Ухвала
від 26.09.2018 по справі 287/351/18-ц
ОЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Олевський районний суд Житомирської області

Справа № 287/351/18-ц

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 вересня 2018 року м. Олевськ

Суддя Олевського районного суду Житомирської області Стратович О.В. розглянувши подання старшого державного виконавця Олевського районного ВДВС ГТУЮ в Житомирській області Островського Валерія Анатолійовича про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документа, -

В С Т А Н О В И В :

Старший державний виконавець Олевського районного ВДВС ГТУЮ в Житомирській області Островський В.А. звернувся до суду з вказаним поданням, в якому просить тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон без вилучення паспорта громадянина України для виїзду за кордон приватне підприємство Приватлайн-V , код ЄДРПОУ: 38856410, Житомирська область, Олевський район, м.Олевськ, вул.Чапаєва, 116 до виконання зобов'язань, покладених на нього наказом №906/1232/16 виданого 06.03.2017 року про стягнення з Приватного підприємства Приватлайн-V на користь Приватного акціонерного товариства Криворізький завод гірничного обладнання - 88298,00 грн - попередньої оплати; 7063,84 грн. - неустойки; 12847,92 грн. - відсотків за користування чужими коштами; 1623,15 грн. - судових витрат.

За змістом ст. 442 ЦПК України тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення або рішення інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом. Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), якщо така особа ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на неї відповідним рішенням, на строк до виконання зобов'язань за рішенням, що виконується у виконавчому провадженні.

Враховуючи вищевикладене, суд не може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон без вилучення паспорта громадянина України для виїзду за кордон приватне підприємство Приватлайн-V , код ЄДРПОУ: 38856410, Житомирська область, Олевський район, м.Олевськ, вул.Чапаєва, 116, оскільки дане підприємство є юридичною особою, тому подання підлягає поверненню до Олевського районного ВДВС ГТУЮ в Житомирській області у зв'язку з невідповідністю вимогам ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 442 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Повернути подання старшого державного виконавця Олевського районного ВДВС ГТУЮ в Житомирській області Островського Валерія Анатолійовича про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документа.

Одночасно заявнику роз'яснюється, що повернення подання не перешкоджає повторному зверненню із ним до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення подання.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Житомирської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Сторони мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення їм копії ухвали суду.

Суддя: О. В. Стратович

СудОлевський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення26.09.2018
Оприлюднено27.09.2018
Номер документу76695063
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —287/351/18-ц

Ухвала від 26.09.2018

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Стратович О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні