Ухвала
від 26.09.2018 по справі 0540/7142/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

26 вересня 2018 р. Справа №0540/7142/18-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Тарасенка І.М., розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку письмового провадження адміністративний позов Головного управління ДФС у Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю Мегаавтоінвест , третя особа - Державна податкова інспекція у Соборному районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області про стягнення податкової заборгованості у розмірі 72971288,69 грн.,

В С Т А Н О В И В:

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області звернулось до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю Мегаавтоінвест , третя особа - Державна податкова інспекція у Соборному районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області про стягнення податкової заборгованості у розмірі 72971288,69 грн.

Ухвалою суду від 20 серпня 2018 року відкрито провадження в адміністративній справі № 805/7142/18-а та розпочато підготовку справи до судового розгляду, призначене попереднє судове засідання.

Представник позивача до судового засідання не з'явився, про місце, дату та час розгляду справи повідомлений належним чином.

Представник відповідача до судового засідання не з'явився, про місце, дату та час розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідно до ч. 1 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України, неявка у судове засідання будь - якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Згідно ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо не має перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Таким чином, на підставі ст. 205 КАС України судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження.

20 вересня 2018 року представник прокуратури надав заяву про вступ у розгляд судом даної адміністративної справи на стороні Головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

Відповідно до ст. 131-1 Конституції України та Закону України Про прокуратуру на прокуратуру покладено обов'язок представляти інтереси держави в суді у випадках, встановлених законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 23 Закону України Про прокуратуру , Прокурор здійснює представництво в суді інтересів громадянина (громадянина України, іноземця або особи без громадянства) у випадках, якщо така особа не спроможна самостійно захистити свої порушені чи оспорювані права або реалізувати процесуальні повноваження через недосягнення повноліття, недієздатність або обмежену дієздатність, а законні представники або органи, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси такої особи, не здійснюють або неналежним чином здійснюють її захист.

Наявність таких обставин обґрунтовується прокурором у порядку, передбаченому частиною четвертою цієї статті.

Відповідно до ч. 3 ст. 23 Закону України Про прокуратуру , Прокурор здійснює представництво в суді законних інтересів держави у разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб'єкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу.

Наявність таких обставин обґрунтовується прокурором у порядку, передбаченому частиною четвертою цієї статті.

Не допускається здійснення прокурором представництва в суді інтересів держави в особі державних компаній, а також у правовідносинах, пов'язаних із виборчим процесом, проведенням референдумів, діяльністю Верховної Ради України, Президента України, створенням та діяльністю засобів масової інформації, а також політичних партій, релігійних організацій, організацій, що здійснюють професійне самоврядування, та інших громадських об'єднань. Представництво в суді інтересів держави в особі Кабінету Міністрів України та Національного банку України може здійснюватися прокурором Генеральної прокуратури України або регіональної прокуратури виключно за письмовою вказівкою чи наказом Генерального прокурора або його першого заступника чи заступника відповідно до компетенції.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача, до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі за клопотанням учасників справи.

Отже, з огляду на вищевказане суд вважає за можливе залучити у якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_1 Донецької області.

Під час підготовчого провадження були встановлені всі передбачені статтею 180 Кодексу адміністративного судочинства України обставини та вчинені дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В зв'язку з чим, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті на підставі п. 3 ч. 2 ст. 183 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись статями 180, 181, 183, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті на 25 жовтня 2018 року на 09 год. 00 хв.

Ухвала складена та підписана 26 вересня 2018 року.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Тарасенко І.М.

Дата ухвалення рішення26.09.2018
Оприлюднено26.09.2018
Номер документу76689102
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0540/7142/18-а

Рішення від 25.10.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 26.09.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 05.09.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 20.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні