Ухвала
від 26.09.2018 по справі 2/474-5/37а
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№2/474-5/37А

У Х В А Л А

з питань заміни сторони виконавчого провадження

26 вересня 2018 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Гулкевич І.З., розглянула в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження,

в с т а н о в и в:

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області звернулось до Львівського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження – стягувача, з примусового виконання постанови Господарського суду Львівської області від 07.06.2007 року у справі № 2/474-5/37А.

Заява обґрунтована тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 821 “Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України” від 08.11.2017 року, заявник припинив свою діяльність, Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області є правонаступником позивача у згаданій судовій справі.

Суд розглянув подану заяву, дослідив матеріали справи, встановив таке.

Судом встановлено, що Господарським судом Львівської області 07.06.2007 винесено постанову у справі № 2/474-5/37А, якою задовольнив повністю позов прокурора Галицького району м. Львова в інтересах держави, в особі управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м. Львова та стягнув з Товариства з обмеженою відповідальністю “ІФ Компанія Лімітед” 21998,18 грн. заборгованості.

18.06.2007 на примусове виконання постанови суд видав виконавчий лист.

Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 07.12.2017 р замінено стягувача у виконавчому провадженні - управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м. Львова на його правонаступника Галицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Львова.

Відповідно до інформації, яка міститься в Єдиному держаному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Галицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Львова припинено.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №821 від 08.11.2017 року “Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України”, Галицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Львова реорганізовано, шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Тобто, Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області є правонаступником Галицького об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Львова.

Відповідно до ч.ч.1, 4 ст.379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Вказана норма кореспондується з положеннями ч.5 ст.15 Закону України “Про виконавче провадження” від 2 червня 2016 року №1404-VIII, відповідно до якої, у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне здійснити заміну сторони – стягувача за виконавчим листом, а саме: Галицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Львова на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Керуючись ст.ст.241, 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

                                                  постановив :

заяву Головного управління Пенсійного фонду України Львівської області про заміну сторони виконавчого провадження – задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі у справі №2/474-5/37А, виданого Господарським судом Львівської області 18.06.2007 року, - Галицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Львова правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України у Львівській області (79016, м.Львів, вул.Митрополита Андрея, 10; код ЄДРПОУ 13814885).

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги у п'ятнадцятиденний строк з дати складання ухвали.

          Суддя                                                                      Гулкевич І.З.

Дата ухвалення рішення26.09.2018
Оприлюднено28.09.2018

Судовий реєстр по справі —2/474-5/37а

Ухвала від 26.09.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Ухвала від 07.12.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 28.11.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 22.11.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 12.04.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрик І.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні