградних рядів з обох сторін, виявлено та вилучено 42 куща з кореневою системою, зеленого кольору, висотою приблизно 1,50 - 1,62 метрів, рослина зовні схожі з роду «Конопель», сапку з дерев?яною рукояткою, та поливальний шланг довжиною 20 метрів (з пояснень ОСОБА_6 , вказаними предметами доглядав за вищевказаною рослиною).

Старший слідчий СВ Болградського ВП Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 надала до суду заяву про розгляд клопотання за її відсутності, посилаючись на те, що в клопотанні про проведення обшуку викладені всі обставини справи.

Частина 3 статті 233 КПК України, передбачає, що слідчий, прокурор має право до постановления ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Згідно із п. 1 ст. 2 розділу І Інструкції про ведення єдиного обліку в органах поліції заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, затвердженої Наказом МВС України № 1377 від 06.11.2015 (надалі інструкція), джерелом інформації про вчинені кримінальні правопорушення та інші події є … заяви іповідомлення осіб,які надходятьдо органуполіції,особи,уповноваженої здійснюватидосудове розслідування(далі-слідчий),або службовоїособи,уповноваженої наприйняття тареєстрацію заяві повідомленьпро кримінальніправопорушення;

Згідно із ст. 1 розділу ІІІ: заяви і повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події реєструються цілодобово в чергових частинах органів поліції уповноваженими працівниками відразу після їх надходження, вносяться до журналу ЄО та інтегрованої інформаційно-пошукової системи з усіма відомостями з журналу ЄО.

Розглянувши матеріали кримінального провадження, суд приходить до висновку, що слідчим доведено, що обшук було проведено правомірно, так як працівниками поліції, які виїхали на сімейну сварку в домоволодіння АДРЕСА_1 було виявлено можливе вчинення кримінального правопорушення, а тому з метою запобігання спробам знищення слідів та предметів злочину працівниками поліції проведено обшук в домоволодінні по АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищенаведене суд вважає проведений у домоволодінні АДРЕСА_1 обшук правомірним, а тому клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 233-235 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Визнати правомірним проведений обшук домовлодіння АДРЕСА_1 , де зареєстрований та фактично проживає ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в ході якого виявлено та вилучено: 42 кущі з кореневою системою, рослини зеленого кольору, висотою приблизно 1,50 - 1,62 метрів, зовні схожі на кущі рослини роду "Конопель", сапу з дерев`яною рукояткою, поливальний шланг довжиною 20 метрів.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.09.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —497/1648/18

Ухвала від 28.09.2018

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

Ухвала від 25.09.2018

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

Ухвала від 24.09.2018

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні