Ухвала
від 18.09.2018 по справі 903/654/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua ОСОБА_1 ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

про затвердження мирової угоди

у справі про банкрутство

"18" вересня 2018 р. Справа № 903/654/16 за заявою Ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ"

до товариства з обмеженою відповідальністю "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ"

про банкрутство

Суддя Шум М.С.

секретар судового засідання Кобись Є.О.

Представники сторін: н/з

Встановив: ухвалою господарського суду від 19.09.2016р. порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ" (43000, м.Луцьк, вул. Дубнівська, 22, код ЄДРПОУ 03336226).

Постановою господарського суду від 29.09.2016р. товариство з обмеженою відповідальністю "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ" (43000, м.Луцьк, вул. Дубнівська, 22, код ЄДРПОУ 03336226) визнано банкрутом та відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців до 29 вересня 2017 року. Ліквідатором призначено голову ліквідаційної комісії - ОСОБА_2.

10.09.2018 року до суду надійшла заява від арбітражного керуючого, ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ" ОСОБА_2 про затвердження мирової угоди від 27.08.2018р. у справі №903/654/16.

Ухвалою суду від 11.09.2018р. розгляд заяви арбітражного керуючого, ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ" ОСОБА_2 про затвердження мирової угоди від 27.08.2018р. у справі №903/654/16 призначено до розгляду на 18.09.2018р.

Кредитор у справі - ПП "ЮК"ЮСТЕРРА" листом від 18.09.2018р. подало суду заяву про розгляд справи без участі кредитора, щодо затвердження судом мирової угоди незаперечило.

Враховуючи, що всіх учасників провадження було належним чином повідомлено про час і місце проведення судового засідання з розгляду клопотання про затвердження мирової угоди у справі, суд вважає за можливе розглянути справу в даному судовому засіданні.

Дослідивши матеріали справи, розглянувши подану на затвердження суду мирову угоду від 27.08.2018р., протоколу засідання комітету кредиторів №1 від 27.08.2018р., суд дійшов наступних висновків.

За приписами ч.1 статті 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно ч.6 ст.26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Закону.

Як слідує з матеріалів справи, 27.08.2018р. відбулось засідання комітету кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ", на якому комітетом кредиторів було прийнято рішення про укладання мирової угоди між кредиторами банкрута та ліквідатором на умовах, викладених в мировій угоді.

На засіданні комітету кредиторів за укладання мирової угоди від 27.08.2018р. на умовах, викладених в ній, проголосували "за" одноголосно всі кредитори, що були присутні на засіданні комітету кредиторів (4685 голосів).

Згідно ст.77 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", під мировою угодою у справі про банкрутство розуміється домовленість між боржником і кредиторами стосовно відстрочки та/або розстрочки, а також прощення (списання) кредиторами боргів боржника, яка оформляється шляхом укладення угоди між сторонами.

За приписами ч.2 ст.77 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", мирова угода може бути укладена на будь-якій стадії провадження у справі про банкрутство.

По суті мирова угода фіксує волевиявлення сторін, що спрямоване на припинення (закриття) провадження у справі про банкрутство та вирішення спірних правовідносин між сторонами.

Частинами 4, 5. ст.77 Закону про банкрутство визначено, що рішення про укладення мирової угоди приймається від імені боржника керівником боржника чи арбітражним керуючим (керуючим санацією, ліквідатором), які виконують повноваження органів управління та керівника боржника і підписують її. Від імені кредиторів мирову угоду підписує голова комітету кредиторів.

Судом встановлено, що сторонами у повному обсязі виконані вимоги статті 77 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; при укладенні мирової угоди сторонами дотримано вимоги пункту 4 статті 78 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і для кредиторів однієї черги, які не брали участі в голосуванні не встановлені умови гірші, ніж для кредиторів, які висловили згоду на укладання мирової угоди.

До клопотання про затвердження мирової угоди головою комітету кредиторів додано текст мирової угоди; протокол засідання комітету кредиторів №1 від 27.08.2018р., на якому було прийнято рішення про укладення мирової угоди; список кредиторів із зазначенням поштової адреси, номера (коду), що ідентифікує платника податків, та суми заборгованості; графік погашення вимог кредиторів четвертої черги; графік погашення вимог кредиторів шостої черги,; довіреність представника кредитора-голови комітету кредиторів на схвалення і підписання мирової угоди, що відповідає приписам ст.81 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Згідно ст.79 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", мирова угода укладається у письмовій формі та підлягає затвердженню господарським судом, про що зазначається в ухвалі господарського суду про закриття провадження у справі про банкрутство.

Мирова угода набирає чинності з дня її затвердження господарським судом і є обов'язковою для боржника (банкрута), кредиторів, вимоги яких забезпечені заставою, кредиторів другої та наступних черг.

Одностороння відмова від мирової угоди не допускається.

На підставі вищенаведеного та враховуючи те, що надана суду на затвердження мирова угода спрямована на задоволення вимог кредиторів у повному обсязі та відновлює платоспроможність боржника, порушень порядку при укладенні мирової угоди не встановлено, умови мирової угоди не суперечать діючому законодавству, мирова угода дає можливість боржнику продовжити свою підприємницьку діяльність та відновити свою платоспроможність і розрахуватися з кредиторами на умовах мирової угоди, суд вважає можливим задовольнити клопотання комітету кредиторів, припинити процедуру ліквідації, затвердити мирову угоду від 27.08.2018р.

Відповідно до ч.ч.5, 7 ст.81 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", з дня затвердження мирової угоди боржник приступає до погашення вимог кредиторів згідно з умовами цієї мирової угоди.

Протягом п'яти днів з дня затвердження господарським судом мирової угоди керуючий санацією або ліквідатор повідомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенції якого належить призначення керівника (органів управління) боржника, у разі потреби забезпечує проведення зборів чи засідання відповідного органу та продовжує виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до призначення в установленому порядку керівника (органів управління) боржника.

Згідно ч.6 ст.81 Закону затвердження господарським судом мирової угоди є підставою для закриття провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджена мирова угода в порядку, передбаченому цим Законом.

З огляду на викладене, провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ" підлягає закриттю.

За приписами ч.4 ст.83 Закону у випадках, передбачених пунктами 4-7 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 77-81, п.5 ч.1, ч.1 ст.83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 233-234 ГПК України, суд -

ухвалив:

1 . Припинити процедуру ліквідації товариство з обмеженою відповідальністю "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ" (43000, м.Луцьк, вул. Дубнівська, 22, код ЄДРПОУ 03336226) . 2 . ОСОБА_3 угоду від 27.08.2018р., укладену між кредиторами товариства з обмеженою відповідальністю "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ" в особі голови комітету кредиторів ОСОБА_4 та боржником в особі ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ" арбітражного керуючого ОСОБА_2.:

"ПОГОДЖЕНО"

Забезпечений кредитор

ОСОБА_5

(підпис)

"30" серпня 2018року

ОСОБА_6

м. Луцьк "27" серпня 2018року

ОСОБА_7 з обмеженою відповідальністю ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ (43000, м. Луцьк, вул. Дубнівська, буд. 22, код ЄДРПОУ 03336226) (надалі - Боржник ), в особі ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_2, який діє на підставі Свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №309 від 28.02.2013р. та Постанови Господарського суду Волинської області від 29.09.2016р. у справі № 903/654/16, з однієї сторони, та

Кредитори у справі № 903/654/16, що визначені Ухвалою господарського суду Волинської області від 11.11.2016р. (надалі - Кредитори ), в особі голови Комітету кредиторів ОСОБА_4 (паспорт серії АС №937935 виданий Луцьким РВ УМВС України у Волинській області 18 листопада 2004 року, ІПН НОМЕР_1), який діє на підставі протоколу зборів комітету кредиторів ОСОБА_7 з обмеженою відповідальністю

ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ від 27 серпня 2018р., з іншої сторони, надалі разом

іменуються Сторони ,

керуючись Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом та згідно протоколу зборів Комітету кредиторів ОСОБА_7 з обмеженою відповідальністю ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ від 27 серпня 2018 року, уклали дану мирову угоду (надалі - Угода ) у справі про банкрутство ТОВ ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ №903/654/16, що знаходиться у провадженні Господарського суду Волинської області (надалі - Справа ), про наступне:

1.ПРЕДМЕТ УГОДИ

1.1. Кредиторами ТОВ ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ , майнові вимоги яких визнані Боржником, та затверджені і включені ухвалою Господарського суду Волинської області від 11 листопада 2016 року по справі №903/654/16 до реєстру вимог кредиторів, є:

1.1.1. Кредитори першої черги:

№ п/п кредитораНазва кредитора ОСОБА_1 ЄДРПОУ (ІПН)Розмір заборгованості (грн.) Кредитор 1 ОСОБА_5 НОМЕР_2 2756,00 Кредитор 2 ПП Юстерра 2756,00 Кредитор 3ОСОБА_4 2756,00

1.1.2. Кредитори четвертої черги:

№ п/п кредитора Назва кредитора Розмір заборгованості (грн.) Кредитор 2 Кредитор 3 ПП "Юстерра" ОСОБА_4 500 000,00 4 185 000,00

1.1.3. Кредитори позачергові-.

№ п/п кредитораНазва кредитораРозмір заборгованості (грн.) Кредитор ОСОБА_5 11 204 589,00 1.2. Предметом цієї мирової ОСОБА_6 є домовленість між Кредиторами та Боржником стосовно відстрочки, розстрочки сплати боргів Боржника перед Кредиторами.

1.3. Метою мирової ОСОБА_6 є відновлення платоспроможності Боржника та погашення його заборгованості на умові відстрочки та розстрочки виплат.

1.4. Джерелами погашення заборгованості Боржника - ТОВ ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ перед Кредиторами є надходження від результатів господарської діяльності.

2. РОЗМІР, ПОРЯДОК І СТРОКИ ВИКОНАННЯ ЗОБОВ'ЯЗАНЬ БОРЖНИКОМ

ПЕРЕД КРЕДИТОРАМИ

2.1. Сторонами досягнуто домовленості, що Боржник зобов'язується здійснювати погашення заборгованості перед кредиторами четвертої та шостої черги а також позачерговим кредитором (забезпеченим кредитором) в частині непогашеної заборгованості в сумі 15 889 589,00 грн. (п'ятнадцять мільйонів вісімсот вісімдесят дев'ять тисяч п'ятсот вісімдесят дев'ять грн. 00 коп.), зазначеними в п.п.1.1 даної ОСОБА_6, з відстрочкою платежів до 01 січня 2028 року.

2.2. Боржник здійснює погашення заборгованості перед Кредиторами відповідно до умов, передбачених в п.2.1 ОСОБА_6, наступним чином:

2.2.1. Погашення заборгованості перед кредиторами четвертої та шостої черги а також позачерговим кредитором (забезпеченим кредитором) в сумі 15 889 589,00 грн. (п'ятнадцять мільйонів вісімсот вісімдесят дев'ять тисяч п'ятсот вісімдесят дев'ять грн. 00 коп.), здійснюється Боржником, щомісячно рівними частинами протягом 2028р., грошовими коштами в безготівковому порядку або в інший спосіб, не заборонений чинним законодавством України, в тому числі векселями за їх номінальною вартістю та іншими цінними паперами. У випадку погашення Боржником заборгованості векселями, сума погашеного боргу векселями не повинна перевищувати 20 % суми вимог кожного кредитора.

2.3. Боржник має право достроково, в повному обсязі або частково, погашати заборгованість перед кредиторами, зазначеними в п.1.1 даної ОСОБА_6.

З.ІНШІ УМОВИ

3.1. Після затвердження господарським судом ОСОБА_6, на протязі проведення розрахунків по ОСОБА_6 неустойка (штраф, пеня), а також суми завданих збитків, інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання грошових зобов'язань Боржником і Кредиторами не нараховуються та не підлягають оплаті.

3.2. Сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов цієї ОСОБА_6 вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання будь-яких зустрічних претензій майнового та немайнового характеру, не мають і не матимуть ніяких інших вимог, включно вимог про відшкодування збитків, що стосуються даної судової справи, тощо.

3.3. Сторони мають належне уявлення про сутність цієї ОСОБА_6 і всіх її елементів. Не існує ніяких факторів, які могли б вплинути на їх уявлення про мету цієї ОСОБА_6.

3.4. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам.

3.5. ОСОБА_8 укладена в чотирьох примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному примірнику для Боржника, Комітету кредиторів та для Господарського суду

Волинської області.

3.6. Ця угода передається на затвердження Господарському суду Волинської області при прийнятті ним рішення у справі № 903/654/16, і набуває чинності після такого затвердження.

3.7 У разі невиконання умов цієї мирової ОСОБА_8 Кредитор має право розірвати її у порядку та на умовах визначених ст. 82 Закону України Про відновлення платоспроможності боржникам або визнання його банкрутом .

ПІДПИСИ СТОРІН:

"Боржник" "Комітет кредиторів"

ТОВ "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ"

Арбітражний керуючий, ліквідатор Голова Комітету кредиторів

ТОВ "ВОЛИНЬКОМУНПОСТАЧ"

(підпис) /ОСОБА_2/ (підпис) /ОСОБА_4/

3 . Припинити дію мораторію, введеного Господарським судом Волинської області

ухвалою про порушення справи про банкрутство від 19.09.2016р.

4 . Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

5. Провадження у справі № 903/654/16 закрити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення (у разі неявки всіх учасників справи з моменту її підписання суддею (суддями) та може бути оскаржена протягом 10 днів з моменту оголошення (підписання) ( ст.ст. 235, 255 ГПК України). Згідно з ст. 257 ГПК України, апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення18.09.2018
Оприлюднено25.09.2018
Номер документу76650389
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —903/654/16

Ухвала від 18.09.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 11.09.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 24.07.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 17.07.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 06.02.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Постанова від 23.01.2018

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Огороднік К.М.

Ухвала від 28.12.2017

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Огороднік К.М.

Ухвала від 18.12.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 07.11.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні